Reklama

Reklama

Síla srdce je skutečný příběh britského reportéra Daniela Pearla, který byl 23. ledna 2002 unesen islamistickými teroristy v jižním Pákistánu a o měsíc později popraven. Celý svět byl šokován brutálním činem a nikdo si neuměl představit utrpení v té době šest měsíců těhotné Mariane, která do poslední chvíle věřila, že se Daniel vrátí. Příběh zachycuje celý měsíc, kdy byl Daniel nezvěstný, vyjednávání o jeho propuštění a je protkán vzpomínkami na jejich společný život. Jak může terorismus bolestně zasáhnout do života naprosto nevinnných lidí a změnit jej navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Psema 

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudná fraška, která postrádá pořádný scénář a především MNOHEM lepší herečku do hlavní role. Osobně jsem Angelině nevěřil ani jeden pohled, výkřik či slzu a spolu s tím jde pak i zbytek filmu velmi rychle do kopru. Winterbottom není špatný režisér a jeho vizuální styl mi imponuje, ale z podobně bezkrevného námětu nemohl vydolovat víc než místy slibnou atmosférickou podívanou s ucházejícím soundtrackem, ve které každá vedlejší postava přehrává ústřední hrdinku o každou kudrlinu jejího účesu. P.S.: Angelino, jdi radši mlátit žraloky do Tomb Raidera 3, prosím. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $16miliónovTržby USA $9,176,787Tržby Celosvetovo $18,935,657Tržby za predaj DVD v USA $5,430,514 //počet predaných kusov 261,076║ Niekto sa tu chcel hrať na Paula Greengrassa ale nevyšlo mu to. Absolútny nezáživný priestrel. /20%/ ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Nech si kazdy mysli co chce, ale tento film bol skvely...A silny...Na konci som cez slzy ani nevidela. nevadila mi stopaz, nevadilo mi ani autenticke prostredie (co mi v normalnom realnom zivote vadi, konkretne prostredie kde klaksony trubia nepretrzite, kde je spina, chaos a kde si nemozete byt isti svojim holym zivotom). A asi prave preto to bolo skvele. Lebo pocas celeho filmu som videla pred sebou skutocneho Daniela. Spomenula som si na tie hrozne chvile, ked bolo zverejnene video s popravou Dannyho...Pre mna rozhodne velmi emocne... ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Na obalu DVD bylo napsané, že je to poutavé a velmi dojemné a že se od toho neodtrhneme. Já tedy říkám, že to není ani jedno ani druhé, což je škoda, protože událost, která je podstatou filmu, je jistě velmi silně emotivní. Tady to bylo bohužel podáno téměř jako dokument, sled událostí, rozhovorů, telefonátů a v tom se jakékoliv emoce dokonale ztratily. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Winterbottomov film príliš nezarobil, teda ako obvykle. Tentokrát, ale na rozdiel od trebárs Code 46 je chyba inde. Príbeh, ktorý by si zaslúžil maximálne realistické zobrazenie emócií kĺže po povrchu a dialógy sú ťažko melodramatické a vyumelkované. Takže ani mainstream, ani autorský nezávislý film. Inak sa tento rok teším na Jolieinino zobrazenie balkánskej vojny. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (6)

  • Bollywoodský herec Irrfan Khan (kapitán) měl velké problémy s tím, aby dostal vízum do Pákistánu. (HappySmile)
  • Ze strachu o bezpečnost filmového štábu byly scény z Pakistánckého města Karáčí natočeny v indickém Mumbai, ostatní scény pak ve Francii. (Terva)
  • Film zprvu financoval Warner Brothers. Poté, co od filmu odstoupil, převzal jej Paramount Vantage (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno