Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Opuštěná domovnice Toni Collette se snaží přijít na to, proč zrovna ona musela najít tělo mrtvé dívky na svém prahu. Bezradně chodí po bytě a sleduje se v rozbitých zrcadlech. I na dalších sedm lidí čeká lehká životní změna, když se dozví, že jejich příbuzná, kamarádka či náhodná známá zemřela. Právě ona je spojovacím článkem pro náhledy do života sedmi žen. Pomocí jejich putování potemnělým městem utváří dojem, jak asi žila, co ji bavilo a proč vlastně skončila mrtvá na silnici. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Karen Moncrieff film nezvládá a všechny části jednoho velkého příběhu o mrtvé dívce působí odtrženě a nesourodě. Není tam žádná vnitřní myšlenka a film pouze ukazuje, co se stane, když zemře neznámá dívka. Občas je nějaký příběh zajímavý a divák se dozví něco nového, ale je mu to k ničemu, protože postávám se nedokáže dostat pod kůži, protože se velmi rychle střídají. I když obsazení zní zajímavě, taková Briittany Murphy se ve filmu spíše jen mihne a James Franco taky není zrovna v celém filmu. Celkově je to zklamání, které zachraňuje jen občasná slušná atmosféra. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mozaika pěti životních příběhů spojených jednou mrtvou ženou. Celkem chápu, že od homo sapiens s chromozomy XY film převážně dostává po čuni, on je holt nastaven na citlivější ženské vnímání, co nepotřebuje kvílení pneumatik, praskání kostí, frenetickou střelbu, ba dokonce ani údernou pointu. Každého nemusí bavit sledovat, jak se ušlápnutá puťka nechá terorizovat vlastní nemohoucí matkou, jak laborantka z pitevny trpí kvůli dávno zmizelé sestře, jak si hajzlova manželka poradí s novými poznatky o svém muži, co prožívá matka oběti... a kdo vůbec byla ona oběť? Střípky informací se složí do smutného obrazu, který má v mozaice pár nevzhledných, špatně padnoucích kamínků, ale jako celek se mi líbil a dostal se mi pod kůži. 73% ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Doplňuji filmografii s Brittany Murphy a musím konstatovat, že v téhle roli je její výkon prozatím nejslabší.. Asi se "moc snažila".. Film má zajímavý námět a snaží se o originální zpracování v podobě příběhů žen, které mají něco společného s hlavní zápletkou - vraždou mladé dívky.. Režie není na vysoké úrovni a všichni herci, kteří většinou hrají skvěle jsou zde vlažní.. Možná na přání režiséra? Nelíbilo :-( ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani vďaka super nabitému obsadeniu hviezd a známych ksichtov nie je film Mrtve dievča žiadnou nezávislou bombou, ktorá by spôsobila niekde v Sundance zemetrasenie. Pekne vymyslené to je, je na konci nad čím rozmýšlať, ale pocit nejakej katarzie, alebo hlbokého emocionálneho zážitku sa bohužial nedostavil. Deň pred Dievčaťom som videl The frozen river a tá mi pripadala profesionálnejšia a uveriteľnejšia. Keď sme teda pri tých nezávislákoch. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film sestavený z pěti příběhů, z kterých se máme vše dozvědět. Neříkám, že to nebyl zajímavý nápad, jenže.... jenže vše je tak zdlouhavě bezdějové, čekám, že se stane něco převratného a ono nic. Na začátku stejně víme co se stane a ostatních 80 minut je prakticky zbytečných. každopádně 50%. Hudba Adam Gorgoni. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (2)

  • Mrtvou dívku paradoxně ztvárnila Brittany Murphy, která zemřela v mladém věku, a to pouhé 3 roky po vydání snímku. (ivishka)

Reklama

Reklama