Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Remake korejského filmu z roku 2001. Charlie je mladík z malého města, který plní sen rodičů a studuje v New Yorku na obchodníka. V Central Parku ho zaujme dívka Jordan, kterou později potká v metru opilou a strhne ji z blízkosti projíždějícího vlaku. Výstřední Jordan poté Charlieho vyhledá a tím se zrodí zvláštní vztah. V něm je Jordan značně dominantní, ale i přes všechny její zápory se do ní bláznivě zamiluje, což převrátí jeho dosud stereotypní život. (Peca7)

(více)

Recenze (117)

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Původní verzi jsem neviděl (asijské filmy moc nemusím), takže hodnotím čistě na základě amerického remaku. A vlastně to řeknu i stručně. Skvělý film! Nechápu, proč má tak nízké hodnocení. Možná jsem trochu neobjektivní, nevím, ale mně se fakt líbil. Ono většina z nás bude asi neobjektivních, protože řekněme si to narovinu - kdo se na tento film nedíval z toho důvodu, že v něm hraje Elisha Cuthbert? Tak vidíte, je nás většina :) Nicméně opravdu velmi pěkný a poutavý romantický příběh, mnoho myšlenek a citací, skvělý závěr. Myslím, že je v dnešní době více než třeba vyzdvihovat filmy s pěknou romantickou zápletkou, neboť lidské hodnoty se mění a pojem "romantika" v pravém slova smyslu se bohužel z dnešních mezilidských vztahů poněkud vytrácí. A je to škoda. Tady to je ale podle mě dost dobrý film, minimálně solidní nadprůměr ve své kategorii. Takže se nenechte odradit slabým hodnocením, vykašlete se na porovnávání s originálem a jděte do něj. Já mu s radostí dávám 5 hvězdiček. :)) ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Neskutečná nuda, to je to nejhorší co se může filmu stát, že prostě nudí. Modlil jsem se aby to už skončilo. Takovéhle nápady už tu jsou dávno a navíc bez zbytečného kecání, ale tady se nic nového se za celou dobu neodvíjelo a šlo jen o zbytečné kecy. Oceňuji ale práci štábu, kamera střih a různé dodatky jsou na dobré úrovni a neokrádají o zážitek, který bohužel tato romantická komedie nevyužívá. A taky dává patrné plus Elisha Cuthbert. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Tento remake je prakticky jen zkráceným sestřihem výborné korejské předlohy, ze které však bylo vyjmuto vše, co dodávalo předloze kouzelný náboj. No dobrá, pokusím se však zapomenout, že existuje ono kvalitní korejské dílo, protože jinak bych tento film musel nekompromisně hodit do "odpadu!" Podívám se na Bláznivou holku jako na "americkou" romantickou komedii, která však funguje pouze jako romance a jako komedie selhává po všech stránkách. Příběh je neuvěřitelně zkratkovitý - především v první polovině, a i když v polovině druhé nabere určitý romantický dech, v záplavě žánrových příbuzných zapadá pod tlakem lepších filmů nekompromisně do patra podprůměru. Elisha Cuthbert v sobě nesporně jiskru má, snaží se i herecky, ale v této roli mi prostě nesedí, Jessemu Bradfordovi chybí šťáva úplně. Takže ani obsazení není šťastné. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Na bláznivou komedii málo ztřeštěné a na romantickou komedii zase málo milostné. A ať máte Elishu sebevíc rádi, její roli potrhlé holky jí jen těžko uvěříte. Ne, ona není tou osudovou ženou, která má hlavnímu hrdinovi obrátit celý život vzhůru nohama. Fádní, slabě zahrané a zrežírované drama. Love hurts. This movie sucks. ()

Edhelharn 

všechny recenze uživatele

Tento remake vznikol asi tak, že niekto z producentov si všimol aký veľký hit bol originál v Kórei, pozrel si ho a potom obsah veľmi voľne prerozprával scenáristom tak ako ho napadali jednotlivé scény ktore si zapamätal, upravili to na americké reálie a poď ho točiť bez ohľadu na to, že čo v pôvodnom filme fungovalo a prečo. Takto vznikla len umelá napodobenina originálu v ktorej nefunguje takmer nič a tak dokonale zvrzať aj najromantickejšiu scénu ktorá bola kedy natočená (Pachelbell + klavír + ruža) sa len tak nevidí. Za občasné svetlé momenty Elishy jedna *. Celý film dokonale vystihuje jedna scéna, teraz už neviem či to bolo pri squashi alebo kendo ale ako podmaz tam hrala TECHNO verzia Pachelbelovho canonu. Taká istá umelá napodobenina je aj tento film. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Elisha Cuthbert, představitelka Jordan Roark, byla už podruhé zachráněna před přijíždějícím vlakem, poprvé tak tomu bylo ve filmu Byl to tichý muž (2007). (karlik4801)
  • Ve scéně, kdy si Charlie (Jesse Bradford) čte dopis od Jordan (Elisha Cuthbert), je v dopise uvedeno, že byl do vody strčen. Charlie (Jesse Bradford) do ni však spadl ze zábradlí. (Jihočech)

Reklama

Reklama