Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináctiletá Adriana je unesena obchodníky, kteří na lidském „zboží“ vydělávají milióny dolarů. Její sedmnáctiletý bratr Jorge se na vlastní pěst vydává po stopě únosců. Potká se s Rayem (Kevin Kline), texaským policajtem, kterého zločinci připravili o celou rodinu. Společně pronikají na nebezpečnou půdu sítě mezinárodních obchodníků se sexem mezi Mexikem a Spojenými státy. Pronásledování Adrianiných únosců je vede ze španělské čtvrti Mexico City až na tajnou internetovou aukci se sexuálními otroky v Americe. Musí vyhrát závod s časem než bude Adriana prodána a navždy zmizí v nelítostném podsvětí. A to je místo, ze kterého se vrací jen málo obětí...

Scénář k filmu (ne)lidský kšeft napsal Jose Rivera, který již má na svém kontě nominaci za scénář k filmu Motocyklové deníky. Příběh unesené dívky je inspirován článkem Petera Landsemana The Girls Next Door, který vyšel v New York Times Magazinu v roce 2004. Roli policajta Raye ztvárnil Kevin Kline, držitel Oscara za nejlepší vedlejší herecký výkon ve filmu Ryba jménem Wanda. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které poukazují na to, že se stále čile obchoduje s lidským masem. Tady převážně s dětmi a mladými ženami. Jednoduchý příběh o mexickém grázlíkovi, který poté, co mu ukradnou za bílého dne uprostřed ulice sestru, se vydá po stopách jejích únosců až do USA. Jeho cesta se protne s americkým policistou, který zase hledá svoji dceru, kterou nikdy neviděl. Po počáteční oboustranné nedůvěře se postupně rozvíjí přátelství obou "chlapů" a nakonec téměř vše šťastně končí. Filmu člověk rád odpustí, že je tu až příliš moc neuvěřitelných náhod atp., ale vše se odvíjí celkem v rychlém tempu, proloženo souběžným sledováním osudu unesené sestry a jejích souputnic, které je skutečně velmi drsné. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Hodnotil bych čtyřmi hvězdami, ale tento film mě v mnoha ohledech strašně rozčiloval a to zejména hromadou nelogičností a věcí, které byli na první pohled nesmyslné. Zmíním třeba jenom to, kdy byli protagonisté odchyceni na Mexicko Americké hranici a dání do vydávací vazby. To se tam s nimi nikdo nebavil? To si nikdo nevšiml, že ta unesená Polka není černovlasá Mexičanka, ale dospělá blonďatá Evropanka?! Která ve finále neuměla ani španělsky! To se nemohla ozvat?? A takových okamžiků bylo ve filmu hromada, takže jakkoliv byl film zajímavý a třeba i napínavý, tak tyhle ohledy ho totálně degradovali. Musím říct, že tři hvězdy jsou z mé strany pro něj velice milosrdné. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Obchod se ženami je asi jeden z nejodpornějších, takže pokud se ta látka zpracuje kvalitním filmovým způsobem bude to film, který na člověka má opravdu silný dopad. To není bohužel tenhle film, který sráží mnoho nelogických nesmyslů ( Polka zadržená na hranicích a vrácená jako Mexičanka? prodej holek přes internet a pak platba v hotovosti v nějakým baráku uprostřed města, lustrování zákazníka, když už je u pachatelů a oběti - trochu pozdě ne? atd) a to nemluvím o tom, že na realističnosti ubírá to, že navzdory odpornému surovému tématu se bál režisér ukázat byť jen bradavku, aby to náhodou někoho nešokovalo? Pokud bych chtěl vidět realističtější mechanismus obchodu se ženami pustil bych Obchod s bílým masem (2005), ikdyž i ten má pár amerických korektních brzd, pokud bych chtěl vidět něco syrovějšího vycházející ze skutečnosti dal bych Sex traffic (2004) nebo Informátorka (2010) a pokud bych chtěl vidět něco, co mi přiblíží realitu a zvedne se mi žaludek tak si dám finskou Očistu (2012), který má sice jen pár minut o obchodu s lidmi, ale tam člověk mrazivě pochopí asi všechno to ponížení, beznaděj a důvod proč není jednoduché z tohoto byznysu vyskočit ikdyž má šanci. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Film Trade je docela zajímavej,ale spíš než kriminálka je to drama.Spousta silnejch momentů,nic na efekt,je vidět,že tohle moc komerce neni.Ale právě ta určitá komornost filmu mi trochu vadila,dost sem u filmu skřípal zubama,myslim ,že kdyby režisér přitlačil na pilu,byla by to pecka jako hrom .Ale jinak dobrej počin,u kterýho sem se s přimhouřením oka nenudil.60%. ()

..Anya 

všechny recenze uživatele

Super, super, super! Mladej mexikánec mě bavil po celou dobu - (úžasně:P ) dobře se na něj koukalo, a k tomu ještě jeho neskonale jetej anglicko-mexickej přízvuk. Fíííha, kéž bych měla taky takovýho bráchu, kerej by se za mnou hnal s takovou vervou:/. Výborní herci, drží laťku vysoko. Slečna skočícvší ze skály mě trochu udivila, neb jsem z děje nepochopila jestli její syn je už mrtvej nebo ještě ne. Pravděpodobně ještě nebyl (řekla bych) a ona udělá "toto"? No cototo je? Takhle by se asi moc matek nezachovalo, poněvadž mají více zodpovědnosti než chlapi a tudíž mnohem větší pud sebezáchovy (a pro ty, kteří to ještě nevěděli, chlapi se i mnohem víc zasebevražďujou), ale co chci říct je, že to bylo nějak úplně jinde a na druhou stranu to člověka na chvíli zvedlo ze žídle. Palec váhavě nahoru. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama