Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 5/10/// +některé písničky byly vážně melodické, podle mě dobrý texty písní -scénář není moc zabavný, český dabing je hodně špatný, film je plný klišé (ale to mi stejně nikdy tolik nevadí), spíše mi vadilo, že jsem se občas před svým mladším bráškou cítil trapně, zvláště když i on usoudil, že z takových filmů už vyrostl, navíc herci působí hodně uměle a někteří z nich celkem solidně přehrávají/// Nevím jestli je to mojí únavou a nebo výše napsaným, ale u filmu jsem se překvapivě nebavil tolik, jako se obvykle u podobných filmů bavím. Silně ale mohu ocenit, že někdo vytvořil muzikál ze školního prostředí. Je fakt, že na jiné muzikáli to nemá (Moulin Rouge *2001 je nezapomenutelný), ale přesto jsem za něj rád. Hudbu mám rád a když je ve filmu je to o to lepší. Zde se mi však některé části zdáli bohužel moc uřvané. A otázkou je jestli se na následující dvě pokračování tešit či ne..../// Celkem 45%/// ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Whoa! Tak už jsem to viděl. (přes rameno od počítače, koukal na to brácha) A opravdu musím souhlasit s ostatníma, je to tak naivní!! Venku pořád svítí sluníčko, všichni jsou tak moc krásní, všichni jsou tak moc šťastní, mají se rádi a učení jim jde. Evidentně teda aktéři umí zpívat a choreografii s nučili na jedničku, ale koho to zajímá kdy příběh je o hovnu? Takže jedna hvězdička za tu kočku v hlavní roli (a jenom protože vim že Poky by to tak chtěl) a za chytlavost některých písní. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, tenhle film byl svým způsobem zajímavý, MĚL DĚJ a dalo se na něj dívat. Přiznám se, že jsem ho vydržel sledovat od začátku do konce, ani jednou jsem nepocítil potřebu televizi přepnout, vypnout nebo od ní odejít, neměl jsem pocit zbytečně stráveného času. Ano, mne se to po dějové stránce líbilo. A přijde mi nespravedlivé ohodnotit tento film menším počtem hvězdiček než třemi prostě proto, že se mi tento film líbil. Herecké výkony byly snadno uvěřitelné, scénář ušel, písničky byly vcelku dobré. Já dávám s čistým svědomím tři hvězdičky a tím to pro mne hasne... ()

stub odpad!

všechny recenze uživatele

Opravdu kvalitní muzikál plný krásných písniček zpívaných od srdce. Herecké i pěvecké výkony hlavních představitelů jsou doslova strhující, jejich postavy jsou výjimečně plné a procítěné. Je vidět, že herci nebyli vybíráni podle vzhledu, nýbrž pro své fenomenální herecké a pěvecké schopnosti. Poselství filmu je intenzivní a nadčasové, člověk si jej s sebou ponese možná i celý život (ledaže by bylo přebito poselstvím ještě hodnotnějším, které nepochybně přinesou další díly). Jednoznačným kladem je také originalita snímku - takto původní, jedinečný a přesto hutný děj se nepochybně stane inspirací pro budoucí filmařské generace. Velmi přirozeně sestavený scénář zajišťuje plynulou dynamiku děje a vše je tak zcela uvěřitelné a životné. Je zjevné, že tentokráte nehrál primární roli zisk, ale přínos světové kinematografii, hudbě a tanci; ostatně takového tvůrčího velikána, jakým Ortega je, krátkodobé trendy nikdy nezajímaly. Je vidět, že si většinová veřejnost konečně našla cestu k opravdové kvalitě - a pak, že to jde s lidstvem z kopce... Důležitá poznámka: Snímek splňuje euroamerické rasové kvóty, tudíž jsou všechna etnika zastoupena rovnoměrně a vše je politicky korektní - netřeba se tedy bát morální újmy. ()

E.. 

všechny recenze uživatele

Od začátku jasnej odpad, ale nakonec jsem tomu tu jednu * musela dát, za to, že to byla sice naprostá trapárna přiblblejch puberťáků, ale aspoň to nebylo hodina a půl nudy a některý taneční vystoupení byly i celkem koukatelný. Musim ale říct, že to se mi už mnohem víc líbila Hannah:) a když bych měla zhodnotit herecký výkony, tak řeknu akorát to, že i já jsem lepší herečka:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Zac Efron se tři hodiny denně učil hrát basketball. (Karlos80)
  • Ashley Tisdale měla hrát Gabriellu Montezovou, ale nakonec byla obsazena do role Sharpay Evans, podle režiséra jí tato role sedí lépe. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno