Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

castor 

všechny recenze uživatele

Žánr filmového muzikálu se před několika lety naštěstí nadechl ke slibně novému začátku. V tomto případě jeden z nejúspěšnějších televizních muzikálů je výhradně určen mladému publiku. Bez výjimek neztrácí kontakt se svým divákem, přímočaře si jde za svým, neustále jej zasypává popovými hity jako z dílny skladatelů pro S Club 7 nebo Britney Spears z devadesátéhoosmého. Absence zásadnějších skladeb je ale znát. Hlavní hrdinové jsou nevýrazné, leč sympatické, postavičky, zahalené do pestrých barev, křiklavého oblečení dle nejmodernějších trendů, zářivých účesů a nebezpečně širokých úsměvů. Příjemně to ale celé utíká, nenásilného humoru se těžko dořežete, ale i ten se objeví a těch devadesáti minut litovat nebudete!! V nepřehnaném očekávání si je i slušně užijete!! ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Muzikál ze střední - nejoblíbenější a nejvýdělečnější teenagerovský snímek. Alespoň tak o něm vypovídají fakta co se týče sledovanosti v kinech, nelegálních kopií a já nevím co všechno ještě. Já osobně si myslím, že jde o průměrnou zábavu s některými vydařenými songy a docela zdařilou muzikálovou choreografií. Jinak děj nebo scénář nestojí za řeč. Takže sečteno podtrženo 3 hvězdičky. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

Nenechte se zmást, o jakémsi pochybném středoškolském muzikálu se tu sice vypráví, své příznivce si to však může najít maximálně mezi diváky ze školy základní, a to ještě nemám na mysli mužské pohlaví. Film si u mně udělal vroubek hned zpočátku, kdy jsem u něj, jako u jednoho z mála, dokázal po deseti minutách usnout. Napodruhé jsem ho už sice dokoukal celý, ale řeknu vám, bylo to nekonečných devadesát minut. Příběh, dá-li se tu ta věc tak nazvat, je tak nezáživný a plný všemožných klišé, že dospělí u něj musí hodně trpět. A nebojte, nebudu se tu rozplývat nad krásou a sladkostí Zaca Efrona neboli Troye, přece jen nejsem dvanáctiletá puberťačka. Ukňápaná barbína je v těchto filmech téměř pravidlem a ta, co je tady, je vážně utrpení. Hudebních čísel je tu víc než dost a až na závěrečný duet hlavních postav jsou příšerná. Když vezmu na vědomí, že film je vážně určený pro ty mladší, vychází mi toto hodnocení.30% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to není tak strašný. Písničky by sice potřebovaly trochu chytlavosti, žádný z "hitů" tohoto muzikálu bych si do eMPéTrojky skutečně nedala. Nejsem ani tak vysazená proti popu (i když můj nejoblíbenější styl to taky zrovna není), jenže když by se měl Muzikál ze střední srovnávat třeba s takovou Pomádou, hudebně na ni fakt nemá. Choreografie nejsou dostatečně zajímavé, písničky natolik silné, abyste si je prozpěvovali cestou do práce. Ale v podstatě jsem dostala to, co jsem chtěla; přímočarý lehkovážný příběh, který rychle uteče a na chvíli dokáže odnést člověka dál od reality běžného dne. (Malá poznámka: Jsem jediná, komu otec hlavního hrdiny připadá moc mladý na to, aby mohl mít dospívajícího syna na střední?) ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro dospělé je lék s názvem PROZAC. Nejpopulárnějším antidepresivem v USA pro mládež je lék jménem ZAC. Zac Efron. Co na tom, že v HSM zpívá jen pár slok a zbytek je předabován náhradníkem, který se v konkurzu umístil jako druhý. V téhle naivní limonádě sladkého baskeťáka a hispánské Marie Curie se zběsile trylkuje, zběsile tančí a má to všechny symptomy GP. Pokud vlastníte mladší sourozence nebo caparty kolem dvanácti let, prchněte dřív, než to začnou zpívat jako karaoke. Já to nestihla-a vidíte mé zběsilé nadhodnocení?:) ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Původně měl být maskotem družstva levhart, ale nakonec to byl tygr. (Halloween9)
  • Zac Efron se tři hodiny denně učil hrát basketball. (Karlos80)
  • Slogan filmu: "This school rocks like no other". (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama