Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Brainstorm je filmem, který na rozdíl od většiny svých novodobých českých “kolegů“ snese přísnější hodnotící měřítka. Trojan rozjel další ze svých hereckých koncertů, stejně tak jeho herečtí kolegové, Epstein dodal bezchybný scénář a Strach to celé zaštítil svižnou režií. Nepamatuju si, kdy jsem naposledy viděl od českých tvůrců něco tak originálního a zajímavého. 85% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Trio Strach, Epstein, Trojan dlouho jede v sympatickém dramedy módu, aby se v poslední třetině jejich pohádka pro dospělé zadrhla v obecné šabloně a zjednodušení. V jisté chvíli přijde zjištění, že je potřeba užívat si života plnými doušky, trávit čas s bližními a nezabývat se malichernostmi. Vše se rozzáří, ledy tají a vztahy se doslova upgradují. Až by si jeden myslel, že péče o nemocného rodiče je překážkou, která vás o výše uvedené možnosti v plném rozsahu připraví. Tímto pojetím drží BrainStorm sám sebe pod krkem, ale jinak dobrý.. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro dospělé, kterak čecháček co si posral život k relativnímu štěstí došel. Jediné co mi vadilo je Strachova známá úchylka do každé (každičké!) role nacpat co nejznámějšího herce. To je tak strašně... Laciné a kontraproduktivní, až to hezké není. Zatímco v Andělu páně to mělo opodstatnění, tady tedy ani v nejmenším. Na druhou stranu je potěšující vidět, že i když všechny role papírově obsadíte přesně jak by každý čekal (tedy každému jeho škatulku, to tu nemá nikdo dost odvahy nechat Trojana hrát také trochu jiný typ rolí?), tak pokud mají dotyční co hrát, tak hrát setsakra umí. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

To, že Jiří Strach je jeden z nejlepších českých současných režisérů, je zbytečné zmiňovat. To, že Ivan Trojan umí, je ještě zbytečnější. A že Radoslav Brzobohatý taky umí, tak to už je pouhé plýtvání kilobajty… :-) Tak co sakra chci u tohohle krásného filmu komentovat? Snad jen, že (možná spoiler!) ta pointa s poslíčkem mě fakt dostala. Taky bych (až budu na sklonku života) uvítal takovýhle prášky. Alespoň dvě balení. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Jednoznacne jeden z nejlepsich televiznich filmu, co jsem kdy videl. Marek Epstein je dle meho nazoru soucasny nejlepsi scenarista, ktereho muze nase zemicka nabidnout. A kdyz se jeho genialni moderni psani da dohromady s vybornym ale nedocenovanym reziserem Jirim Strachem a jako tresnicku na dortu pridate plejadu vybornych ceskych hercu v cele s Trojanem, Brzobohatym a Liskou, tak se nelze divit, ze vznikne film, ktery by mohl smahem smerovat do kin... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Na konci filmu se poslíček (Pavel Liška) v nemocnici otci (Radoslav Brzobohatý) zmíní, že dostal k životu 29 165 dnů, což je přibližně 80 let. A právě v takovém věku, těsně nedožitých osmdesáti let, o čtyři roky později od natočení filmu Brzobohatý skutečně zemřel. (Mara97)
  • Pani Jeklová (Klára Melíšková) sa stážuje počas psychologického sedenia, že je rada, že jej manžel herec má úspech ale ako začal aj prednášať na DAMU, naňho žiarli. V reálnom živote má Klára Melíšková skutočne za manžela herca, ktorý absolvoval odbor herectva na pražskej DAMU a v súčasnej dobe tu pôsobí ako pedagóg. Je to herec Lukáš Hlavica. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama