Reklama

Reklama

Mládí v hajzlu

  • USA Youth in Revolt (více)
Trailer 2

Mládí v hajzlu je komedie o dospívání, která na pubertální touhy i vzpoury nahlíží svěžím a neotřelým způsobem. V hlavní roli filmu, který vznikl podle slavné knižní předlohy C.D. Paynea Mládí v hajzlu, se představuje Michael Cera (Juno, Superbad). Nick Twisp (Cera) je zvláštní, ale milý mladík s citem pro pěkné věci, jako jsou Sinatra a Fellini. Na rodinné dovolené se Nick beznadějně zamiluje do krásné a svobodomyslné dívky jménem Sheeni Saunders (Portia Doubleday), ale rodina, vzdálenost a žárliví ex-milenci jejich lásce vůbec nepřejí. Proto Nick s výrazným přispěním Sheeni opouští svůj nudný a předvídatelný život a vytváří své rebelské alter ego: Françoise. A François – se svou kravatou, knírkem a cigaretou - se nezastaví před ničím, co by mu bránilo být s Sheeni. Nick Twisp se ocitá na cestě sebezničení, která pro něj bude mít nepředvídatelné a neskutečně legrační důsledky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (394)

F.man 

všechny recenze uživatele

Tak předně - nemyslím, že bylo nemožné Mládí v hajzlu natočit. Ovšem ta podoba by musela být naprosto jiná. Předně, aby byla dodržena pospolitost pubértálně definovaných postav, chtěl to neplantat všechny díly dohromady. Takhle se totiž skáče v ději jak na Václaváku při finále MS a té lehké indie-punkové atmosféře to děsně ubírá. Arteta se taky nijak nevytáhnul a kromě dvou nesedících animací převedl otrocky jen to co se po něm asi chtělo. Kupodivu jak mi z trailerů neseděl Michael Cera jako Nick, ve už to bylo lepší. Ale jeho "herectví" jednoho xichtu Youth in Revolt taky moc nepomáhá. Prostě chtělo to jít více po knize, po tom co ji dělá tak přitažlivé a ne po slepě po ději. Čekali jsme dlouho, škoda, že to čekání dopadlo takhle... I'm not going anywhere until you sink your filthy dick in this tomato. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšila (vzhledem k tomu, že jsem knihy zhruba před deseti lety přečetla dnem i nocí na jeden zátah) a tak moc jsem byla nakonec zklamaná (přestože si z knih už mnoho nepamatuji a něco z nich mi film připoměl jen zlehka, něco vůbec) a znuděná (nebýt Cery, nejspíš bych měla ohromný problém to vůbec dokoukat). Uvažuju, že raději zaštrachám ve své knihovničce a připomenu si příhody Nicka Twispa v knižní podobě (ačkoli už si asi Nicka jinak než s tváří Scotta Pilgrima nepředstavím). Komentáře, které mi mluví z duše: Oskar, Boogeyman. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Po Juno a Scott Pilgrim proti zbytku světa jsem rozhodně chtěla s Michaelem Cerou vidět ještě něco jiného. Tak jsem zkusila tento film. V zásadě to nebylo špatné, sem tam i vtipné, ale v tom byl možná ten hlavní problém. U tohoto filmu bych nečekala, že to bude jen "sem tam" vtipné, ale že si u toho užiju pořádnou zábavu. Ta se ale nekonala, přestože pár povedených scén tady najdeme, navíc v podání dobrých herců (Cera, Buscemi). Jakoby tomu zkrátka něco důležitého chybělo. Výsledný dojem byl tedy spíše průměrný. Asi si budu muset počkat na nějaký povedenější film s Michaelem Cerou, ale bohužel silně pochybuju, že něco překoná Scotta Pilgrima. ~(3,0)~ ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, ale vím, že to je celkem chytrá prdel, takže jsem se na filmové zpracování docela těšil. Snímek jako takový je ale jenom ubohým pokusem o laciné fóry, který člověk prozívá a i přes skromnou stopáž se často prosebně obrací na hodiny, aby sebou trošku hnuly. Výsledek - zbytečná nevtipná sračka. 40% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak jsem si představovala postavy z knižní předlohy. Musím říct, že Michael Cera byl pro roli Nicka výborná volba. Potěšilo i další herecké obsazení. Z filmu jsem trošku na rozpacích. Knižní předlohu miluju a čtu ji vždycky, když mám blbou náladu. Spolehlivě mi ji o sto procent zlepší. Jenže film bohužel jejích kvalit nedosahuje. Takže ve výsledku je finální produkt spíše průměrem. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Justin Long, který hraje staršího bratra Portie Doubleday, ve skutečném životě chodil s její starší sestrou Kaitlin Doubleday. (Kulmon)
  • Otec Nickiho Twispta (Steve Buscemi) a později i Nick Twisp (Michael Cera) jezdí ve filmu v BMW 3 E46, ale automobil se ve filmu několikrát změní z verze před faceliftem na verzi po faceliftu a obráceně. (BanditaX)

Reklama

Reklama