Reklama

Reklama

Nezapomenutelné prázdniny

  • USA The Way Way Back (více)
Trailer 2

Čtrnáctiletému Duncanovi (Liam James) se na rodinnou dovolenou s matkou (Collette) a jejím přechytralým přítelem (Carell) vůbec nechtělo. Když se ale seznámí se správcem místního vodního parku (Rockwell), vznikne mezi nimi pouto, díky kterému se Duncan naučí překonávat nástrahy života, lásky, rodiny i přátelství. Budou to prázdniny, na které nikdy nezapomene. (Bontonfilm)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (463)

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Pro mě obrovské překvapení. Hodně milý a odpočinkový film s poměrně sympatickým obsazením. Naprosto dokonale jsem se dokázala vžít do hlavního hrdiny, takže asi o to mě bavil film ještě víc. Velmi dobrý scénář, člověk se nestačil vůbec nudit a tak něják mě nenapadá nic, co bych tomu vytknula. Steve Carell v nezvyklé roli a Sam Rockwell si mě tu naprosto získal. 4* ()

castor 

všechny recenze uživatele

Živé postavy v poměrně živém vyprávění, které má v rukávu hned několik es. V první řadě jsou to herci – proti svému typu obsazený a mrazivě odporný Steve Carell, i nadále spolehlivá a tentokrát solidně zlomená Toni Collette, ulítlá a syna za oko peskující Allison Janney a především Sam Rockwell, který si své scény sprostě krade jen a jen pro sebe. Občas z americké provenience prostě vzejde film, který je nenápadně malý a nápadně milý (Malá Miss Sunshine, Bokovka). Scénáristé Faxon a Rash, kteří si přišli pro Oscara za scénář k hořké komedii Děti moje, tentokrát své popsané stránky z ruky nepustili a natočili poctivý příběh, kterému je těžké něco vytýkat. Když už, tak absenci originality. Příběhů o zakřiknutých puberťácích tu byly mraky. Tomuhle introvertnímu hošanovi je čtrnáct a cestou na prázdniny vyfasoval od máminy nového přítele trojku na stupnici do desíti. Mizerný start léta. Zatímco otčím dál poukazuje na hochovi nedostatky, on si začíná vydupávat svoje místo na zemi. Však to znáte. Za oceánem si na to potrpí. Nevadí. Protože tahle indie komedie je i s těmi „zásadními životními moudry a pravdami“ nesmírně přitažlivá, stejně jako pohodová nálada přerostlého dítěte Rockwella, který tu řídí vodní zábavní park a díky řetězcům neodolatelných hlášek i divákovu bránici!! 80% ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

V pěti stupních nad nulou je vyloženě nutnost vydat se za teplem k moři - i když to má znamenat sednout si k prázdninovému letnímu filmu.. V první řadě musím říct, že asociální hlavní postava mi k srdci zrovna nepřirostla - klepajíc kosu jsem nedokázala pochopit, že dal před oceánem přednost vodnímu parku a tak mě vyhlídka na devadesátiminutové koukání na tobogány (místo krásných mořských scénérií a racků kolem) celkem zklamala. I tak to ale byla pohodička, která mi navodila příjemně nostalgické pocity. Herci fajn, průměr, neměli příliš šancí se předvést - ale potěšila mě přítomnost Rockwella, který celý film vyzdvihuje minimálně o jednu příčku výš. A díky němu a taky proto, že mi zima už klepe na dveře, ale já se alespon na chvilku mohla octnout v prosluněném Hamptonu - dám slabé čtyři hvězdičky. A mimochodem, jako komedie mi to tedy vůbec nepřipadalo. Spíše rodinné drama. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný, upřímný, dojemný a zábavný film, který by měl vidět snad každý. Jedna facka mne, že jsem to viděl až dnes. Sam Rockwell role ušitá na míru a byl naprosto boží. Z ženského cástingu až na roztomilou sousedku všechny byly krávy. Hlavní introvertní hrdina to zahrál také bravůrně. Rozhodně jedna z nejlepších Coming of Age záležitostí, co je k vidění.80% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Představte si, že je vám 14 let. Rodina je na cucky, protože mamka se s taťkou rozešla a ten už má někoho jiného s kým si buduje nový život. Táta je fajn a představa prázdnin s ním zní mnohem slibnějí než prázdniny u moře s máminým přítelem, kterej se sice snaží bejt milej, ale spíš vás sere a prudí... proč taky poslouchat rady a příkazy někoho jiného že jo? Jenže právě mámy přítel se rozhodne rodinu vzít k moři. Prý to všechny stmelí. Jenže u vás navíc hormonální erupce puberty sama o sobě způsobuje, že ve vašich očích jsou všichni dospělí idioti i jejich svět a jejich zábavy a tak je lepší volit izolaci, než se těch jejich akciček a tudíž vrcholů trapnosti účastnit... Ta izolace na vás začne být vidět nakonec natolik, že si o vás spoluvrstevnice budou myslet, že jste magor, budete jim pro smích a budou se vám vyhýbat... Jste tak sami, že už to snad ani víc nejde a nic na tom nemění krásné poklidné místo u moře v Massachusetts a slunečné léto. Až jednoho dne potkáte zajímavého chlapíka. Sám se tak trochu chová dětsky a snad díky tomu se umí naladit na vaši vnitřní mentální frekvenci. Dokonce vycítí, že je to frekvence nouzová s voláním o pomoc a on se rozhodne že pomůže.... --- Námět filmu se mi moc líbil. Scénář je zajímavý, bohužel jej tvůrci zbabrali takovým tím americkým pozitivizmem a řadou klišé (naštěstí až ke konci). Typické je to například u scény s tancem, kdy poté co Duncan zatrsá před diváky na kartonu, celý aquapark (chápej komparz týnejdžrů) tleská a raduje se... U takových scén mi chybí již jen američtí hasiči s vlajkou co zasahovali 11.9. u WTC, případně sám tleskající prezident USA. Těch míst tam bylo víc a dost mne to prudilo, protože to tvrdě rezonovalo s jinak celkem vážným námětem. Film je spíše drama než komedie, tu komediální část tam reprezentuje jen Allison Janney v roli trochu trhlé sousedky. Jak bych tedy ohodnotil tento film na stupnici od jedné do pěti? S přihlédnutím k té krásné letní atmosféře dávám celkem za 3. Tři kraby. * * * ()

Galerie (46)

Zajímavosti (17)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2013 na filmové festivalu Sundance v USA. (ČSFD)
  • Režisér a scenárista Jim Rash v rozhovoru uvedl, že inspirací k úvodní scéně mu byl rozhovor s nevlastním otcem ve čtrnácti letech. (Jocker94)

Reklama

Reklama