Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lucie Vondráčková jako Anička v pohádkovém příběhu Maurice Caréme poznává tajemství říše květin. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

akisha 

všechny recenze uživatele

Oficiálně nejhorší večerníček mýho dětství ever. Pamatuju si dobře tu schízu a děs, dokonce i triky na úrovni tlupy kromaňonců. Vrcholem pak byl naprosto strašnej slimák, co sužoval hlavní hrdinku ve svým domě. S odstupem by se tomu snad dalo dát i trošičku víc hvězdiček, ale pouštět to dětem je značně nezodpovědná a krutá činnost. Á propos: Choroš pomož, dřevo oblož! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Animace 7/10/// +Lucie Vondráčková, trošku klasika a trošku nostalgie, na svoji dobu zdařilá animace -strašná depka a je to asi vůbec nejdepresivnější zážitek z dětství/// Už jsem tuhle pohádku jednou kdysi viděl a hned jak jsem ji zahlédl, tak jsem si na ni vzpomněl. Už si ale nejsem jist, jestli jsem to tehdy dokoukal do konce, ale asi ano. Už v té době jsem znal Lucku Vondráčkovou a koukal na to hlavně kvůli ní. I dnes mi přišla roztomilá a celkově mi příjde, že se zajímavě poprala s animací a s chováním k prostředí, které tehdy bylo přinejlepším studiové, ale asi si mnohdy musela vypomáhat fantasií. Ale to jen hádám, opravdu netuším jak to tehdy tvůrci dali dohromady. Každopádně je to kus mého dětství, které už ale potřetí vidět nemusím./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Nautila

všechny recenze uživatele

Tak z tohoto si pamatuji jen pár záblesků: Smrtihlavy na bráně a pak ty podivné mravence, či co to bylo. Každopádně tyhle obrázky na mě v dětsví hodně zapůsobily a ještě donedávna jsem myslela, že jsou z nějaké hororové Alenky v říši divů. Když jsem ale zjistila, o co skutečně šlo, nestačila jsem žasnout, jaká blbost to byla. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale v dětství mi tato podivná pohádka přiváděla pocity hrůzy a strachu. Nadsázkou řečeno byl to můj první horor, který jsem shlédl. Vím jen, že hlavní hrdinka byla šikanována slimákem, pak ji nějaké houby pomohly dostat se ven, pak byla na nějakém plese, kde tančila s květinami a pořád jiná situace a jiné prostředí. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tuhle pohádku jsem viděl naposledy v době bronzové :-] a můj zažitek byl nepopsatelnej. Po studiových pohádkách vždycky dostanu kopřivku, ale tahle mě tak pohladila po mém dětském srdci, že nemůžu jít s hodnocením dolů. Ano, je to vykrádačka Alenky, ale na to sere pes. Choroš pomož! ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V roce 1994 byla pohádka Království květin oceněna na mezinárodním festivalu edukativních filmů pro děti v Japonsku. (Agatha)

Reklama

Reklama