Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Strašná nuda. Námět je to sice podařenej a ocitáme se tak v alternativní budoucnosti, ve které nadnárodní společnosti ovládají svět. Nápad dobrý, ale to je skoro všechno. Film se totiž snaží být někde mezi satirou a vážným filmem, přitom nefunguje ani jedno. Ty satiristické scény tam jsou na můj vkus nějak divně poskládány a většinou se tam ani moc nehodí a sám jsem zasmál jenom u jedný. No a ta vážnější část už nefunguje vůbec a právě proto ten film tolik nudí. Navíc ani ti herci to nezachrání. John Cusack se sem vůbec nehodí a i když se jakž takž snaží, tak mu tu roli vůbec nežeru.Marisa Tomei se mi zdá s přibývajícím věkem čím dál hezčí, to je ale tak všechno co bych na ní mohl pochválit. Ale nejvíc mě iritovala Hilary Duff s tim svým debilním přízvukem. Prostě nuda, která mohla být docela dobrým filmem, kdyby se režisér rozhodl, jestli chce točit satiru nebo drama a přizval si k tomu lepší herce. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

WAR, INC je typickým debutem, do nějž bylo nacpáno úplně všechno a přestože ve své výpovědi je silně koktavý a jednotlivé žánrové přechody nedostatečně motivované, stále je to chytrá zábava._____ Možná až moc, protože si film dokážu užit intelektuálně, nikoliv emocionálně - žánrová dekupáž mě baví a hyperbolizace béčkové poetiky je důsledná, ale co z toho? Jedná se o sympaticky stylově-nestylový film, který střídá post-klasické záběrování s kulometným střihem, ale podvrací akci a tudíž i potěchu z ní (která nám není a nemá být dopřána) roztřesenou kamerou a dirty lookem. Do toho fůra odkazů nejenom na jiné filmy, ale na mediální boom kolem ekonomické války vůbec a trocha toho charakterního herectví, jež překvapivě funguje a divák si vytvoří vztah k postavám._____ Otázkou je, jestli film, který čerpá z jiných filmů, může být lepší než jeho předobrazy, když je ve výsledku jednorázovou persifláží a nepřidává nic zajímavého k dialogu na obouj stranách politického spektra. Z podobného ranku mi přece jenom sedne satirističtější a uvědomělejší OBCHODNÍK SE SMRTÍ či obdobně koncipované SOUTHLAND TALES (s nimiž má WAR, INC až PŘÍLIŠ MNOHO společného)._____ Jenže co teď, když je to typická trojkočtyřka (70%)? Takže dáme 4, aby se film přehoupnul do červeného rámečku (protože, upřimně, kdo z těch hodnotících ho opravdu viděl?) a odůvodníme si to třeba tak, že liberalizmus, nejenom myšlenkový, ale i filmový, vede vždy k chaosu. A že Dan Aykroyd jako prezident je Bůh. ()

Reklama

bakeero 

všechny recenze uživatele

Začne to jako bláznivá satira a parodie. Postupem to přejímá vážnější a vážnější notu, aby se to na konci zase vrátilo k ulítlému parodování a nadsázce. Kdyby si režisér vybral parodickou notu pro celý film, dalo by se to hodnotit kladně. Takhle je ton jen míchanice, která vlastně neví, co chce říct. ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

Bože prečo si niekto ako John Cusack, čo je skvelý herec vyberá tak stupídne role? V poslednej dobe ma prekvapuje filmamy ako Igor či toto "veldielo". Keď som si navyše pozrel, že to produkoval a napísal scenár tak som čumel jak puk. Strašné dačo. Z prvých 30 minút máte dojem, že sa jedná o dajakú stupídnu paródiu na štýl leslie nilsen, ale potom sa dačo zmení a už máte dojem, že ste sa stratili. Dej je nesúvyslí a mení sa jak v telenovele. Po tech. stránke strašne úbohé. Aj také ako kostými, keby dám ja moje veci zo šatníka tak je to lepšie. No ale čo už. Naj zápor filmu spočíva v jeho celkovom dojme. Nepobaví, nezaujme, neláka ani po akčnom konci. Nuda. A scenár je miestami dosť stupidný. No, som sklamaný. 32%. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozkošně ujetá šílenost satiricky parodující všechno ožné počínaje allmighty USA budující si vliv v zaprděných zemičkách na blízkém východě, terorismus, masmédia, korporace, obchodní války, hollywoodská klišé, vylízané popové hvězdy, nájemní vrazi, vidláčtí hiphopeři s bouchačkami ala filmy od Kosturicy, showbussines, necenzurované násilí, béčkoví záporáci... totální guláš ve kterém se z transportu vyžehleného saka stává operace skoro jako Black Hawk Down a John Cussack střílí lidi zatímco pije z panáků chilli omáčku. Kupodivu to ale není ani úplně blbé, ani úplně nesmyslně zmatené... a naopak to většinou JE zábavné. Jen to trochu vypadá jako by si parta kamarádů po vydařeném alkoholovém večírku natočila svůj vlastní film o tom, o čem se noc před tím ožralí bavili. Jen většina lidí si na natáčení takové blbiny nemůže dovolit vyhazovat do vzduchu všechno co jim na place přijde pod ruku, zatímco kolem toho jezdí skutečné tanky (polepené reklamními plakáty, bojuje se přece ve jménu komerce). Btw srovnání se Southland Tales není ani trochu od věci (naopak Lord of War je podobný jen tematicky... ale to je tak všechno, jinak jde o úplně jiný typ filmu). 8/10 ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Společnost Tamerlane odkazuje na Timura, který je na západě znám jako Tamerlane. Timur ve 14. století dobyl velkou část střední a západní Asie a založil timuriskou říši a timuridskou dynastii. (HappySmile)
  • Jména postav Ooq-Mi-Fay a Ooq-Yu-Fay volně přeložená z hatmatilky, která je ve filmu použita, znamenají "fuck me" a "fuck you". (HappySmile)
  • John Cusack se o film začal poprvé zajímat, když četl v roce 2004 článek Naomi Klein "Baghdad Year Zero". (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno