Reklama

Reklama

Novinářka Marisa Tomei proměnila city chladnokrevného zabijáka Johna Cusacka ve skutečnou lásku...
Do země, která je rozervaná občanskou válkou, přijíždí Brand Hauser "odstranit" veškerou konkurenci olejářské společnosti, jejíž hlavou je náhodou bývalý viceprezident Spojených států a jejíž moc se právě rozšířila natolik, že zemi prakticky velí. Jeho úkolem je odstranit ropného magnáta Omara Sharifa, uspořádat veletrh, vdát mladou popovou hvězdu, okouzlit jednu novinářku a pak jí zachránit z rukou teroristů. Postupem času se ale v Brandově cestě za úspěchem objeví problémy, oba jsou převlečené právě za něžné pohlaví. Přijíždí totiž do Smaragdového města v utajení jako garde slavné arabské teen-zpěvačky Yonicy. Tahle dračice se nebojí po Brandovi vyjet, ale ten není na malé holčičky. Mnohem víc se mu líbí Marisa Tomei, novinářka, která brzy promění city chladnokrevného zabijáka ve skutečnou lásku. Ta ale jaksi nekoresponduje s primárním cílem... Ke svému terči Omarovi se Brand sice dostane, ale na konec ho nezabije a zachrání Marisu z rukou teroristů, kteří ji unesli. Na zahájení veletrhu nastane chaos, Brand zjistí, kdo mu vlastně dlouhou dobu dával cíle akcí a hlavně to, že Yonica je ve skutečnosti jeho malá, před lety unesená dcera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (140)

kombajn 

všechny recenze uživatele

Chvíli se to tváří jako Scifi, chvili jako desiva vec o tom co se deje a kam speje svet, chvili je to absurdni, chvili to sklouzava az k parodii a cele to spolu nema sanci drzet, technicky je to film solidne nasnimany, ale mozna to melo byt mene konkretni... chapu, ze se to nekomu muze zdat genialni, jak se tvurci do nekterych veci trefuji, ale je to zkazene dilo... ()

trojtmberk 

všechny recenze uživatele

Málokdy se podaří narazit na film, který dokáže skoro dvě hoďky překvapovat. Kámen úrazu ale je, že je to asi tak 50:50 co se těch překvápek týče. Z půlky jsou milý a někdy i vtipný a trefně urejpaný, ale jindy vypadaji jako by sem vůbec nepatřily. No představte si jedný haldě všechny ty žánry co jsou tu vypsaný a v tom se prohání nájemnej vrah zamilovanej do ctižádostivý novinářky, popová hvězdička, záporák na vozejku, mluvící auto, banda teroristů a spousta jinejch podivínů. Zkrátka ne ulpně nudně splácáno pátý přes devátý. ()

Reklama

KKain 

všechny recenze uživatele

první dvě třetiny originální, svižná a vtipná podívaná s množstvím sarkastických narážek a režisérských nápadů. v poslední třetině ale nastává zvrat, který se skoro nedá nečekat a u kterého jsem celou dobu doufal, že nenastane. no, nastal. takže první dvě třetiny 3 a 1/2*, poslední 1*; to dohromady dává cca 2*. ()

PDcz odpad!

všechny recenze uživatele

odpad! Shrneme to v pár slovech. Nebudeme o5 odebírat po jednom, ale naráz. Na tomhle... no, film to nebyl.. bylo všechno špatně. Nejhorší ze všeho ale bylo, že jsme to viděli celé. To si vyčítám a tímto se omlouvám Jítě, že jsem to i přes její prosebné pohledy nechal běžet. [X] Ne, ne, ne, ne.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Musíme tu zemičku stavebně podpořit, když jsme si ji vybombardovali.......... Byl to nepochybně zajímavý snímek, jen škoda, že je v něm použito víc vulgárností a nechutností, než je zdrávo. Jinak je to politický snímek na nepodobný filmům "Vrtěti psem" nebo "Prezidentské volby". Ale tohle je horší, nepropracovaný a někdy si to dělá srandu samo ze sebe. Scéna na počátku příběhu ze záchoda je například silně odporná a na zvracení. Scéna okolo 64 minuty si naopak zaslouží potlesk - dobrá choreografie a perfektní hudba - to stále mluvím o situaci okolo 64 minuty. Hudba v celém filmu je naopak hodně podprůměrná. CITÁT - Mám pryč všechny prsty se kterými jsem si utíral zadek......... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • John Cusack se o film začal poprvé zajímat, když četl v roce 2004 článek Naomi Klein "Baghdad Year Zero". (HappySmile)
  • Zlatá malina - nominace: Nejhorší herec ve vedlejší roli (B. Kingsley). (Petr23)
  • Letadlo An-12B, které je vidět na začátku a konci filmu, vlastní Bright Aviation Services se sídlem v Sofii v Bulharsku. Spolu s některými dalšími bulharskými nákladními letadly bylo kvůli bezpečnosti vypovězeno z operací v Norsku, Islandu, Švýcarska a Evropské unie. (HappySmile)

Reklama

Reklama