Reklama

Reklama

Kruhy se odehrávají třináct let po událostech předchozího dílu. Příběh o vraždícím filmu je považován jen za hororovou historku, přesto studentku Julii zneklidní změna chování jejího přítele Holta, který prý toto video viděl. Přes jeho varování se na něj zvědavá dívka podívá. Nepochopitelný sestřih zdánlivě nesouvisejících scén korunuje telefonát, ve kterém jí neznámý hlas oznámí, že přesně za týden zemře. Protože ji v tu chvíli začnou různé děsivé události provázet doslova na každém kroku, nebere Julia varování rozhodně na lehkou váhu. Brzy jí také dojde, že jedinou naději na přežití jí může dát pochopení videa, kterým Samara, dívka ze studny, vyslala světu zašifrovaný vzkaz. Pátrání po Samařině děsivém osudu zavede Julii na cestu, kde je její život ve stejném ohrožení, jako kdyby na smrt odevzdaně čekala doma. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (326)

PetrPan odpad!

všechny recenze uživatele

Pippi dlouhý vlas opět zasahuje. Povyrostla v záhrobí podobně jako Jason Voorhees v Křišťálovém jezeře a z obrazovky místo subtilní dívenky (opět?) vylézá čapatá bréca. Kdo se na ni koukne, ten v tu ránu zcepení. Videokazety už jsou navíc dávno pasé, je tedy třeba se upgradovat a digitalizovat. Díkybohu ji cestu zkříží prudce inteligentní profesor parabiologických věd a stoupenec pyramidových schémat pan Šustr z Ronova nad Doubravou a přijde na to, že jeden film s ní je málo, a že je to škoda, udělá si tedy digitální kopii a se svými studenty si zahraje na „letadlo“. A už to funguje ten film, Samara normálně zabíjí… Nu, pokud by Kruhy byly jen blbý, pořád bych jim dokázal odpustit, jenže Guttiérez tupost scénáře vhodně doplnil i nesnesitelnou dávkou nenapětí, neatmosféry a prosté a křišťálově čisté nudy. A nic bohužel nezachrání ani rovnou tři twisty. Odpad a další díl už prosím ne. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Opravdu nevím, co by to muselo být za hybnou sílu, která by překonala nebo byť jen dorovnala kvality prvního dílu Kruhu. Ačkoli jsem hororový staromilec, Kruh pro mě znamená novodobý hororový vrchol, ve kterém je prostě všechno a ještě mnohem víc - atmoféra, složitý a důmyslně vystavěný příběh, napětí, emoce, vizuál, kamera, produkce, soundtrack. Ten film má všechno to, co často dokupy nedá ani 5 různých snímků, proto bude navždy nejen pro mě určitou hororovou modlou a důkazem, že v relativně nedávné historii se podařilo natočit něco mimořádného. V návaznosti na tyhle fakta je jasné, že každý další díl musí být odvar, i když by to z principu nemusel být špatný film. Kruhy jsou pokračováním osudu Samary Morganové, který tímhle dílem dostává nadstavbu v pokračující i započínající línii příběhu a jako hledač souvislostí jsem si celkem lebedil, jak dostávám odpovědi na otázky, které nebyly v předchozích dílech zodpovězeny. Možná až moc polopatě, že si řeknete, jestli příběh neztrácí na své mysteriózní atmosféře. Tak či onak, film přináší spoustu nových podnětů do příběhu, který by šel klidně uzavřít už po prvním díle, takže ho tvůrci bezhlavě nerecyklují až do morku, ale naopak se snaží přijít s něčím svým. Leonard Hofstadter ve vážné roli je pro mě milým překvapením, jeho hraní uvěřitelné, dramatické a jeho původní hlas zatraceně temný! Rozhdoně nebudu spoilovat, takže se po filmu sami podívejte a udělejte si názor, jestli si opravdu zaslouží tak mizerné hodnocení a rovnou si položme otázku, jestli těmi filmovými kritiky není právě ta stejná generace hororvých neználků, co bezhlavě hltaj duchařské recykláty ve stylu Conjuring. V podstatě by jste získali odpověď hned na dvě otázky. Za mě lehký nadprůměr a určitě ne zklamání, jak jsem původně očekával... ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film vôbec nie je zas tak zlý na to, ak to poväčšinou všade schytal. Staré dobré small town secrets, sympatická hlavná hrdinka, tmavý, vcelku pôsobivý, dusný vizuál, ok príbeh a pomerne nečakaný, dobrý záver. Bohužiaľ, tempo je niekedy až príliš pomalé, uspávajúce, úmrtia rýchlo useknuté a nejaká tá jumpscare naviac by tiež neuškodila. Ale aj tak, kľudne by som uvítal pokračovanie. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po veľkých odsúvačkách sa konečne dostalo "Rings" do kín. Že im to ale trvalo. Myslím si, že pokračovanie filmu Ring, sme chceli vidieť dlho. Alebo minimálne, ja som chcel. Najmä po tom, čo The Ring Two nebol zrovna najlepším pokračovaním a najviac si odtiaľ asi každý pamätá vetu - "I´m Not Your F*cking Mommy!" Ale pristupoval som k tomu opatrne, lebo som sa nechcel sklamať. A mám pocit, že z trojice filmov ma tento bral asi zo všetkých najmenej. Nedozvieme sa nič ohľadom našich starých známych postáv, úvod a záver sú absolútne fiasko a mám pocit, že niektoré scénky by sa uplatnili viac v iných filmoch než tu. A aby toho nebolo málo, tak tu máme staré dobré falošné a pravé skákačky. Na druhú stranu to malo pár dobrých momentov a občas sa dostaneme ku zaujímavému nápadu, ako napríklad dve videá v sebe, ale potom prichádzajú nudné vyšetrovania, ktoré v tomto filme pôsobia maximálne nezaujímavo. V prvom filme to malo nejaké čaro, pretože sme neustále hádali, čo budú jednotlivé momentky znamenať a nevedeli sme to sledovať. Plus sme tam mali aj akčné momentky, ako napríklad útok koňa na lodi, alebo zistenie, že syn Rachel videl pásku tiež. To dokáže posunúť trošku hranice. "Rings" je ale neskutočne nudný v týchto miestach. A keď sa aj niečo stane, nie je to veľmi efektná ako napríklad scénka s hrobom. Ale potom sú tu momentky, kde človek skutočne len prevracia oči. Ako napríklad záverečné momentky sú ako vystrihnuté z minuloročného Don´t Breathe. Alebo tu máme smrť, ktorá by sa viac hodila do filmu Final Destination. A človek si potom nemôže tie momentky užívať, lebo je neustále rušený faktom, že toto sme tu už mali a najmä spracované lepšie. Okrem toho miestami film vôbec nedáva zmysel a najmä si myslím, že film mal skončiť päť minút predtým, než reálne skončil. Lenže potrebovali sme ešte nejaké scénky z traileru niekam šupnúť, tak prečo by sa neurobil násilný koniec, ktorý je maximálne odfláknutý? Aby som to zhrnul, nemyslím si, že je "Rings" otrasný film, ale rozhodne to nie je to dobré pokračovanie, ktoré by sme si k tomu priali. Ak ste veľmi zvedaví, tak si to choďte pozrieť, ale viac by som doporučoval, aby ste si to pozreli až keď to bude dostupné na DVD. Ušetrite si peniaze. Hodnotenie: C- ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kruh 1 ani Kruh 2 si už nepamatuji, takže nemohu porovnávat. Dá se říct, že Kruhy byl pro mne nový film. Sympatické herecké obsazení. Trošku mi ve filmu neseděl Johnny Galecki, přece jen jeho postava uťápnutého malého skrčka v Teorii velkého třesku je dost známá a tak mi vadil v roli profesora. Film byl ale dobře natočen a pár lekaček se taky našlo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (13)

  • Matilda Anna Ingrid Lutz a Alex Roe, ktorí tvoria ústrednú dvojicu (Julia + Holt), bývali v rovnakej budove. Nakoľko počas natáčania nemali čas na nacvičovanie scén, ich zakaždým skúšali večer pred klapkou. (Marceloo)
  • V roce 2014 oznámila společnost Paramount původní název "The Ring 3D". Avšak v listopadu režisér filmu nahrál na Instagram fotku už s názvem Rings (Kruhy). (griph)
  • Film byl natočen v Atlantě v Georgii. (filmsim)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama