Reklama

Reklama

Reportérka Sadie Blakeová (Lucy Liu) se probouzí v márnici, aby zjistila, že se stala upírkou. Samozřejmě poněkud nedobrovolně, což ji pořádně naštve a rozhodne se, že nemrtvým, kteří za to mohou, pomůže k tomu, aby byli konečně dokonale mrtví. Můžete se tedy těšit na temný příběh upíří války se vším všudy. Zajímavostí je, že film byl natočen během pouhých 30 dní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Klay 

všechny recenze uživatele

Gutierrez se snažil natočit chytrý fantasy thriller jako dejme tomu Constantine. Na takovéhle filmy (jestli vůbec na nějaké) však nemá buňky a selhává jako scénárista i jako režisér. Rise je nudný a ještě nenápaditější než Wisemanovi Underworldy s tim rozdílem, že nemá žádné podpůrné berličky (Beckinsale v latexu, gotické prostředí, dobré akční scény). Postavy jsou ty nejnudnější charakterové archetypy, které obvykle vyplňují dějové šablony podobných filmů a tudíž to nefunguje ani jako hororové drama. Děj se zaobírá systematickou, velmi neefekní, likvidací záporáků a aby to nevypadalo tak jednoduše, dostane se i na úplně zbytečné řešení Sadieiných vnitřních konfliktů a vypořádání se s minulostí. Dvě hvězdy jenom za pár dobrých momentů (probuzení v márnici) a za antihrdinku Lucy Liu. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Bezďáka zabila, krve se napila... svědomí hryzalo, tak všechno vyblila." Málo platné, Lucy Liu je kočka, univerzálně. Sluší jí to za živa i posmrtně, dokonce i když zrovna vysává starého bezdomovce a pak se jí zvedne kufr (aby taky ne, takovej vágus) a všechnu tu drahocenou krev vyblije na chodník. Tím ovšem klady filmu končí, takže kuš! Ale ne, to nebylo na fanoušky filmu, já myslel kuš do ruky... ()

Reklama

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Filmu se povedlo poměrně dobře zpracovat upírskou tematiku s nebývalou vážností. Ponecháme-li stranou samotnou pomstu, v Rise se daří docela realisticky zobrazit zcela absurdní situaci, kdy se z člověka stává nesmrtelné monstrum. Zaobírá se negativy s tím spojenými, aniž by z toho vynechal i druhou stranu - v druhé příběhové lince figuruje policista, který přišel o dceru. Zajímavé je i to, jak je film natočený. Režisér Gutierrez má nepopiratelně svůj vlastní styl, jenž nemusí vyhovovat úplně každému. Nic není bezchybné, i na Rise se najdou nějaké ty chyby. První polovina mi nepřišla nijak svižná, zvláště pak v porovnání s tou druhou, u níž jsem se nepřistihl ani na chvíli, že bych se nudil. V prvních padesáti minutách se scén, kde se děj nepohybuje dopředu a spíše se buduje prostředí, objeví možná víc než by se na první pohled objevit mělo. Druhá půle má pak výhodu, že staví na pečlivě vybudovaném světě a díky rychlejšímu tempu dává na dojem z nudnější první části rychle zapomenout. Těžko říct jak velký vliv měla na Unrated verzi Sony, kolik vystříhaného materiálu ještě zůstalo pro režisérskou verzi a naopak jaký studiem nařízený přidaný materiál filmu spíše uškodil (jinak řečeno, o kolik mohl být Rise ještě lepší). V hodnocení si nechávám jeden bod pro případnou režisérskou verzi ležící kdesi v nedobytném japonském trezoru. 7 ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mizerná femine odpověď na BLADEa, kterou si nějakým očividným nedopatřením vymodlil režisérský trubec Gutierrez. Ten se nerozpakoval, nabízenou šanci vyždímal až na morek a nechal si zaplatit i za scénář. Jde to bohužel hodně znát. Levná (samozřejmě relativně, kdejaký český "tvůrce" by za rozpočet této hovadiny vyvraždil půlku příbuzenstva), bezduchá socka, která se ve společnosti všech tří dílů BLADEa, UNDERWORLDu nebo kralujícího solitéru 30 DNÍ DLOUHÁ NOC plazí zaslouženě někde kanálem, protože o kanál tu jde především. Nechápu, jak ten režisérský mameluk přesvědčil Lucy Liu nebo Carlu Gugino k účasti, ale pokud není Gutierrez filmař, bude nejspíš kouzelníkem. Chudák Mako, pro kterého se tato sračka stala pomníkem. 20% ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Pokud se na obrazovce před snímkem objeví logo společnosti Ghost House, je nabíledni, že následující minuty se ponesou v duchu produkce třídy B. A když vás hned na obalu praští přes bulvy motto, že právě dorazil Blade v sukních, máte důvod začít se opravdu bát. V případě *Oběti: Lovce krve* je oním lovcem s legrační mrňavou kuší krasava Lucy Liu. A má moc, ale opravdu moc... pěkný zadek. Jen škoda, že to nestačí. A co že se to zrovna Lucy alias Sadie Blakeová stala novým postrachem upírů? Ještě před šesti měsíci to byla šikézní investigativní reportérka se zálibou v bizarních subkulturách. Jenže jednoho dne dostala echo, že se kdesi v korejské čtvrti v Los Angeles děje nějaký humus, a začala se v něm šťárat. Čímž se jí bohužel podařilo natrefit na místní vampýrský gang, který z ní udělal svou novou nedobrovolnou členku. A co obnaženou Sadie v márnici při pohledu na cedulku na noze a nijaký odraz v zrcadle napadlo? Inu, ledacos. Kde jsem, kdo jsem, a nenadešel náhodou čas pomsty? A také že by nebylo od věci něco někde srknout. No prostě béčko se vším všudy. A navíc bohužel právě s Lucy Liu, jedním z největších kamenů úrazu. Nic proti, holka je to pěkná, ale stejně jako v případě Charlize Theron v *Aeon Fluxu* to prostě a jednoduše nefunguje, protože tenhle andílek na to nemá. A stejně tak se bohužel moc nechytá ani režisér a scenárista v jedné osobě, Sebastian Gutierrez, za nímž stojí už práce na *Gothice* nebo *Hadech v letadle* - jeho příběh je až útrpně předvídatelný, klišovitý a nezábavný. A naneštěstí také prostý výraznější akce a jakéhokoli náznaku napětí. Až by se jeden zeptal, proč vlastně musela tahle nuda v L. A. vzniknout? Kdo ví, přátelé, kdo ví, každopádně stalo se. A s tím už nic nenaděláme. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (6)

  • Celý film se odehrává v noci. (cariada)
  • Celosvětová premiéra proběhla 28. dubna 2007 na filmovém festivalu Tribeca v New Yorku. (Piercee)
  • Mako si zde zahrál svou poslední roli. (Pumiiix)

Reklama

Reklama