Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

castor 

všechny recenze uživatele

Dva bratři sázející už od dětství na menší či větší podvody, retro pojetí, netypická kombinace žánrů s divnými postavami, zajímavý režisér a skvostné herecké obsazení. Přesto to úplně nevyšlo. Jeden z bratrů hodlá řemeslo pověsit na hřebík, druhý mu vnutí ještě poslední, doposud největší akci. Mají oklamat tuze bohatou a naivní dědičku panství. Do toho vklouzne láska i naše stověžatá matička. Roztomile hravá atmosféra se objeví jen pomálu, vadily mi i změny tempa. A určitě bych něco prostříhal. Scénář je ve výsledku divný, do zajímavého konce toho moc nedotáhne. Kdo potěšil, tak zcela jistě Rachel Weisz. Z šedé myšky vtipná a atraktivní žonglérka. Celkově ale takové nijaké a nesourodé. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela pohodova odpocinkova komedie o particce podvodnicku. Cely je to natoceny stylove a s lehkosti a dej slusne odsejpa. Herci se k sobe popravde sice moc nehodi a Brody se tvari jak nejaka ublizena obet, ale jsou to vicemene sympataci. Poradne se to rozjede ale az v momente, kdy se k particce prida prastena Weisz, ktera je na celym filmu to nejzabavnejsi. Skoda, ze tohle pohodovy tempo nevydrzi filmu az do konce. Mit 75 minut, tak nemam vyhrady, ale ta zaverecna pulhodinka uz je tu lehce navic, tahne se a nebavi. Ale celkove to ty slabsi 4* da. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době opravdu epesní snímek, který si zaslouží plnou palbu hvězd. Herecké obsazení je přímo hvězdné a baví každou sekundou. Akce je tam víc než dost, takže se divák baví, jak jen může. Hvězdná trojka předvedla naprosto excelentní herecké výkony, jak je u nich zvykem. Příběh je perfektně vymyšlený a místa pro akci jsou vybrána také skvěle a dokonce nechybí ani má milovaná Praha. Doporučit tento film je málo, ten se musí přímo nutit. Awesome! ()

Dero 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Adrien Brody a Martin Dejdar (pardon, Mark Ruffalo), tedy bráchové od pohledu, pobíhají se zádumčivou Japonkou po celém světě, zejména pak matičce Praze, aby podfoukli a vytřísklai nějaké peníze z bohaté a extravagantní Rachel Weisz, která zažívá orgastické stavy při každé menší bouřce. Rachel Weisz mluví česky. Rodilí Češi, s výjimkou policejního ředitele, raději příliš nemluví a přinejlepším neartikulovaně vykřikují. Adrien a Martin se schovávají v objektech, kam není běžným smrtelníkům přístup povolen. Vyhodí do povětří kus Hradu. Hasiči a armáda přijíždějí po Karlově mostě. Všechno se zvrtne. Potom ještě jednou. Jeden z bratří čiperně umírá. Film končí romancí v hořčičném poli. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Brutální všechno! Nejlepší vzpomínky budu mít na scénu, ve které Rachel Weisz ukáže svým kumpánům knihu, kterou poctivě uloupila. Její radost z úlovku je brilantní, něco takového jsem nečekal a na poli hereckého projevu dlouho neviděl. Tohle, že je ta ženská, která mě rozbrečela ve Fontáně? Dávno tomu, ale je to tak! Bráchové Bloomové neudělají díru do světa, jsou jako filmy Wese Andersona. Malý, ale pocitově strašně upřímný. A snad až na Marka Ruffala, jehož role je těžce vadící (sakra, to je slovo!) je film naprostá pohoda. P.S. Doporučuji scénu s líbáním. Něco tak nemotornýho jsem dlouho neviděl. Moc roztomilý :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Rachel Weisz se pro roli Penelope musela naučit hrát na klavír, benjo, housle a akordeon, dále žonglovat, hrát stolní tenis, jezdit na skateboardu a spousty dalších aktivit. (D3VIL)
  • Krom karaoke, které zpívá, řekne Bang Bang za celý film pouhá tři slova. (D3VIL)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama