Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Profesor Karda, který nepříliš úspěšně provozuje v Krkonoších turistickou chatu Severka, se u vleku setká se svým bývalým žákem Vikim Cabadajem, který se živí jako lyžařský instruktor. Je rozvedený, na horách je se svou dcerou Janou, a když zjistí, že na chatě u Kardy je na návštěvě dcera Marika, o kterou se kdysi neúspěšně ucházel, navrhne učiteli, aby na chatě uspořádal sraz bývalých spolužáků. A tak se po 25 letech na chatě objeví obézní Radek, vlastnící neprosperující vydavatelství, úspěšný televizní bavič Karel, který přijede i se synem Petrem, bezdětná Soňa i Eva se dvěma syny. Viky je sice zklamán, protože nakonec dorazí jen hrstka spolužáků, přesto se snaží navázat na minulost a oživit vzpomínky. Večer dorazí i profesorka Hanka, kterou kdysi miloval Radek. Ve vzpomínkách na dávné události se začínají objevovat hořké tóny vyvolané konfrontací bezstarostné minulosti s trpkými životními zkušenostmi a nezdary v osobním nebo profesním životě. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 123)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Kdyby na začátku filmu přišel Viki a místo dřepkins zařval "fucking", divák by dostal mnohem větší přehled, o čem tento film vlastně bude. Nova je kabrňák, nedávno jsem poslouchal jejího ředitele, že ČT1 vlastně stojí úplně za hovno, protože má reklamy, díky kterým sice přispívá na české filmy, ale Nova, to je jednička ve tvorbě a podpoře filmů. Pane Dvořáku, neviděl jsem ani jeden film, který přišel od Novy a stál za víc, než vaše seriálová tvorba. Sněženky neporušily staré pravdilo, je to film plný nefungujícího humoru a pseudopsychologických až téměř myslitelských sraček, které nezabodují a celkové úvahy hlavní postav se plácají v kalužích chcanek, které ze sebe dostali jako o 25 let mladší. To je celkem průser, pokud 17ti letá postava nabídne mnohem inteligentnější zamyšlení, než dospělý člověk s dětmi v postpubertálním věku. John už asi spřádal plány na politickou kariéru, jinak si neumím vysvětlit tak nemožný scénář. Režii si pochopitelně musel vyžrat kamarádíček z Novy, proto tento film natočil zcela nezkušený Tauš, který se živý jako rejža pořadu "Hvězdný reportér"... páááni, to je fakt dřina se dnes dostat k točení filmu. Snad si Nova dost nahrabala, aby mohla v televizních novinách udělat reklamu další sračce a pak schrábnout prachy z jejího výdělku. Nouze o takové případy jistě nebude, neboť české sračky v kinech budou stále a nemyslící diváci na nich rovněž.. 15% 21.11. 2010 ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Neskutečně úžasný film o životě a nenaplněných snech. Nejdepresivnější film roku, nejdepresivnější film desetiletí a za mě čistých 5* (vlhké oči, knedlík v krku, thoughts). Oproti tomu původní "Sněženky a machry" hodnotím pouze třemi a půl hvězdami, neboť sledovat nesympatického a oprsklého Cabadaje je takové malé předpeklí.;-) ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Český film se definitivně dostal z krize, trvalo mu to "jenom" necelých 20 (slovy: dvacet) let. A vypořádal se s ní tak jako Hollywood před necelou dekádou, tj. adaptací best-sellerů (ROMÁN PRO ŽENY, ÚČASTNÍCI ZÁJEZDU, NESTYDA), předělávkami (HLÍDAČ Č. 47), pokračováním či pokračováním po dlouhých letech, kdy z trojice JAK SE KROTÍ KROKODÝLI - TAKOVÁ NORMÁLNÍ RODINKA - SNĚŽENKY A MACHŘI PO 25 LETECH vychází posledně jmenovaný nejlépe._____ Není to "vánoční" hit pro masy, přestože návštěvnost svědčí o opaku, ale tragické (a minimálně komické) rozjímání o tom, kam se postavy a jejich představitelé (i tvůrci) po čtvrt století dostali. (Jeníčková jako béčková herečka ze zahraničí, Suchánek jako zaškatulkovaný bavič apod. - jen očistně drogová linie páně Taušova je nepatřičná) Převládající pocit trapnosti nad vtipností a obměna scén z minulého, uměle zkultovnělého dílu je jedním z témat filmu, a tak mu to nehodlám vyčítat. Nedrží sice pohromadě, což je dáno množstvím jednotlivých motivů a podáváním zprávy o současnosti, kterou si John evidentně neumí odpustit (kritika papučové zábavy, pseudohvězdiček hrajících ve špatných filmech, bulvární hyenismus apod.), ale jako melancholické vyprávění o jedné generaci je to nesmírně působivé a "rockyovská" nostalgie s tím nemá co dělat. Vhodná, náladotvorná hudba a kamera pracující s hloubkou ostrosti, mimozáběrovým polem a důmyslně rámující prostor si zaslouží pochvalu, přestože upozorňují na sebe a činí tak film i filmařsky nesoudržným._____ P.S. Kdy bude spin-off s M.Machem (jeho opilé emo na diskotéce svědčí o užití Stanislavského metody)? A jaktože tady film hodnotí i herci? :-) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ta odvaha zkusit pokračovat na té samé chatě o čtvrt století později mě překvapuje doteď. A to nemluvím o troufalosti předhodit divákům, lačnícím po další komedii, stominutové vzpomínání na něco, co je dávno pryč. Ale i tak se pár věcí nemění - Cabadaj se dere do popředí, Mácha je komediálně nejvděčnější postava a Převrátil funguje jako prostředek pro ztotožnění diváka. A ano, vedlejší ženské osazenstvo je zase neskutečně otravné. Nostalgie a posmutnělá náladovost je ale překvapivě fajn. Do hlavních postav jsem viděl, některým jsem fandil, aby se dokázali v životě otočit správným směrem a i když jsem občas cítil zbytečnou teatrálnost, pořád mě zajímalo, jak chtějí John s Pelantem tenhle scénář zakončit. Tam možná nakonec tkví kámen úrazu. Velká gesta, velká slova a okrajově vyhrocené vážné situace Sněženkám vážně nesluší. Přesto na tuzemské poměry obrovské překvapení. 70% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Byl to průser nebo nebyl to průser? Nostalgická vzpomínka na dávno odváté sněhy. Člověka lidsky může zajímat, kam se jednotlivé postavy za čtvrtstoletí posunuly, ale tam jsme skončily. Dál se totiž nachází jen a jen tápání. Staré hlášky (je až k neuvěření co si tihle skoropadesátníci pamatují), které v novém hávu nefungují. Zase děsně cool nadávky (kurvapiča neboli ježkovy voči působí neuvěřitelně trapně). Některé naznačené dějové linie podivně vyřešeny. Pokud je něco jednoznačný klad, tak je to mládnutí Veroniky Freimanové. Je šukéznější než v prvním díle. Teď koukám, že to je prý žánr komedie. Ach tak, haha ... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (18)

  • Tento film navštívilo v kinech za první víkend 106 869 diváků. (Pumiiix)
  • Po přesunutí štábu z Pece pod Sněžkou do Prahy se interiéry horské chaty natáčely v Jinonickém ateliéru. (hippyman)
  • Samu sebe si v roli lyžařské instruktorky zahrála Kateřina Neumannová. (hippyman)

Reklama

Reklama