Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (244)

honajz 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatný film, jen kdyby si De Palma nehrál pořád na Hitchcocka a scénář nechal přepsat někomu, kdo scénáře psát umí. V této podobě je to úžasné kameramansky, výpravou, choreografií scén, pokusy o kameramanská ozvláštnění (především záběry, kde jsou v obraze současně detail a celek v pozadí současně, ale i ty pohledy od stropu, o nichž si mnozí myslí, že přišly až se třetím Johnem Wickem), někdy to hodně připomíná styl Tonyho Scotta (třeba u Fanouška), a nemyslím to nijak zle. Jenže co naplat, když se postavy chovají jako idioti, nevěřím jim jejich charaktery (zvukař dělal pro policajty a nedojde mu, že ohrozí život té holky, pokud bude trvat na tom, aby zůstala ve městě?), a v podstatě nevěřím ani tomu, že šlo vlastně o akci jednoho člověka, který zařídil zcela vše levou zadní a kterého se překvapivě nikdo nepokusil zlikvidovat? Sice ten závěrečný "fór" s výkřikem je svým způsobem impozantní, ale dopracovali jsme se k tomu lesem nesmyslů a vatoidních scén dobrých jen k tomu, aby De Palma předvedl hezkou vnější formu. Za mne De Palma prostě ve svých filmech zkouší kopírovat Hitchocka, aniž by pochopil, co dělalo jeho filmy tak zajímavými. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......úvod,stred filmu ok...ale ten koniec ? ....tak zvukár minimálne tuší,že sa deje niečo divné-prečo by inak montoval dievčaťu odpočúvacie zariadenie...a ak niečo tušil prečo tam neišiel on sám-veď to on mal pôvodne odovzdať materiály novinárovi.....a hlavne ak už niečo smrdí tak nepôjdem s niekým sám na opustené miesto-miesta....to môže byť pri C-čkovom horore,ale nie niečom čo sa tvári ako ,že má na viac.....koniec to úplne posral.... ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Travolta v netypické roli, předvádí výborný výkon a nechává sebou vláčet podle rytmů De Palmovy režie. Neskutečně povedený a vyšperkovaný závěr je jen velkou třešničkou na pomyslném dortu, který De Palma s Travoltou opekli. Slušné tempo na film o zvukaři, který omylem nahraje střelbu a případnou vraždu guvernéra. Po dlouhé době jsem spokojen nejen s Travoltou, ale především s De Palmou, který nedokázal mé chutě pořádně naplnit a většinou mě jen dokáže zklamat. Tentokrát si dal záležet a skvěle spojil několik elementů včetně obsazení, kamery, hudby až po poutavost do skvělého filmu. (Dřív tu byl jiný komentář, ten změnil, tohle je jeho náhrada. Odpočívej v pokoji.) ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

brian de palma je velmi sikovny reziser a vo svojich filmoch vie velmi slusne drzat atmosferu a divaka na pozore. pomerne osuchany namet s atentatom pri ktorom ostali nezelani svedkovia de palma vynikajuco odreziroval a aj vdaka travoltovi a nanci allen sa je stale na co pozerat. osemdesiate roky sa tesia vynikajucim kuskom a toto je urcite jeden z tych vydarenych. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma je režisér s veľkým R, v poslednom čase to však bohužiaľ nedokazuje, ale treba uznať, že pred takými dvadsiatimi rokmi točil naozaj špičkové filmy, ktoré mu žeriem až dodnes. Výbuch je jeden z jeho menej známejších filmov, čo je však veľká chyba. Už len preto, že John Travolta tu odvádza jeden z jeho najlepších výkonov kariéry. Samotný film je veľmi atmosférický a v neposlednom rade originálny. Ako je u De Palmu zvykom nechýba ani vtieravá a mrazivá kamera. Je to proste dokonalé, aj keď od neho mám pár obľúbenejších vecičiek. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)
  • První volbou pro hlavní roli byl Al Pacino. Kvůli jeho nedostupnost byl osloven John Travolta, který promptně navrhnul obsazení Olivie Newton-John do role Sally, což De Palma odmítnul. (Matty)

Reklama

Reklama