Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 039)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Čistokrvný Hollywoood. Tak, ako ho milujeme, a zároveň nenávidíme. Uvedomujeme si, že to na nás používa staré otrepané triky... a aj tak nakoniec bezmocne podľahneme. Záver je brutálna žmýkačka na slzy, bránil som sa zo všetkých síl, ale nakoniec sa hrádza pretrhla a hečal som v kuse asi 20 minút. A to ani nie som veľmi "psí typ". No a Owen a Jennifer by mali niekomu bozkávať ruky aj nohy za tieto postavy. Nemá to ani zďaleka oscarové parametre, pretože oni nie sú a nikdy nebudú oscaroví herci, ale tento film maximálne vyťažil všetko, čo v nich je. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Zlato, ja sa síce smejem, ale myslím to vážne.“ Podobne, ako najlepšie športové filmy, ani najlepšie filmy o zvieratách nie sú o zvieratách: šport/zviera sú len šikovný prostriedok, ktorým tvorcovia hovoria o ľuďoch. Marley a ja nie je o psovi (napriek tomu, že je skoro v každom zábere). Je o nás, o tom. O tom, ako domáce zviera nenápadne (milimeter po milimetri) ovplyvňuje náš každodenný, stereotypný život. Našu súčasnosť. Našu budúcnosť. Bez toho, aby sme si to naplno uvedomovali. A keď umrie, umrie kus z nás. Výborne zrežírované TONY klišé, ktoré sú presne na tých miestach, na ktorých mali byť, aby to zapôsobilo (vrátane povinného, ale fantastického, finále). Rozpočet 60 miliónov, celosvetová tržba 244. ()

Reklama

Nathalie 

všechny recenze uživatele

70%.. DOG BLESS YOU. Marley je foxteriér Robin ve filmové podobě. Svobodomyslná bestie, kterou si každý dvounohý vůdce smečky musí zamilovat. Frankel natočil autobiografický příběh novinářské famílie prodchnutý chlupatou oslintanou legrací a solidními rodinnými hodnotami- a v tom nejlepším smyslu tradičně a starosvětsky. Do značné míry spoléhá a pracuje s univerzální zkušeností pejskařského života a nebojí se ani hlouběji opřít do emocionálních strun- ani naznačit, že zatímco psi jsou super v každém věku, děti jsou zábavným artiklem do domácnosti až zhruba od tří let. Ale jen my, šťastní páníčkové labradorů, víme, co to je, když pes stláská bez následků telefonní záznamník a krabici železných matic. A když se na vás nad tou spouští bezelstně usměje, zavrtí ohonem, shodí přitom vázu po prababičce a podá pac, není pomoci. P.S. Při jedné scéně jsem si vzpomněla na Douglasova Gromita v parku :) ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Film, který se na plakátech tváří jako obyčejná rodinná či romantická komedie, nakonec řeší reálné problémy manželského páru, otázky dětí, kariéry, stereotypu, priorit atd. a dělá to moc dobře. Splašený labrador, co žere všechno od podlahy až po telefonní záznamník, neustále utíká a občas čůrá na koberec, je jen skvělou součástí toho všeho. ()

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je Marley zbytečně přetematizovaný - autor rozehrává několik dějových linií, které příběhu spíše ubližují. Marleyho část místy není úplně špatná, je tu však ten konec. Tak odporné citové vydírání jsem už dlouho neviděla... SPOILER - Brečící děcka, čtoucí super dojemé dopisy mrtvému psisku ve mě vyvolala akorát nesnesitelnou vlnu vzteku! ()

Galerie (70)

Zajímavosti (20)

  • Jennifer Aniston (Jenny) nečetla román, dokud nedostala do ruky scénář. Nejprve však roli odmítla, protože film o psovi považovala za nezajímavý. (Geriel)
  • Pláž, kde probíhalo filmování, získala po uvedení filmu přezdívku "Dog Beach". Jedná se o lokalitu  v Briny Breezes. (Elisebah)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama