Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Měsíc dopadl masivní asteroid a způsobil počátek bouří na planetě Zemi, skrze náhlé změny v přílivech a odlivech. Další zkoušky a zkoumání potvrdily to, že povrch Měsíce je značně narušen a je nestabilní - hrozí zničení veškerého života na Zemi. Jak letí čas, tým odborníků se obrátí na jediného muže, demoličního experta - Johna Reddinga, s žádostí o pomoc, aby nalezl řešení a hlavně zachránil Měsíc. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (59)

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Typický otrasný katastrofický film s rozpočtom, ktorý by v bežnom blockbustery nevystačil ani na catering. Takže všetky tie pokusy o CGI megalomanské trilky vyzerajú smiešne. Ešte komickejšia je imbecilná zápletka pri riešení ktorej sa všetci tvária strašne vážne a vidíte na nich, že majú čo robiť, aby sa nerozosmiali. Pozrel som si to len kvôli Baldwinovi ale je to zbytočná sračka. 1/10. ()

Honzíno odpad!

všechny recenze uživatele

Jak by řekl Homer Simpson: "To je ale **čovina!" Stíhačky dohánějící meteorit v zemské atmosféře. Umělá gravitace v raketoplánu složeného samozřejmostí. Jaderné nílože upevněné jedním řetězem a přemisťované pomocí horolezecké karabiny, výpadek eletriky v Hustonu:)))) atd... Nežádám od sci-fi realitu, ale co je moc, to je moc. Tohle musí napsat a vypustit už opravdu dement. Vrchol demence a obtloustlý Stephen Baldwin k tomu. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Kravský film a ještě kravštější děj. Slabý odvar Armagedonu. Nejsem sice odborník, ale zdá se mi, že zde byly evidentní nesmysly a hovadiny. Nepostřehl jsem, kdy si sundali skafandry, ale pochybuji, že by si je při takové misi sundávali vůbec. Na konci obraty v kosmu a oni ani nejsou připoutáni… No, jedním slovem děs. Je ovšem také fakt, že děj má švih i spád. Ale přesto jej musím hodnotit jako hodně podprůměrnou slátaninu se slabými hereckými výkony. Ty totiž také byly pod psa, ale v kategorii filmů B se to dá očekávat. Nova0811018236/8528 ()

solver 

všechny recenze uživatele

Pokud se na to budete dívat jako na předvídatelnou komedii a neurazí vás ty neskutečně nepovedené triky, je to na 2 hvězdy. Skoro v ničem vás ten film nepřekvapí a všechno prostě uhodnete. Dokonce je tam i ten pochybovač (problém), přes kterého musí jít řešení, abychom nezhynuli. Kde už jsem to jenom viděl? :-) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Divím se, že dávám tu jednu hvězdičku. Ono je to totiž jako stále se omílející písnička, kde meteorit padá na Zem a lidé se tomu snaží zabránit. Tady teda už meteorit spadne na Měsíc a lidé se snaží přežít, protože to dokáže způsobit nemalou katastrofu po celém světě. Teď už vím, k čemu nám Měsíc je tolik důležitý. Co o tom řikat dál? Je to katastrofický film, kterých na Nově kolovalo nějaký čas tolik a všechny stály kvalitně na stejné úrovni jako tento. Na zdejším hodnocení je to i tak vidět, takže už není co bych dodal dál. Jen doufat, že se nám nestane nic takového, co jsem viděl v tomto filmu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (8)

  • Na rozdiel od filmu, v skutočnosti sa vo vesmíre nešíri zvuk. (Hodnotim)
  • Vedci vo filme majú len veľmi hmlistú predstavu o zložení Mesiaca. Takéto nezrovnalosti sú však nezmysel. Ak by bolo zloženie Mesiaca natoľko odlišné, rovnako by bola úplne odlišná aj jeho hmotnosť a gravitácia. Pritom tieto hodnoty boli dobre známe už desaťročia dopredu. Mimo iné by bez nich nebolo možné vypočítať úspešné pristátie na Mesiaci. (Hodnotim)
  • Scény letu v raketopláne so sebou prinášajú niekoľko faktických chýb. Napríklad raketoplán sa vo filme pohybuje a manévruje pomocou motorov. V skutočnosti raketoplán manévruje pomocou trysiek umiestnených po celom trupe. Pohyb dopredu je potom čiste zotrvačný. Vo vákuu totiž nedochádza k treniu, ktoré by raketoplán spomaľovalo. Mať neustále zapnutý motor by teda viedlo k neustálemu zrýchľovaniu, ktoré by posádka alebo samotný raketoplán nevydržali. Tvorcovia tiež zabudli na stav beztiaže, a tak sa astronauti po palube prechádzajú, akoby sa nič nedialo. Vzhľadom k rýchlosti raketoplánu by tiež v rozpore s filmom bola každá zrážka s väčšími úlomkami fatálna. A nakoniec, keď raketoplán „zaparkuje”, len tak sa vznáša nad Mesiacom. V skutočnosti by si tento manéver vyžiadal silné raketové trysky smerom k povrchu. Inak by sa raketoplán neudržal nad povrchom o nič dlhšie než lietadlo, ktoré by zastavilo vo vzduchu. (Hodnotim)

Reklama

Reklama