Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

freddy 

všechny recenze uživatele

Komedie, která byla o něco lepší, než jsem čekal, ale pořád se jedná o film, který je velmi podprůměrný. Co mi vadilo nejvíce je to, že chvilku trvalo, než jsem pochopil, že se vlastně pořád dokola opakuje jeden a ten samý den, akorát ten doktor to řeší pokaždé jinak. A než jsem to pochopil, tak jsem se v tom absolutně neorientoval. To je asi to hlavní, co mi na tomto filmu vadilo. Kdyby to byl normální film, bez několikrát se opakujícího jednoho a toho samého dne, určitě by to bylo pro mě srozumitelnější. A pak mi tam docela vadily i některé velmi trapné fóry a naprosto stupidní děj. Ale přesto jsou zde i pozitiva. Předně docela sympatický Luděk Sobota, excelující Iva Janžurová, a potěšilo i cameo Pavla Béma, Marka Vašuta a Pavla Weisse. Za tyto vedlejší postavy tvůrcům děkuji, ty byly fakt dokonalé a neměly chybku. A právě tihle herci zachránili tenhle film od toho, abych mu udělil nějaké z velmi nízkých hodnocení. Jen za tyto herce a za sem tam nějaký podařený vtípek uděluji dvě hvězdy. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Kláro, jak to s tebou vypadá..." anebo "Pohoda, klídek, tabáček"....tak o tomhle se může doktorovi jen zdát, trable se ženskými jsou horší jak pitvanda na operačním sále. Štvanice na doktůrka rozvášněnými divoženkami vyhrožujícími zakulacenými břišními partiemi je děsivá. Vcelku ucházející komedie, u které vás nejvíc pobaví duo Vilhelmová+Vilhelmová a Malátný příjemně překvapí, ačkoli kdovíjaký herec to není (ale mně se líbil). Jestli se budete chtít tak jako já v pátek večer třeba s přítelkyní odreagovat, tak neváhejte. Jak prohlásila jedna divačka: tenhle film je pro chlapy dost nevýchovnej :-D (ehm)...vcelku dobrý pokus. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Je moc milý, že únikovou komedii normalizačního střihu umí ve 21. století uklohnit i někdo jiný než Marie Poledňáková. Tuplem dobrý je pak to, že pánové zvládnou napodobit i předpotopní triky pro dvojroli jedné herečky. Ale jináč takhle mdlá a bezkrevná estráda moc k pobavení není. I kvůli matnýmu Malátnýmu. (zajímavý, že tuhle břečku nejlíp hodnotí ostřílení absolventi filmové vědy... co to? :) ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Problémem této komedie je problém většiny českých filmů distribuovaných do kin. Slabý scénář, jehož vygradování mi připomnělo debilní konec stejně debilního filmu Panic je nanic. Herecké výkony slabé, někde až Malátné (ten chlap se před kamerou nikdy neměl objevit). Aby toho nebylo málo, tak se zde najdou i některá camea jako MUDr. Weiss hrající sám sebe, či Pavel Bém jako taxikář. Nic proti tomu, ale špatný film to nezakryje. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutocne zabavny film tym jak je nepodareny. A pritom chybalo malo a mohol byt dost dobry. Chcelo by to dramaturga, ktory by ten bordel upratal a lepsieho, skusenejsieho rezisera, ktory by tomu dal jednotnu formu, pretoze to vyzera ako filmovy (vlastne vdaka mizernej vyprave skor televizny) debut. 5/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama