Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Saši Dluhoše zmizel v roce 1982, když se s partou kamarádů pokusil sjet Černou řeku. Sašovi se dostane do rukou otcův deník, fotografie a několik starých filmů z osudné výpravy, a tak se rozhodne vydat po otcových stopách. Obrátí se na specializovanou cestovní kancelář. Ta připraví cestu na raftu a zajistí zbytek posádky. Kromě Saši a zkušeného profesionála Ronyho ji tvoří nerudný učitel zeměpisu Kužník, Slovenka Míša a její milenec Dominik. Dramatické situace je čekají ještě dřív, než se dostanou na vodu. Při konfliktu s policejní hlídkou na ně policista Razvan vytáhne zbraň. Když se pustí po proudu, sleduje Saša na skalách znamení, která tu zanechal jeho otec. Bez potíží sjedou první peřeje, u dalších však jejich vinou spadne ze své loďky místní dívka Anica. Saša ji zachrání a její otec, starý rybář a pytlák Božko, je pohostí. Saša z jeho řečí pochopí, že ví o osudu výpravy jeho otce. Jenže dřív než se stačí dozvědět víc, znovu se objeví policista Razvan, který vodáky napadne a ti ho v sebeobraně zabijí. Pokusí se těla zbavit, před sebou však mají velký vodopád. Pokud se jim podaří přežít, možná se Saša přece jen dozví děsivé tajemství otcova zmizení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (398)

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem nečekal, že ten nejlepší hixploitation vznikne v české kotlině za pořádné peníze a bude vypadat tak profesionálně... Na vlastní nebezpečí je okázalou variací na Deliverence, ve kterém je homosexuální znásilnění nahrazené incestním vztahem, jediná akční scéna celého filmu - bitva s buranskou bulharskou postavou - je celá snímána pod vodou, takže vidíme pouze komíhající se nohy a vodu zabarvující se krví a holky jsou tam jenom na to, aby ukázaly kozy. Tuhle otřesně napsanou podívanou. - kde postavy mají daleko i k pověstné plochosti a kde dialogy jsou tak neuvěřitelně (nechtěně?) funny a všechno je tak hrozně klišovité a schématické, jasné jak facka - nemohl nikdo myslet vážně... a pokud ano, tak to aspoň divák tak doufám myslet nebude. Mám chuť tomu šoupnout pátou hvězdičku, protože jeden z rafťáků vypadá jako Gimp, ale nakonec zůstanu na střizlivých 4* s dodatkem, že Na vlastní nebezpečí je to nejvtipnější a nejbéčkovitější, i když áčkově se tvářicí, co v české kinematografii vzniklo. Guilty pleasure, za které se nestydím... A Krobot je ďábel! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Tohle byl vtip, že? Tvůrci tohle přece nemohli brát jako opravdový dobrodružný film! Je to dlouhé, nudné, naprosto o ničem a herecké výkony jsou na bodu mrazu. Filip Renč režíruje, jako by právě točil domácí video ze svojí dovolené a podle toho to i vypadá. Na vlastní nebezpečí je veskrze zoufalý film, který si zaslouží procenta leda za to, že je barevný a ozvučený, protože dobrodružství je ve filmu asi jako při venčení psa v parku. Ubohé. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Takhle komickou sračku jsem už dlouho neviděl. Nejvíc mě drtila ta řeč domorodců složená z češtiny s moravskym přízvukem, slovenštiny a asi tří ruských slov. Fakt tam zazní třeba věta: "Jak se česky gavarí neštěstí?" a oni mu odpoví "neštěstí." Bohužel je to blitka i režijně a scénář taky stojí za hovno. Renč má asi rád Deliverance, ale zoufale málo umu natočit napínavý dobrodružný film. Fakt to působí jako parodie. Aspoň že tam jsou ty hezký baby. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Pokud to měl být pokus o akční thriller, tak ten se teda zatraceně nepovedl. A už vůbec se nepovedla zápletka s odhalováním tajemství z minulosti. Myslím, že i sebenepozornější nebo duchem slabší divák hlavní pointu odhalil poměrně záhy. Co vyzdvihnout? Krobota - bez něj bych se ani nenasmál, což se u akčních thrillerů úplně dít nemá. Pěkná příroda, jedna pěkná rumunská a jedna pěkná slovenská herečka. Toť vše, jinak je to na hranici s odpadem. A korunu trapnosti nasazuje nepochopitelný jazyk, kterým se česká výprava domlouvá s domorodci, to byl takový problém, aby rumunští herci mluvili rumunsky a nasadily se titulky? Musel z toho vzniknout dementní guláš a slepenec slovanských jazyků a z rumunštiny nezbylo nic? ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Rudé Ferarri přijíždí k hranicím. Pohraničník na řidiče vytáhne samopal a vyhrožuje, že ho zastřelí a auto si vezme. Scénka z Drákuly (2002), kterou mi jednání s podobnými strážci pořádku na začátku filmu připomnělo... řidičovi Ferrari se naštěstí podařilo vyváznout bez problémů a rozjel se vstříc nadrženým upírkám a samotnému hraběti, osádka auta z Na vlastní nebezpečí se vydala na dobrodružství, kterého bych se raději minul i ve sfilmované podobě. Standardní český film roku 2008... ()

Galerie (17)

Zajímavosti (12)

  • Mnoho fyzicky náročných scén v divokých vodách natáčeli herci sami bez záskoku kaskadérů. (DaViD´82)
  • Herec Jiří Langmajer si při natáčení v Rumunsku poranil páteř, musel být operován a kvůli zranění musel na poslední chvíli odmítnout i původně domluvenou roli v novém filmu Dušana Kleina Svatba na bitevním poli. (hippyman)
  • Pro režiséra Filipa Renče představovalo natáčení tohoto filmu "vůbec nejtěžší natáčení v životě. Psychicky i fyzicky. Byl jsem na pokraji sil. A to nejen já, ale asi všichni, kdo tam se mnou byli. Všichni jsme si hrábli neskutečně hluboko do kapsy vlastních možností. Točilo se v divoké přírodě a hodně nehostinných krajích, nikdo z nás neměl s tak extrémním natáčením žádnou zkušenost... Vstávali jsme v pět hodin, dvě hodiny jeli na plac, pak se převlékli do neoprenů a až do večera se máchali ve vodě, která měla teplotu okolo osmi devíti stupňů. Divák nikdy neuvidí, a tudíž ani neocení, co všechno jsme za kamerou museli prožívat." (NIRO)

Související novinky

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Reklama

Reklama