Reklama

Reklama

Super drbna

(seriál)
USA, (2007–2012), 84 h 25 min (Minutáž: 39–42 min)

Předloha:

Cecily von Ziegesar (kniha)

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Blake Lively, Leighton Meester, Penn Badgley, Chace Crawford, Ed Westwick, Kelly Rutherford, Matthew Settle, Taylor Momsen, Kristen Bell (vypravěč) (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(121)

Do města se vrací Serena van der Woodsenová, která před časem bez rozloučení odjela do internátní školy. Hned po příjezdu začíná tušit, že vše nezůstalo při starém. (oficiální text distributora)

Recenze (309)

Sofia 

všechny recenze uživatele

"You can tell Jesus that the bitch is back" :-) - citována postava Georginy, druhá řada. Hodnocení po čtyřech řadách - i když se s přibývajícím počtem dílů vrší na sebe jedna nepravděpodobná intrika za druhou, stejně na tom ulítávám a život této manhattenské smetánky si nenechám ujít. Jako správný filmový nadšenec (kterým jsou i Lonely Boy a Blair) taky pozitivně hodnotím názvy jednotlivých dílů - namátkou The witches of Bushwick, Damian Darko, The empire strikes Jack nebo The unblairable lightness of being. Pozdější update - viděno komplet (6 řad) a musím dodat, že zvláště poslední dvě už nestály za nic, tvůrci už jen vařily z vody a kujení piklů se stalo tak nepravděpodobným, až to bylo směšné. Přesto nechávám čtyři hvězdičky, po Beverly Hills 90210 to byl jediný další seriál z puberťáckého prostředí, který mě opravdu bavil. ()

katasta 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem, že by mě něco takového vůbec mohlo bavit...stáhla jsem si to jen kvůli hodnocení ostatních na zahnání nudy...a hle, baví mě to. Začátky sice byly trochu rozpačité, ale čim dál pokračuju, tím více se bavím, baví mě koukat na ty intriky, zvraty, na ten zdánlivě jednoduchý život zbohatlíků...má to prostě správné tempo, humor, nadsázky a absurdity, které vás dobře zabaví, teď je to něco jako moje droga :oD ()

Reklama

annihilation odpad!

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem viděla asi tři díly a stačilo mi to zhruba tak...na celý život? Naprosto se děsím, že se něco takového mohlo dostat mezi nejlepší seriály. Ubohé rozhovory smetánky, pointa žádná a přímo přetékající povrchnost z obrazovky přímo k vám. Ale pokud je vám třináct, rádi čtete krásnou.cz a jste uchváceni trapným americkým vzorem, doporučuji! ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

GG, je cosi magického na těch iniciálech. Ano Lorelai, k tobě mluvím. Nicméně GG Volume No. 2 je hlavně ultimativní GP, aneb Guilty Pleasure. Queen B, The IT Girl, Lonely Boy, Mother Chucker, Little J, Filmmaker V a Common Whore N, aneb Beverly Hills 902 10 pro nové desetiletí. Nebo století? Gossip Girl nabízí šmírácký pohled do života zbohatlíků a všeljakých podobně nezasloužených prominentů typu Paris Hilton, a očividně si bere za úkol ukázat, že to není žádná prča, že udržet si moc dělá hlavu nejen velkým businessmanům, ale i jejich rozmazleným teenagerským dcerkám, a že žít v téhle vrstvě znamená být neustále vystavován riziku toho, že s vámi někdo bude jednat s nekalými úmysly. To se nepochybně stane, pokud zkřížíte cestu Blair Waldorf. Gossip Girl je víceméně klasický teenagerský seriál. Rozervaná a slepovaná přátelství, zlomená a slepovaná srdce, nože v zádech, většinou obrazné, sem tam i skutečné... Nicméně každý seriál má jednu postavu, která si pro sebe krade většinu scény. HIMYM má Barneyho, Gilmorky Lorelai, Gossip Girl má Blair. Navzdory tomu, že The IT Girl seriálu Blake Lively (Serena) je skutečně krásná, Leighton Meester (Blair, samozřejmě) ji převyšuje nejen vzhledem, ale i herecky a co do zajímavosti (což nejdřív bylo jen o fous, ale ze Sereny se od třetí řady dále stane postava takřka nesnesitelná) a svou roli už prakticky kultovní seriálové mrchy si vychutnává s velkou grácií, je to radost pohledět. Nehledě na konstantní bonmoty pronášené sametovým hlasem Veronicy Mars. 1. a 4. série čtyři a půl hvězdy, 2. a 3. tři hvězdy, 5. série sotva dvě. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ať jsi nám přišel říct cokoli perverzního, tak to prostě řekni a vypadni." Drby a pomluvy mám hrozně rád, protože mě neskutečně baví na ně nereagovat a prudit tím jejich tvůrce. Nicméně tady musí mládež řešit úplně všechny pseudoproblémy světa, což mě nebaví, ale ty holky mají tak solidní design, že jsem se to pár dílů pokoušel sledovat. Jasně, že jsem přitom spiklenecky pomrkával na Serenu, Blair a Vanessu, ale když žádná z nich neprojevila zájem o výměnu tělesných tekutin, tak jsem se přestal s drbáním trápit. ()

Galerie (1 240)

Zajímavosti (36)

  • Upper East Side, kde se děj seriálu převážně odehrává, je čtvrť na Manhattanu v New Yorku mezi Central Parkem a East River, dříve sídlo vysoké buržoazie, nyní místo s nejdražšími nemovitostmi v USA. (tb_23)
  • Když už bylo rozhodnuto, že půjde namísto filmu o seriál, role Georginy byla nabídnuta Mische Barton. (Hal_Moore)
  • Vypravěčkou příběhu je neznámá blogerka, co si říká Gossip Girl (Super drbna) a vlastní internetovou stránku, na které píše o všem, co se na Upper East Side šustne. (Ozo)

Související novinky

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

Nová Gossip Girl obsadila hlavní tvář

02.04.2020

Reboot populárního seriálu Gossip Girl neboli Super drbna od streamovací služby HBO Max konečně odhalil novou představitelku hlavní postavy. Stala se jí mladá začínající herečka Savannah Smith, která… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Reklama

Reklama