Reklama

Reklama

Novinář Sidney Young (Simon Pegg), který pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, dostane lákavou nabídku z New Yorku. Záhy však zjistí, že není všechno zlato, co se třpytí.  …aneb jak se neutopit za velkou louží.
Novinář Sidney Young (Simon Pegg) pracuje v Londýně pro nepříliš úspěšný bulvární plátek, který si střílí z celebrit toužících po slávě ve světlech snobských večírků. Na jedné straně je hrdý na svůj satirický nadhled a odstup od prostředí, o němž píše, na straně druhé ho však povrchní svět slávy a krásných lidí láká. Posléze Sidney dostává překvapivou pracovní nabídku od šéfredaktora prestižního newyorského časopisu Sharps a po hlavě se vrhá do víru newyorských večírků. Záhy však zjišťuje, že zdaleka ne vše je takové, jak si představoval. Je zklamaný upjatou atmosférou a stává se z něho rebelant. Neochotu zařadit se do davu a sekat latinu však nečekaně naruší setkání s půvabnou herečkou Sophií, která mu úplně poplete hlavu…
Námětem pro film byla kniha Tobyho Younga z roku 2001, v níž zachytil vlastní zážitky, když koncem 90. let odešel z Londýna pracovat do prestižního časopisu Vanity Fair v New Yorku a ani ne po dvou letech byl odtud vyhozen. Dále hrají Kirsten Dunstová, Jeff Bridges, Gillian Andersonová ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (701)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg je originální týpek, který přinesl svěží vítr do poněkud stagnující britské komediální scény, které obrušuje hrany politická korektnost a náhubek nasazují komerční zájmy zadavatelů reklamy. Pegg se stal vyhledávaným pro svou schopnost ironie a neuctivost ke "svatým" hodnotám a autoritám. Jeho styl humoru funguje i zde, slušně jsem se pobavil a párkrát od srdce zasmál jeho eskapádám. Přesto jsem se - byť po delším přemýšlení - rozhodl, že tentokrát ode mě víc než tři silné hvězdičky nedostane. Pegg si totiž dělá legraci ze světa hollywoodských celebrit, mondénních tvářiček, rádobyumělců vyrobených PR agenturami a snobů, co se kolem nich motají. V neposlední řadě i z médií, co se na podobné sebrance přiživují. Americká mediální scéna je opravdu mnohem ochočenější než proslulý britský bulvár, který si v honbě za čtivostí nebere servítek. Peggovy terče jsou ale natolik snadné a námět skýtal takový potenciál, že výsledek neodpovídá možnostem. Tohle mohlo být jízlivější, útočnější a nemilosrdnější. Romantická milostná linie s Kirsten Dunst nasměrovala snímek do bezpečných vod romantické komedie, která hladí, místo aby bodala. Celkový dojem: 65 %. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film stoji hlavne na vykonu Simona Pegga, coz si nastesti tvurci uvedomili, takze prakticky nesleze ze sceny. A 75 minut radi jak tornado, pripominal mi nejakyho burana co vlitne do nobl spolecnosti, leti od pruseru k pruseru, kazdyho svym chovanim urazi, hazi brutalni hlasky a proste se chova jak sileny hovado. A je to neskutecne vtipny. Navic mu sekunduje roztomila Dunst, kterou jsem takhle prirozene uz dlouho nevidel hrat. Bohuzel po tech 75 minutach se film prepne do klasicky predvidatelny romantiky, vtipku silne ubyde a nebejt tak sympatickejch hercu, tak by to bylo dost slaby. Aspon, ze to je svizne zrezirovany. Skoda, premejslel jsem o 5*, takhle jen slusny 4*. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Celý film jede v zajetých kolejích žánru romantična - je tu smolař co to zkouší ve světě těch "velkých" a řeší dilema zda sláva a modelky v posteli, nebo ta pravá a obyčejný flek. Jenže ti herci! Naprosto všichni jsou dokonalí. Simon Pegg skvěle přejde z otravného skrčka v zodpovědného muže. Kirsten Dunst je fakt ta milá holka ze sousedství. Megan Fox v roli filmové hloupé hvězdičky je dokonalá a přiznám se, že jak jsem si u Transformers myslel, že je to jen husa, tak teď jsem přesvědčený že opravdu umí dobře hrát. Jeff Bridges jako šéf časopisu je prostě šéf. A Gillian Anderson? Jako P.R. štváčka nemá chybu. Jak se zbavit přátel ... je vedle Lásky nebeské nejlepší romantická komedie tohoto milénia. 90%. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsem v rozpacích. Doposud jsem věděl, kolik mám dát hvězdiček, ale tady... Vůbec se nemůžu rozhodnout a tak dávám 3,5. Hodina a půl filmu je v průměru a lze ji považovat za takový protáhlejší britcom. Proto tolik vtipy nevyzní tak skvěle jako ve dvacetiminutovém sitcomu. Avšak má to něco do sebe. Zajímavé téma zakomponované do redaktorského prostředí. Kirsten Dunst má čich na stejné role (takové zvláštní zamilované příběhy) a líbí se mi v nich stejně jako ve filmech Virgin Suicides, Crazy / Beautiful, Wimbledon, Eternal Sunshine of the Spotless Mind, Marie Antoinette... Nevím, zda se mám bát toho, že zapadne do stereotypu nebo vždy budu mít rád filmy s ní (kupodivu mají ale filmy s tímto žánrem s ní vysoké hodnocení). Simon Pegg nezklamal, ale problém mu dělá právě ta minutáž. Jsem zvědav, jak zvládne vážné role ve filmech David Copperfield a Star Trek 11. Po hodině a půl však dojde ke zlomu a film má vysoký spád, který mě právě nutil zvednout hodnocení na čtyři hvězdičky. Jenže stále musím přihlédnout na předchozí hodinu a půl. Jinak konec je velmi pěkný a kvůli tomu to stálo dokoukat. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší komedie co jsem v poslední době viděl. Jak tam začal skandovat Anglie, Anglie už bylo vymalováno, sem se chlámal jak Žižka když zahnal křižáky. A vůbec Simon Pegg je maximální zvíře a Kirsten Dunst ja královna všech samic . Potěšila mě Megan Fox, (Shadwelle ty "samozvanejodborníku" je sice fajn, že si tady napsal odborný komentář v bodech a cituješ nám v něm Nietzscheho, ale možná by to šlo i bez těch urážek na adresu Megan, ať už máš na ní názor jaký chceš, pořád je to ženská a navíc holka, ze který, by sis ty ucvrnknul do kalhot i kdyby na tebe jenom plivla. Opravdu "mám rád" včelaře co si svůj neúspěch u žen v realným životě kompenzujou jejich urážkama ve světě virtuálním) protože z její role jsem citíl že si umí udělat srandu sama ze sebe a své image. Královsky jsem se bavil. Tvrdej a drsnej humor doplněnej o romantiku, která sice v závěru začne mít navrch, ale nějak příběhu neškodí. Vynikající zábava, jeden herec lepší než druhej, například Jeff si svýho šéfškrabala pěkně vychutnal a Gillian....a.... a... a...., no zkrátka nevidím jedinej důvod proč nedat hvězdičkovýho maxáče. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Mobilní telefon Sidneyho Younga (Simon Pegg) je Sonny Ericson k550i. (Ficik)
  • Sidney Young se snaží ve filmu prokázat kartičkou do knihovny z města Gloucester. Ve městě Gloucester se narodil Simon Pegg, představitel právě Younga. (don corleone)
  • Ve filmu se objeví několik narážek na kultovní film bratrů Coenových Big Lebowski (1998). Sidney osloví omylem paní Kowalskou jako paní Lebowskou. Ve filmu se také objeví nejoblíbenější drink Jeffa Bridgese z Big Lebowski - White Russians. (don corleone)

Reklama

Reklama