Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert De Niro hraje ve filmu Bena Whittakera, 70letého vdovce, který si uvědomil, že odchod do důchodu není až tak skvělý, jak se říká. Využije příležitosti vrátit se znovu do hry a stane se vedoucím stážistou módního webu, který založila a provozuje Jules Ostinová (Anne Hathaway). (Freeman Ent.)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (764)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Citově naprosto lidský film, který si na nic nehraje a vypráví příběhy každého z nás. Anne Hathaway a Robert De Niro tady byli vysloveně miliónoví a i když je tenhle film víceméně hodně normální a obyčejný, povyšuje ho samotná upřímnost z postav, které právě tyto dva herci hrají. Jediný moment, který opravdu stojí za to, je scénka vloupání se do baráku kvůli smazání jednoho mailu z notebooku. To byl nářez nevýslovnej a vysloveně mi zrychlil jinak asi dvakrát tak pomalejší tep. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Už podle traileru jsem očekávala příjemný a poměrně kvalitní film, ale musím uznat, že jsem byla ještě o to víc překvapena. Hlavní postava, kterou výborně hraje De Niro, je sama o sobě skvostná svým optimistickým a aktivním přístupem k životu, což by mohlo být inspirací pro mnoho starších lidí, kteří mají pocit, že už jim život nic nepřináší a neuvědomují si, že onen přístup závisí jen a jen na nich. Protože v jakémkoliv věku se dá žít naplno. Sympatickou hlavní postavou to ovšem nekončí. Sekundující Anne Hathaway byla jako mladá podnikatelka s ambiciózní vizí taktéž skvělá a i když celý filmový příběh odrážel moderní životní styl, skrývaly se v tom ryzí lidské hodnoty. Ať už je 21. století nebo ne, jaké si určíme priority (práce, rodina, přátelé...?) je stále na nás, a je stále možné být dobrým člověkem se zdravým vztahem k lidem a ke svému povolání, aniž bychom se uchýlili k nějakým ne vždy správným současným trendům a názorům. Zkrátka moderní, milý a vtipný film s velkým srdcem. Mě si rozhodně získal. ~(4,3)~ ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Miluji, když někdo z obyčejné látky udělá neobyčejnou věc. Stážistu jsem vybral na základě milého námětu, ale upřímně jsem čekal spíše "jen" dobrou tuctovku. Nakonec je to film, u kterého mi dochází slova. Mě osobně se emočně neuvěřitelně dotkl, nesmírně mě to dojímalo... Upřímný feel-good film se srdcem na správném místě, vážně díky za takové filmy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pohádka o tom, jak jeden nudící se důchodce přinesl jiskru do jinak sterilní firmy a do životů jejích zaměstnanců. Zajímavý nápad, který mě zaujal, už když jsem poprvé viděl trailer v kině, ale k filmu jsem se dostal až nyní. A nelituji, že jsem se na něj podíval. Bob De Niro ztělesňuje svou roli s až obdivuhodným charizmatem a věřil jsem mu každý pohyb, každé slovo, každé gesto. S ním tento film stojí a padá a jen díky němu jsem z výsledku tak ohromen. Protože, přiznejme si to bez okolků, z tohoto námětu se dal taky natočit naprosto obyčejný film, který mohl časem zapadnout prachem a stát se další tuctovkou. On ten námět je totiž tak absolutně obyčejný, že to je až překvapující. Film si prostě plyne svým tempem, celou dobu je vše zalité sluncem, vše super, optimistické, milé, bezkonfliktní, takže to může i vypadat, že se v tom filmu vlastně vůbec nic neděje. A víte co? Konečně! Říkám, konečně taky jednou nějaký kinofilm, kde nedojde k nějakému uměle vyvolanému konfliktu, jen aby se tam něco dělo. Optimistických filmů, kde je vlastně celou dobu vše v pohodě, mnoho není. A o to víc jsem si tenhle zázrak, toto zjevení užil. Jsem absolutně nadšený a neváhám udělit pět hvězd. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To opravdové jádro filmu a to nejlepší v něm uvidí jen člověk, který je/ byl v kůži postavy Anne Hathaway. Ten stres, tlak a věčné nestíhání je skoro hmatatelný přes televizní obrazovku. Trefa do černého a v rámci odlehčeného amerického filmového popíku zřejmě vrchol roku. Dechberoucí interakce mezi Hathaway a De Nirem. Škoda slabšího finále. Emoce se konají totiž uprostřed, když to není chtěné, ale bezprostřední. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (22)

  • Když Jules (Anne Hathaway) vypravuje svou dceru Paige (JoJo Kushner) do školy osloví ji zřejmě omylem "JoJo", což je skutečné křestní jméno herecké představitelky Paige. (hansel97)
  • Scéna, ve které Jules (Anne Hathaway) telefonuje s nespokojenou zákaznicí, odkazuje na snímek Rachel se vdává (2008), ve kterém Hathaway ztvárnila titulní roli. Nespokojená zákaznice se totiž také bude vdávat a řeší špatně poslané šaty pro družičky. Když se Jules se zákaznicí loučí, osloví ji: "Rachel". (hansel97)

Reklama

Reklama