Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rudy Holt, Henryho velice dobrý přítel a zároveň i ilustrátor jeho knihy pro děti o bobrovi Martym, zemře. Henry je zdrcen jeho smrtí a nemůže se postavit na vlastní nohy, jeho zesnulý kamarád mu velice chybí a on ví, že nikdo jiný nebude tak dobrý jako on. Sympatická Lucy se stane jeho novou ilustrátorkou, jenže Henrymu se tato dívka vůbec nezamlouvá, a tak ji jen uráží a ponižuje. Lucy se snaží jeho podivínské chování přehlížet a spolupracovat s ním, i když to jde velice těžce, ale pod vidinou tučné odměny tohle vše hodlá přetrpět. Henry s ní odmítá pracovat, ale postupem času přeci jen svolí. No a jak to tak bývá, Henry je přeci jen muž a Lucy je žena, takže je jasné, že to mezi nimi brzy zajiskří... (Ssimca)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

sonnak 

všechny recenze uživatele

Tohle není romantika, která všem sedne, ale i přes to je kouzelně natočená. Dedication mi hodně připomíná Kauffmanův ESOTSM, Carrey byl taky podobně zvláštní jako je Crudup a celé to nemá nepodobnou atmosféru. Jenže. Dedication je moc krátké a příliš rychle odvyprávěné, aby se do něj člověk stihl naplno vžít. A emocionální dopad je u romantického filmu to nejdůležitější. I přes to jde o hodně originální a zajímavý příběh, a já bych se mu na prvním rande vůbec nebránil. PS: Crudup je PRVOTŘÍDNÍ herec! ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Říká se, že člověk potřebuje jen 1 minutu, aby zjistil, že se mu nějaký film líbí! No tak jo, vlastně jsem si tuhle větu předělal (původně se to týkalo zamilování se), ale tenhle film to přesně vystihuje! První sekunda- dva muži v pornokině se inspirovávají na dětskou knihu. Jeden z nich bez zábran sleduje dění, druhý sedí s kapucou přes hlavu a zrovna v téhle situaci by nejraději chodil kanálama. A právě tento chlápek kapucář se už od prvního mrknutí pro mě stává neskutečně sympatickým (dokonce i ve chvílích, kdy by si zasloužil "vodprásknout" z kecek). I přes své záporné vlastnosti mi připomíná v některých situacích mě. Tož, nesedím v autě s ochranou helmou, ale někdo prostě uznává větu "Bezpečnost především."...... Je to romantický film, takže člověk by měl očekávat tu a tam nějaké to klišé, ale režisér je maskuje tak dokonale, že ani nebudete vědět, čí jste. Justin Theroux k tomu všemu vybral hudbu lahodící mému sluchovému zázemí, takže i kdyby film byl kentel, já bych to přežil. Ostříhaný Billy Crudup už pro mě není neznámým pojmem, ale je pro mužem, který když chce, tak do postavy zatne drápy a vymačká z ní, co se dá. Filmu zvyšuje kredit i fakt, že tam není hluchého místa a navíc Mandy Moore je neskutečně krásná ženská....Tenhle film jsem si dokonce pustil i druhý den, nestává se to u mě často, ale tohle mě zkrátka dostalo. Jářku-tohle je něco! ()

Reklama

ladko 

všechny recenze uživatele

Divný hlavný hrdina je veľmi zaujímavá postava, síce nie veľmi typická pre romantické komédie, ale nevadí to. Práve naopak. Jeho monológy(s dievčatkom na autogramiáde a zopár ďalších v priebehu filmu) sú snáď najlepšie momenty filmu. K tomu ako vždy dokonalá MM, hodiaci sa soundtrack a štyri hviezdy sú na svete. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Tak na ďalší film Justina Therouxa si posvietim aj keby to mala byť animovaná rozprávka, pretože to akým spôsobom podal tento romantický kúsok je exkluzívne a ten posledný záber ako vystrelila kamera do nebeských výšin skoro vystrelil aj moje hodnotenie k absolútnemu, pretože jeho vízia tohto filmu, jeho jasné a pevné uchopenie, vyplnená rovnako kúzelnými pesničkami dáva tušiť že z v podstate priemerného námetu dokáže vytvoriť výnimočný film na hony vzdialený akýmkoľvek podobne ladeným počinom. ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych někdy vidět romantiku, kde si na konci hlavní hrdina neuvědomí, poté co něco podělá, kdo je jeho životní láska a neutíká ji definitivně ulovit pro sebe. Kromě pár prvních scén našeho párečku standart až ultra standart, ale je fakt, že hlavní hrdina měl na začátku dost šmrnc a byl fakt moc milej :D Díky tomu to vychází na lepší tři, ale pořád tři. Billyho Crudupa jsem nepoznal což je hamba.... (moje) - zbytek obsazení ok. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (3)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2007. (Terva)
  • Debutující režisér Justin Theroux si zahrál ve filmu malé cameo právníka na telefonu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v americkém městě New York. (Terva)

Reklama

Reklama