Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miloš KopeckýJiří Sovák v televizním zpracování slavného humoristického románu Kingsley Amise a Roberta Conquesta... Komedie o mužích, kteří si založili Metropolitní egyptologickou společnost, aby si uchránili alespoň částečnou volnost od manželek. Dokonale vybudovaný aparát nejprve vzbuzuje v ženách naprostou důvěru. Pravidelně ve čtvrtek se pánové scházejí v budově společnosti, o víkendech jezdí na semináře. O tuto společnost se však začne zajímat i policie. A teprve shoda okolností přinutí ctihodné anglické gentlemany Metropolitní egyptologickou společnost rozpustit… (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* Tentokrát jsem si nenechal ujít starou televizní komedii, protože mě zajímalo, jestli jsem nepřišel podle zdejšího hodnocení o nějaký skvost. A podle počtu mých hvězdiček lehce pochopíte, že nepřišel ;-). Taková sestava slavných herců a hereček nakonec vyplodila docela nudnou frašku, u které jsem chvilkami zíval a skoro se nezasmál., protože humor byl opravdu suchý. Je pravda, že téma je už zastaralé a omšelé, ale myslím, že by se z tohoto dokázalo vytěžit mnohem víc. Za to zklamání dávám nakonec slabší známku a já jí určitě nepomůžu dostat se do většího povědomí a určitě nemám ani důvod se k ní někdy vrátit. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Družina britských džentlmenov navštevuje pravidelne pánsky klub maskovaný za egyptologický spolok, prevádzkovaný aby mali pokoj od manželiek a krytie pre zálety. Problémy nastanú, keď sa o ich vedecké aktivity začne zaujímať polícia, televízia a skutočné vedecké kapacity. Výborne obsadená a zahraná televízna komédia. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace podle satirického románu Kingsley Amise. Toto je herecký koncert, lahůdka. A přitom tak jednoduché, minimalistické. Přesně tento druh humoru mám rád. Jiří Sovák jako Cambuslang tu exceluje, ale též Miloš Kopecký jako předseda Henwick a z žen zvláště Irena Kačírková jako jeho šarmantní manželka. Toto dílko patří mezi nejvtipnější z českých inscenací vůbec. ()

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je to celkem sranda, ale jen díky Jiřímu Sovákovi, který předvádí svůj neobyčejný talent (nejvíce coby buranský vrátný a senilní profesor), jinak by z toho zůstala jen taková lehce úsměvná televizní inscenace s nevýrazným Větrovcem, Adamírou a kupodivu i Kopeckým. Dosti (negativně) mě zaujal Vinklář, protože mi přijde, že se někde u ochotníků naučil tři ksichty a s těma si vystačil celou svou kariéru; čili je to opět starý známý Siola a Dr. Cvach v jednom. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Už původní Amisova knižní předloha je ukrutně vtipná. Celý ten nápad, mít egyptologický spolek, který funguje jako krytí pro chlastání a děvky, je parádní. Navíc má spolek velmi sofistikovaná pravidla a nástroje proti odhalení. Když však žena jednoho z členů pojme podezření, je potřeba spustit všechny obranné mechanismy.... Bezva TV komedie i bezva knížka! ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama