Reklama

Reklama

Lars a jeho vážná známost

  • USA Lars and the Real Girl (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Lars je typický looser, žije na malém městě a je až dojemně nesmělý. Jednoho dne si přivede do domu svého bratra a jeho ženy svou novou přítelkyni - nafukovací pannu Biancu objednanou přes internet. Místo sexu ale Lars prahne hlavně po opravdovém a cituplném vztahu a podle toho se k Biance chová. Jak ale tohle vysvětlit obyvatelům malého městečka? Larse mají naštěstí všichni rádi a Bianca tak brzy chodí do kostela, pracuje jako panna v obchodě se šaty a stane se i dobrovolnicí v místní nemocnici. Lars tak možná najde u svého okolí pochopení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (384)

oje 

všechny recenze uživatele

Trochu zvláštní, lehce ponurý ale poutavý snímek přibližující sociálním cítění rodiny i celé venkovské komunity. Jemné náznaky humoru, vycházející ze samotné podstaty filmu, se velmi rychle vytrácí a zbývá celkem vážné drama. Zdálo by se, že po brzkém vyložení všech karet na stůl by děj mohl začít nudit, avšak to se nestane. I bez nadupaných překvapení dokáže upoutat svou lidskostí a společenská soudržnost kolonie usedlíků zůstává zajímavá i přesto, že mnozí z nich jsou zcela všední. Goslingův herecký výkon je navíc kvalita. Alternativa: Station Agent. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Hned zkraje bych chtěla podotknout, že Lars není žádný looser. Z omylu vás vyvede hned několik prvních scén. Dokonalé psychologické vykreslení hlavní, ale nejen hlavní, postavy mě zkrátka odzbrojilo. Opravdu jsem od filmu neočekávala tak hluboký zásah do Larsovi (a Biančiny) duše. Psychologická kresba je výjimečná také tím, že si jednoduše nebere do hledáčku žádného psychopata, ale "jen" osamělého člověka s nedostatkem lásky. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Bylo by trochu lepší, kdyby byly vysvětleny příčiny vzniku deziluze. Většina skvěle zahraných emocionálních stavů Goslingem také zůstala po většinu času nečitelná. Nicméně celou dobu jsem si říkal, kam takovýto příběh může vést a byl jsem příjemně překvapen vývojem. Film místy baví, místy smutní, ale nakonec zahřeje u srdce. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Keď som si prečítala obsah filmu, nečakala som, že ma to nejak zvlášť zaujme. Skôr som sa obávala lacného a urážlivého humoru. Kvôli Goslingovi som to riskla a som rada. Nečakala som, že by som film, v ktorom hlavný herec udržuje vzťah s nafukovacou Ančou označila za krásny, citlivý, dojemný a takto by som mohla pokračovať ďalej. Biancu si obľúbilo nie len celé mestečko, obľúbite si ju aj vy a hlavne budete držať prsty Larsovi, ktorého Gossling stvárnil na jedničku. Ku koncu mi prišli niektoré časti už trošku prehnané, no napriek tomu ako celok hodnotím veľmi kladne. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Tak co, chlapi? Přiznejte se, komu v této chvíli poletuje Bianca ve skříni? (humor). No, psát o tom, zda-li je fouky/fouk ženská lepší než krev a mlíko, to je podle mě hodně nemístný. Proto se budu věnovat bludičce jménem Lars.__ Rád sleduji filmy o introvertních lidech. Nebo o človíčcích, kteří jsou nějakým úžasným způsobem zvláštní, divní. A nesnáším, když o nich někdo pronese větu, že nejsou normální nebo nedej bože nudní. Právě Lars ve mě vzbuzoval závan originality a pocit toho, že každý člověk je jedinečný. A není to jen proto, že za sebou vláčí den co den foukací pannu a nesnáší, když ho někdo obejme. On se zamiloval, ale dal to podivným způsobem najevo. A Ryan Gosling bravůrně vystihnul všechny klady a zápory podivínství. Ty letmé úsměvy a odvracení očí....ten herec je vážne dost dobrej.__ Trvalo mi dlouho než jsem napsal tenhle komentář, možná proto, že znám podobné lidi (akorát bez těch pannen). Lars a jeho vážná známost pro mě tak zůstanou asi navždy snímkem, ne ani tak originálním, ale neskutečně dojemným průvodcem ze světa podivínů. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (13)

  • Aby se Ryan Gosling lépe vžil do role Larse, bylo o nafukovací pannu postaráno, jako by byla opravdická - stejně jako ve filmu. Ve svém volném čase byla oblečena neformálně a na natáčení byla přítomna jenom, když se zrovna měla objevit ve scéně. (HappySmile)
  • Nafukovací panna typu "Reall Doll" se objevila už v The Graham Norton Effect (2004). Aby ukázali, jak opravdově tato panna za 6 000 dolarů vypadá, posadili ji k baru se skleničkou v ruce, slunečními brýlemi a reproduktorem ukrytým v jejích šatech, takže když na ni někdo promluvil, mohli za ni odpovídat. Jednomu muži panna "řekla" aby šel na záchod, sundal si kalhoty a počkal na ni. A on to opravdu udělal. (HappySmile)

Související novinky

Oscary 2008 - Výsledky

Oscary 2008 - Výsledky

25.02.2008

Zlaté sošky jsou rozdány. Samotná oscarová šou žádné úchvatné vsuvky nepřinesla, kvůli své (osmdesáté) výročnosti byla zaměřená hlavně na rekapitulaci své historie. Seznam oceněných filmů ale potěšil… (více)

Nominace na Oscara

Nominace na Oscara

24.01.2008

Více překvapení než filmoví kritici od Zlatých globů nám letos se svými nominacemi přinesli Akademici, tedy filmoví tvůrci působící v USA. Přehled filmů nominovaných na Oscara nicméně odpovídá jejich… (více)

Reklama

Reklama