Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (229)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Začalo to opravdu dobře, jenže s přibývající stopáží tomu docházel dech. Čekal jsem aspoń solidní finále, jenže tady se pro jistotu žádné opravdové finále ani nekonalo. Nicolas Cage zahrál prostě "po Cageovsku," Gary Sinise dobrý a Carla Gugino mě zaujala asi nejvíc. Slušný thriller, ale De Palma má lepší věci. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Hadí oči jsou slušným akčním thrillerem, který nepostrádá napětí, akci a kvalitní zápletku. Navíc k dobru je i poměrně krátká stopáž. Sám jsem se lekl jak rychle mi film utekl. Úvodní dlouhý záběr bez jediného střihu je fascinující. Po skončení jsem si to ještě třikrát zopakoval a smekám před De Palmou jak to všechno skvěle zmákl. Ono vůbec po stránce technické a rutiní vše dokonale klape. Co mi ovšem trochu zklamalo je konec, který tvůrci mohli více natahnout. Jsem celkem překvapen, že snímek je tak nízce hodnocen, neboť jsem přesvědčen, že být v "červeném" by si zasloužil........ ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Střet dvou charismatických sekáčů amerického filmu mě hodně bavil, Hadí oči nemají nudné pasáže. Možná jsem se nechala zblbnout pohledem Gary Sinise, ale tahle krimi se mi zkrátka líbila. Patřičné napětí, dost slušný scénář, výborné herecké výkony, režisérské vymazlení (boj reportérky s živly, nebo utržená koule jsou pro děj naprosto zbytečné, ale dodávají filmu to něco navíc). Co víc si přát od kriminálky? ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Úvod je famózní. Snad 20-ti minutová jízda kamerou, kdy Cage cestou do hlediště se pozdraví s kámošema, srovná do latě jednoho lumpa, vyřídí si telefon a podívá se na zahájení boxerského zápasu. A to vše bez jediného střihu! Je sice pravda, že potom film co do kvality upadá a závěr je plný klišé, ale De Palma je prostě hračička a to je nutné ocenit. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Herci a kameraman museli asi režiséra nenávidět za to, co jim prováděl. Jeden předlouhý záběr bez střihu střídá jiný. Nicméně ani vizuální dokonalost nemůže zastřít plytkost děje, kdy dávno dopředu víte, co se stane. A vůbec nechápu, proč hlavní hrdina detektiv Santoro v podání Nicolase Cage je prezentován jako namachrovaný blbeček, kterému jsem od začátku filmu přál, aby mu dal konečně někdo pořádně přes držku. S takovým hrdinou nejde sympatizovat a Cage měl asi zůstat u rolí alkoholiků, protože si vybírá role stále více neuvěřitelných komických blbců a v současné době by okupoval přední místa v mém žebříčku nejméně sympatických herců. I s postavami si scénárista a režisér pohrávají tak, jak se jim zamane. Takže se v jedné zásadní scéně postavy objevují, tak jak se jim hodí, ač je to dost nepravděpodobný nesmysl. Závěrem lze napsat, že se tenhle film tak trošku nepovedl a De Palma by se měl zamyslet, jestli mu nestojí za to, počkat si na kvalitnější námět a scénář. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Ve scéně, kdy Rick (Nicolas Cage) dostane zkrvavenou 100dolarovou bankovku, dá si jí do vnitřní kapsy saka. Poté ji však vytáhne z levé vnější kapsy saka. (Caaslav)
  • Starosta, který na konci předává ocenění, je skutečný starosta Atlantic City, James Whelan. (Satan)
  • K rozhodnutí nepoužít natočenou, velmi drahou závěrečnou pasáž s obří vlnou, režisér Brian De Palma řekl: "Když jsem tu sekvenci viděl poprvé, uvědomil jsem si, že vlna je moc velká. Příliš obrovská pro tenhle žánr a proto by diváky zbytečně odváděla od skutečného vyvrcholení příběhu. Všichni diváci by ztuhli na židlích a překvapeně zírali na obrovskou vlnu a já přece nenatočil trikový katastrofický film, ale thriller. Pochopitelně, je to má chyba - myslel jse, že pro náš film nestačí bouře, ale že potřebujeme BOUŘI. Trochu se nám vymkla z rukou." (NIRO)

Reklama

Reklama