Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (302)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Když mi pár přátel tvrdilo, že Righteous Kill není moc dobrý film, nechtěla jsem jim věřit. V dalekém zákoutí své duše jsem doufala, že nemají pravdu. A neměli. Righteous Kill totiž není "jen" špatný film, je to hybridní sračka, jejíhož scénáristu i režiséra bych poslala bez zpáteční letenky do amazonských pralesů, aby už nikoho jako je Pacino nebo De Niro nemohli nikdy do svého filmu naverbovat. Problém je v tom, že si tenhle film hraje na hrozně drsnou a tajemnou kriminálku, kde se vám má všechno spojit až v posledních deseti minutách, jenže scénář je zjevně napsanej pro lidi, jejichž IQ se pohybuje v záporných hodnotách. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, že jsem tuhle úžasnou geniální pointu prokoukla v prvních 15 minutách. To mi skutečně nemá přijít divné, že De Nira nikdy nevidíme během vraždy, že se ruka vraha vůbec nepodobá té jeho a že ve filmu Avnet "mistrně" skrývá fotku se skutečným vrahem, když ho svědek identifikuje? A jako by tahle dechberoucí pointa nestačila, musí nám scénář ještě podstrčit závěr, který až nápadně připomíná podání rukou v Nelítostném souboji, jenže tady - bez atmosféry, bez vyvrcholení, se sešlým Pacinem a De Nirem v šedivé teplákové soupravě, která podezřele ladí s jeho vlasy - vyznívá jako slušná parodie. Ještě se mi nestalo, že bych v některém Pacinově filmu přeskakovala kupředu, abych se ušetřila sentimentálních výlevů. Ale jeden asi první být musel. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Slabý priemer ak nie podpriemer...Righteous Kill sklamali. Hrozný scénar, réžia a taktiež technické prevedenie... tradičné charizma hlavných predstaviteľov niekam uniká, asi to bude zlým vplyvom prostredia. Na oko seriózna krimi, vo vnútri skazený Avnet. Známe tváre potešili, avšak nemôže byť úplne všetko postavené na hercoch. Tie "zmyselné dialógy" a slovné hračky mi vybili dych...5/10 3* zo súcitu k "dôchodcom"... ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Prostředí 7/10/// +vidět pohromadě dva ostřílené veterány se jen tak nevidí, hodně dobrá a občas hodně dusná atmosféra, zajímavá kriminální zápletka -o něco slabší hudba, a méně akce než by se slušelo, některé dialogy zbytečné/// Docela jsem se těšil. Především kvůli obsazení, které málokoho nechá lhostejným. Příběh je potom vedlejší i když taky hodně důležitý a výsledek je tentokrát pozitivní. Bylo to zajímavé, napínavé a kdo se nechá překvapit, bude na konci hodně překvapen. Hlavně neříkejte, že jste to věděli./// Celkem 70%/// ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Russell Gewirtz .. Šach mat, pánové. _ Předpokládal jsem o dost větší sračku, ale tuctové kriminální dílo je Righteous Kill v každém případě. Russell Gewirtz opět fabuluje a twistuje rutinní námět a tak je snad každému jasné, že se příběh nebude odvíjet tak průhledně, jak je nám od jeho úvodu předkládáno. Vizuálně má film takový teplý nádech, ale nic zázračného se v technickém směru neodehrává a Jon Avnet ani tentokrát nezvládá nějakou větší režijní přidanou hodnotu. Na druhou stranu mi snímek vcelku příjemně (a hlavně bez nějakých vyloženě nasíracích momentů) utekl, Al Pacino a (zvláště) Robert De Niro svým slavným včerejškům již déle nestačí, přesto je osvěžující na tyto důchodce ve společné akci znovu pohledět. Na tu (procentuální) šedesátku ještě celkově dostatečné. ___ Jen doufám, že až se někdo konečně vynoří se scénářem na tělo pro jiné dvě herecké legendy - Michael Caine & Sean Connery - bude se při vymýšlení vhodné a pokud možno originální zápletky více snažit. 55%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Po zdejších komentářích jsem byl lehce skeptický, nicméně potom, co jsem film viděl, jsou obavy pryč. Pánové De Niro a Pacino sice nenatočili "HEAT 2", avšak jejich výkony udělaly z Righteous Kill velice slušnou a mrazivou podívanou. Někde uprostřed snímku lehce docházel dech, ovšem závěr (Opravdu byl pro všechny tak předvídatelný? Pro mě tedy ne) všechno bohatě vynahradil. Righteous Kill má myšlenku, velice zajímavou a myslím si, že i dost realistickou, nad kterou se někdy určitě pozastavil nebo pozastaví každý. Policajt či obyčejný člověk. ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama