Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

První půlhodina hodně slabá, už jsem čekal přinejlepším průměrný komiks, ale vše potom nabralo na obrátkách. Animace mi přestala vadit i když byla hodně jednoduchá a pohledově laciná. Klasické rysy Supermana, žádné experimentování jako v novém komiksovém Batmanovi. Akce je povedená a všemu nasazuje korunu povedený příběh, jako pilot k seriálu by byl tento snímek dokonalý, ale jako celovečernímu filmu mu přece jen něco chybí. 7+/10* ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Doomsday v područí nijakých dialogů docela otravný a rozbředlý, jakmile dojde na kontaktní souboje a systematickou demolici Metropolis, nestačí se jeden podivovat. Superman navíc dostává šeredně po hubě (ať už od emzáckého kulturisty nebo svého špatně vychovaného klonu) a v nouzi nejvyšší na sebe oblékne i stylový černostříbrný obleček (!), který ve spojení s přebujelým hárem vypadá hodně drsně a spasitelsky. Vážně bych si přál tuhle destrukční derby vidět v hrané formě, nejlépe pod bičem Michaela Baye, který je na to nespoutané ničení všeho druhu vyhlášený expert. Singer by na tohle totiž neměl koule. ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Supermana, ale toto je skutočne jeden z jeho najlepších príbehov. I tak sa však tento poloboh už zo svojej podstaty vzpiera každému temnejšiemu a poľudšťujúcejšiemu pokusu, nie je v týchto polohách tak suverénne presvedčivý, ako väčšina jeho druhov v zbrani zo stránok hrdinských komiksov. Naďalej zostávam v presvedčení, že Richard Donner túto látku pochopil najviac a v tom 1978-om s ňou naložil najlepšie ako sa dalo. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelá animácia (Clark Kent ale vyzerá trochu smiešne), hviezdny dabing (James Marsters!), originálny temný príbeh plný nečakaných zvratov, krvavej akcie s bombastickým záverečným finále. Lex Luthor je ultracool a zatiaľ bezkonkurenčne najlepší, akého som na filmovom plátne videl. Takto si ho predstavujem a nie ako pojašeného pajáca Gena Hackmana! ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem viděl jak superman dostával fakt na prdel a muselo to přijít v animáku. Což mě vůbec nevadí :) Navíc kdyby tak akční jízdu měli natočit, tak se někdo nedoplatí. A je fakt, jak tvrdí Tosim, že tvůrci tohoto a pár dalších animáku (např. Superman, Batman public enemies), by si měli vzít na storosti i hrané adaptace, aby se dalo na co dívat, a nebylo to mrhání peněz :) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Ve scéně, kdy Toyman unese děti a poté "Superman" vstane z mrtvých, zakřičí Toyman: "School's out... FOREVER!" To je odkaz na skladbu "School's Out" od Alice Coopera. (Caszidy)

Reklama

Reklama