Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (112)

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nie zlé. Scenár síce deravý ale snaha a atmosféra sa filmu jednoducho uprieť nedajú. Náš Attonitas bol trochu viac hororový, ale toto malo aj trochu mystiky. Lucka ukázala zase úplne inú postavu ako napr. v Babovreskách. Obidve jej celkom sedeli. Škoda logických dier a neustálych otravných flashbackov. Ale po dopozeraní som si povedal, že môže byť. Jedna za Lucku, jedna za atmosféru a jedna za snahu+poklad. Kto pozeral, chápe. 3 z 5 ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Renata (Lucka Vondráčková) při tvorbě reportáže o mystických rituálech a staré Praze objeví ve sklepě domu kde bydlí vchod do podzemí. Společně s přáteli a zahraniční studentkou, která u ní bydlí, se vydávají tajemné chodby prozkoumat. Ale mapa, kterou mají k dispozici ukazuje leccos, jen ne správnou cestu, a tak se stane, že v podzemí zabloudí. Vede pro ně ještě vůbec cesta z chodeb ven? ... Jejej, co by z tohoto filmu mohlo být, dostat jej do ruky třeba takový Jirka Strach. Když si vzpomenu na kapánek podobně laděnou Ztracenou bránu, tak se mi skoro chce brečet, jaký paskvil se dá o Pražském podzemí taky natočit. Základní téma je sice nahozené dobře, ale co na tom, když se jednotlivé postavy chovaj debilně (a místo přemýšlení jak se dostat s chodeb ven se začnou navzájem obviňovat a hádat, a... ). Z hereckého obsazení vyčnívá snad jen Lucka Vondráčková, a to ani ne že by podávala nějaký super herecký výkon, ale prostě proto, že ostatní jsou tuplem o ničem. Taky mi dvakrát neseděl "moderní" look&feel filmu, kdy pomocí flashbacků sem a tam jsem se nakonec ztratil taky, a už jsem ani neměl chuť se nalézt. A jinak, pro milovníky podobně laděných filmů můžete třeba nahlédnout i do Pařížského podzemí.. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Labyrint z istého, ale tvorcami nezamýšľaného hľadiska môžeme považovať za experiment. Expozícia trvá vo väčšine filmov cca štvrtinu stopáže, ale Houška sa rozhodol, že tá v jeho diele odvážne dve tretiny. Čiže čakanie, kedy sa to konečne rozbehne je skoro až nekonečné. No a keď sa to rozbehne, je to chvíľami fajn nasnímané, zvraty som nepredpokladal, čo ale neznamená, že sú kvalitné a uveriteľné. No a keď už som myslel, že film vytasí najväčšie esá z rukáva, tak prišiel koniec a kvázi dômyselná hra s tajomstvom. V kinách tento film musel pôsobiť veľmi bizarne, na dvd v noci doma je to ako nejaké ľubovolné ultralacné americké hororové béčko. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Těšil sem se až tenhle film uvidím, ale stále sem čekal, že mě zklame. Opak je pravdou. I když se to tu začíná pomalu zvrhávat v odpadové orgie, tak podle mě je tenhle film to lepší, z tohoto žánru, co se u nás v poslední době vyprodukovalo. Minimálně celý ten námět má velký potenciál. Ano...scénář tam trochu ujíždí a někdy ujíždí až moc, ale pořád se to drží atmosfericky na stejné vlně. V druhé polovině filmu, kdy se dostáváme do Pražského podzemí se sem tam i objeví tísnivá atmosféra chodeb.Soundtrack by se mohl vyrovnat leckterému filmu ze zahraničí a ta kamera jak by smet. Roztřesená kamera není v českých vodách moc používaná technika a tady se výborně hodila. Film mě vůbec nezklamal, spíš mě mrzí to hodnocení, které je tady. Myslím, že jakmile je někde párkrát odpad a pár negativních komentářů, film je odkázín k záhubě, zvlášť, když je ještě z České Republiky. No nedá se nic dělat. Pro mě příjemné překvapení s celkem slušným obsazením, sem tam děravým scénářem, ale celkem velkým potenciálem. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V době premiéry bych to nejspíš odstřelil jako pramálo hororové i zajímavé a jako promarněnou příležitost natočit solidní mysteriózně-hororovou jednohubku. Dneska je mi to i přesto dost sympatické. Základ je v pohodě, mladá holka posedlá záhadami pražského podzemí, žijící ve starém baráku přímo nad ním, o tom točí dokument, v knihovně získává clues, lidi okolo zatím beze stopy mizí a nakonec se do podzemního labyrintu vydá s kámoši a motají se tam jako v Záhadě Blair Witch. To by klidně mohla být sice neoriginální, ale příjemná a zábavná žánrovka. Jenže by to chtělo zajímavější scénář (zápletka se rozjíždí dost pomalu), kameru (i když kvituju, že podzemní chodby nejsou utopené ve tmě), hudbu, atmosféru i labyrint, kterému chybí nějaká výraznější zákoutí nebo mytologie a vystačí si jen s nápisy na zdech a nějakou tou mrtvolou. Závěrečný zvrat je navíc banální a veškeré dosavadní mysteriózno ničí. Pochvala za to, že jsem měl pocit, že sleduju legitimní postavy a ne nějaké šaškující karikatury jako v současných českých pseudokomediích. A za sympaťáka Zadražila, který z toho herecky ční. A za pokus o žánrovku, jaké se tady nedělají a která předběhla podobné francouzské Pod zemí o dva roky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Lucie Vondráčková potvrdila účast ihned po přečtení scénáře. (Bauer)
  • Natáčení začalo 11. července 2008 v 6.00 hodin ráno a mělo by trvat do 10. srpna 2008. (Blaster33)
  • Lucie Vondráčková při natáčení filmu zhubla o 5 kg. (LEGACY)

Reklama

Reklama