Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ambiciózní Renata točí reportáž o mystice v současné době, navštěvuje rituály satanistů a náhoda ji nakonec zavede k legendě o dávných chodbách v podzemí staré Prahy. V domě, jehož sklepení by mohlo být bránou do tajemného labyrintu, se začnou ztrácet lidé. Jakoby se v podzemí pod domem cosi probudilo k životu. Pověst o středověkých katakombách a další stopy o ní vtáhnou do děje i mladého historika a Renatina bývalého přítele (Jan Zadražil), experta na statiku sklepů (Martin Zbrožek) a Renatinu exotickou spolubydlící Kiaru (Mary Coronado). Pod sklepem domu opravdu objeví další skryté chodby a v honbě za senzačním objevem se je na vlastní pěst rozhodnou prozkoumat. Romantické dobrodružství trvá ale jen chvíli. Nekonečný a nepřehledný Labyrint chodeb bez konce budí hrůzu a skupině brzy nezbývá než zoufale volat o pomoc a začít bojovat o holý život. Teprve v podzemí se navíc ukáže, že každý ze „ztracených“má své důvody, proč se tam vydal. Je nebezpečnější nepřesná mapa nebo jedno dávné tajemství? Co se v Labyrintu skrývá? Je jisté, že odpovědí se nedožijí všichni. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (113)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Labyrint“ je hezký pokus, ale prostě u toho pokusu zůstává. Nemám pocit, že by tenhle film dělal člověk, který má ponětí o tom, jak natočit horor. Prostě měl nápad, který se mu líbil, možnost dostat se do zajímavých lokalit, kde by mohl natáčet, a tak se do toho pustil. Proč ne. Český hororový trh je malý, mohlo by zaujmout v podstatě cokoli. Jenže lidé mají povědomí o tom, jak by měl vypadat kvalitní hororový film. Tohle není ten případ. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Hezký všední večer. Taaak tohle se nepovedlo.. Dvě hvězdičky uděluji za snahu. Jako pokus mladých nadšenců to beru, jako seriózní film nikoliv. Možná by dopadl o poznání lépe, kdyby tvůrci svěřili scénář do rukou někomu, kdo už někdy nějaký psal. Tenhle má spoustu děr a chyb. Když už to pozná i laik, jako jsem já, není to dobré. Vlastně jediné, co ve filmu funguje, jsou kupodivu dialogy - se kterými má konkurence často potíž. To by stačilo pro televizní konverzačku, ale tady jsou slova přirozených herců malou protiváhou špatného...špatného zbytku.. Mějte se filmově, Woo. ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

"Máme doma ve sklepě malou černou díru...", ale ve finále je to trochu jinak. Velmi dobrý horror nejen na české poměry. Civilní projev herců a uvěřitelné dialogy "o ničem" se mi líbily. Vadilo mi příliš okaté užívání horrorových klišé a také eskalace napětí mezi postavami během pobytu v labyrintu se moc nepovedla. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem čekal opravdu mizerný film. Nakonec to ale nedopadlo zase tak zle, byť jednu hvězdičku přidávám čistě jen za snahu. Námět není špatný, bohužel jeho provedení pokulhává. Největším neduhem filmu je prazvláštní způsob vyprávění, kdy se plete páté přes deváté a v chaosu takto vzniklém se divák orientuje jen stěží. Taky herci mají tendenci přehrávat, což je nejmarkantnější v závěrečné části v podzemí. Nicméně na tuzemské poměry je Labyrint docela solidní thriller, který za JEDNO podívání asi stojí, i kdyby jen ze zvědavosti. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

České filmy, na které se těším, bych mohl spočítat na prstech jedné ruky. Labyrint měl sakra problém se dostat do kin a ještě větší cesta ho čekala na dvd. Ano z dobrých osmdesáti procent jsem to chtěl vidět kvůli Lucce v hlavní roli. Přičemž mě dost zajímalo jak se češi vypořádají s nálepkou "horor". No výsledek je doslova půl na půl. Střih kazí celou první půlku filmu. Prostřihy na "podzemní" scény jsou myšleny dobře, ale spolu s nepřehledným dějem a rychlých střihem výjde tento nápad vniveč. Další je na vině scénář, který vede odnikud nikam a zápletka tak ve výsledku ztrácí smysl. Bratrstvo, náhrobek, Viktor - to jsou všechno zápletky, který ve filmu absolutně ztrácí smysl. Na druhou stranu se musí pochválit dusivá atmosféra poslední půl hodiny filmu. Parádní hudba, která atmosféru jen dotváří. Takže když to shrnu, tak to ve výsledku není vůbec zlý, protože poslední půl hodina v podzemí je opravdu parádně natočena. Kdyby nebylo tolik hloupý omáčky a nesmyslného střihu okolo, mohl to být super zážitek, takhle jen podprůměrný. (48 %) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (10)

  • Lucie Vondráčková nazpívala pro film stejnojmenou píseň. Ke skladbě byl natočen i videoklip, který měl premiéru 26. srpna 2011. (Patw)
  • Lucie Vondráčková natáčení okomentovala slovy: "Hysterické záchvaty byly velice snadné, zvlášť když je místo make-upu použita hlína, po které jsme šlapali". [Zdroj: Cinema] (Terva)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama