Reklama

Reklama

Po letech přelétavých vztahů a pohodlného života bez závazků žijí čtyři kamarádky ve vztazích, které se zdají vážné a trvalé. Spisovatelka Carrie Bradshawová si našla se svým "Panem Božským", bohatým elegánem Johnem Jamesem Prestonem, nový byt a chtějí se vzít. Právnička Miranda Hobbesová se provdala za Stevea Bradyho, obchodnice s uměním Charlotte Yorková si vzala právníka Harryho Goldenblatta a společně vychovávají adoptovanou čínskou holčičku Lily. Přelétavá manažerka Samantha Jonesová žije s televizní hvězdou Smithem Jerrodem. Zdá se však, že jejich životy zdaleka nejsou tak spokojené, jak by se mohlo zdát. Zatímco Miranda se vyrovnává s manželovou nevěrou, na níž má vinou své pracovní vytíženosti také podíl, náruživá Samantha zjišťuje, zejména při pohledu na potentního souseda, že jí v životě něco chybí. Charlotte, toužící po vlastním dítěti, sice otěhotní, ale bojí se, že o dítě přijde. A Carrie, jejíž svatba se vlivem okolí začíná měnit ve velkolepou společenskou událost, se vinou nedorozumění rozejde ve svatební den se svým vyvoleným. Těžkosti sice kamarádkám pomáhají ulehčit chvíle společně trávené na nákupech, módních přehlídkách a klábosením v luxusních restauracích, časem se však ukáže, že jim sice spraví náladu, ale potíže nevyřeší. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (616)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Předně je třeba zdůraznit, že tento film je určen pro fanoušky stejnojmenného seriálu a zvláštní význam bude mít především pro ženy a snad ještě transvestity. Mužské publikum nebude mít tolik pochopení pro ječící čtyřku zralých, dobře situovaných, emancipovaných a extravagantních Newyorčanek, z nichž každá prochází určitým mezníkem ve svém životě, ale zároveň ho prožívá spolu se svými nerozlučnými kamarádkami. Snímek má svoje slabá místa, především je to délka filmu, kdy navíc druhá polovina ztrácí šmrnc a vtip, tento nedostatek však s pomocí přihmouřeného oka nahradí svět bláznivých modelů, úžasných botek, neuvěřitelných šaten a luxusních restaurací, ale i trocha sentimentu a kouzelných momentů, které nejsou zaměřeny pouze na efekt, ale září lidským teplem tak, že vás musí dojmout - mě dostaly zvláště prostřihy silvestrovskou nocí, provázené fantastickou hudbou a setkání Mirandy se Stevem na Brooklynském mostě. Nesmím zapomenout na láskyplné nasnímání velkoměsta, kdy se obrazy portálů pětihvězdičkových hotelů klidně koupou ve špinavých kalužích a vy už chápete, proč jeho obyvatelé nosí trička s nápisem "I LOVE N.Y." ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Do ligotavého obalu zabalená plytká a patetická stupidita, ktorá nemá s ozajstným životom nič spoločné. Je jasné, že hlavné predstaviteľky sa pohybujú v iných kruhoch (, že ich starosti a život sú o niečom inom), ale fakt, že ich konanie je v istých momentoch totálne nelogické a hlúpe, detinské a smiešne ma totálne zaskočil. Ak bolo cieľom filmu poukázať na hlúposť konania hlavných postáv, tak sa to podarilo výborne. Pár vtipných miest a dialógov medzi hrdinkami tohto filmu to ešte nezachráni, pretože samotný film je poznačený svojim stupídnym príbehom, ktorý sa v istých okamihoch (práve vďaka správaniu sa predstaviteliek) stáva úplne trápnym a smiešnym. Peniaze, peniaze, peniaze, kvalitná dávka naivity a neracionálneho správania v tomto filme prekvitajú. A práve to, čo robilo seriál špecifickejším hrá až tretie husle. Nečakal som až niečo takto hlúpe a trápne. A 2 * sú práve za tie trefné spoty, sex a frky, ktoré mali spraviť z tohto filmu čosi viac, avšak zanikli v mori gýču a stupídnosti. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Niektoré vzťahy nie sú dlhé romány, ale skôr poviedky... ale to neznamená, že sú menej naplnené láskou.“ Zopár epizód „Sexu v meste“ som kedysi videl a myslel som si, že ma bavili. Alebo som sa mýlil alebo film okrem hrdiniek nemá so seriálom nič spoločné. Prvú hodinu som si dobrácky myslel, že som chlap a niečo som nepochopil, ale budem sa riadiť heslom „ži a nechaj žiť“ a zvolím "univerzálne" hodnotenie 60%. Ale keď som si s hrôzou uvedomil, že sa budem nudiť ešte HODINU A POL, zalial ma studený pot a povedal som si, že hŕstka fajn scén (servírka, erotické pasáže, pohovor na asistentku) nestačia. Dovolím si tvrdiť, že celovečerná verzia fenomenálneho (10 sezón je 10 sezón) seriálu sa ktovieako nebude páčiť ani ženskému publiku a ak áno, bude to skôr z núdze cnosť (z nedostatku „ženských“ filmov v kinách). Prípadne sa budú báť byť roztrpčené z nekvalitnej snímky o ich obľúbených hrdinkách. Podotýkam, že VEČNÝ PRÍBEH a NOTHING HILL mám rád... ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se rozhodoval mezi třemi a čtyřmi, ale... what the hell. Očekávání byla nízká (hlavně vzhledem ke smrtící stopáži), nakonec to však dle mého názoru dopadlo velice dobře. Neříkám, že to v podstatě není draze vypadající trojdíl seriálu, ale vypečené dialogy zůstaly, koláže jsou správně slzopudné a Kristin Davis je neskonale hot i v tomhle věku (tedy pokud nepiští...), takže jsem těch 148 minut přežil překvapivě ve zdraví a stihnul jsem se při nich i slušně bavit (sushi Valentýn vládne). Dívat se na S.J. Parker sice není slastí, ani když má na sobě dvě tuny make-upu (a co teprv, když ho nemá) a podprahové poznatky mě nejspíš minuly (až na odkaz s Meet Me in St. Louis, ten zas určitě nestíhali ostatní :), ale Sex ve městě rozhodně považuji za povedené zakončení (?) seriálu. 7/10 P.S. Většina mých kamarádů by zřejmě nepřežila ani prvních pět minut a hluboce se stydím, že se k nim odmítám připojit. Jsem asi blázen... :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Chcelo sa to tváriť lepšie, než aké možnosti to malo. Pretože možnosti samotné neboli dotiahnuté. Avšak pri scénach, kde sa objavil Chris Noth (škoda že v strede filmu jeho muky nie sú vôbec zobrazené) to bolo o niečom celkom inom. Bolo to krásne a úprimne zahrané. Ako na celok sa na to raz dá pozrieť. ,,(iphone) Neviem ako sa stým robí,, :) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (37)

  • Když si Carrie (Sarah Jessica Parker) po příjezdu do Mexika oplachuje obličej a sundá si sluneční brýle, vypadá zničeně. Celá tato scéna byla nápadem Sarah Jessicy Parker, která chtěla vypadat co nejhůř, aby divák pochopil bolest a smutek, kterým si Carrie prochází. (Dixieboy)
  • Film měl původně navázat na původní seriál už v roce 2004, kdy seriál skončil, ale produkce se nedokázala dohodnout s Kim Cattrall (Samantha Jones) na jejím honoráři. Dohoda byla uzavřena až v roce 2007. (don corleone)
  • Klenotnictví H Stern zapůjčilo na natáčení filmu přes 300 kusů šperků. (don corleone)

Reklama

Reklama