Reklama

Reklama

Akta X: Chci uvěřit

  • USA The X-Files: I Want to Believe (více)
Trailer 4

Fox Mulder a Dana Scullyová už delší dobu nejsou v žádném spojení s FBI. Mulder se skrývá kdesi v ústraní a Scullyová se zaměřuje na lékařskou praxi a snaží se pomáhat potřebným. Do hry je však vrací agentka Dakota Whitneyová, která obdivuje práci Foxe Muldera a věří, že právě on jim může pomoci s vyřešením případu zmizelých žen, mezi nimiž figuruje i mladá agentka FBI. Jak se záhy ukáže, v případu má přeci jen svou roli tajemný element. Tím je bývalý farář, který má vidiny týkající se zmizelých žen. Tento zvláštní muž se zdá být jediným klíčem k vyřešení případu. Vzhledem k jeho pedofilní minulosti mu ale věří jen málokdo... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (646)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak jednoduché bylo ponořit se do slavného příběhu pověstné seriálové dvojice, která vyšetřovala paranormální jevy již od roku 1993. Jestli v tom hrálo roli několik faktorů, to už je věc lehce diskutabilní. Faktem ovšem zůstává, že nový celovečerní film je naprosto samostatně fungující a bohužel musím říci i velmi obyčejná kriminálka, která má klasicky vyskládaný děj o záhadných vraždách, přičemž nesmí chybět "rodinné etudy" v podobě nefungující ústřední dvojice, několika utrápených obličejů, pár životních mouder a jedné slušné naháněčky. Závěr je minimálně značně nechutná záležitost a celé téma, kolem kterého se tenhle film točí je přinejmešním prapodivně vyhlížející. Atmosféra je zvládnutá dobře, nicméně nemyslím si, že by tahla rutina dělala kdovíjaké jméno pověstnému a pro mnoho lídí legendarnímu seriálu. Není totiž ani trochu dobrá. Jako samostatný kus průměr, s přihlédnutím k faktu, že by tento film měl vzhledem k "formální" provázanosti se seriálem udržovat alespoň jakýs takýs všeobecně známý koncept, přikláním se k nižšímu hodnocení ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ucházející komorní vztahové drama násilně naroubované na běžnou a ničím zajímavou epizodu, která se snaží dokázat, že pedofilie je vlastně ctností a čeština, že je krásný jazyk. Vizuálně sice nerozeznatelné od jakéhokoli dílu z pozdějších sérií, ale mám slabost pro zasněžené fargovské dálavy, takže tady mi to ani v nejmenším nevadilo. Duchovny jako by nevěděl zda má být starým dobrým Mulderem či Hankem Moodym a tak není ani jedním. Výkon Gillian nejsem schopen objektivně zhodnotit, jelikož patřím k té generaci, na kterou fenomén Akt X dopadl zrovna v rozpuku puberty. Takže její vnady a sex-appeal jsou pro mě, ehm, nedotknutelné. Škoda, že zcela vymizely ty jejich vzájemné "tokavé" scény. Celkově je to takové nenudící nic o ničem, které má pár výborných scén (Scullyová na návštěvě u Connollyho) a několik zdařilých odlehčujících momentů. Přesto jsem z kina neodcházel zklamán. I když spokojen tedy také ne. Přesto bych si ještě jeden, pokud možno kvalitnější, celovečerní příspěvek nechal líbit. Protože pravda (a spousta Bohem vyvolených pedofilů) je stále ještě tam někde venku... ()

Reklama

imf 

všechny recenze uživatele

Mizerná epizoda z jedné z pokročilejších sezón (kdo neviděl pár posledních dílů, bude se celkem divit, kam to Mulder a Scully dotáhli :)... záhadu abyste hledali lupou a pod nánosem dialogové vaty a Mulderových vousů se řeší víra, pohoda rodinného krbu a pár ztracených holek. Po třiceti minutách jsem chtěl přepnout (ale ovladače nám sebrali), po čtyřiceti jsem už jen čekal na konec. Průměrně natočené, podprůměrně napsané, nadprůměrně bolestné... tohle si slavná televizní dvojka fakt nezasloužila. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poměrně solidní zavzpomínání na mnou kdysi tolik milovaný fenomén. První projekce ve mě vyvolala spíše zklamání, nicméně druhá dojem napravuje. Velmi rád jsem se po letech opět setkal se svými oblíbenými hrdiny a přestože se jedná o dosti vzpomínkovou záležitost, kde se často i bilancuje, tak se místy dostavilo to správné mrazení, které jsem měl vždy moc rád. 65% ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Málem jsem u toho umřel. Zápletka by nevydala ani na 40 minut seriálové epizody a je roztažená na 2 hodiny, přičemž největším dramatickým obloukem jest moment, kdy se Mulder rozhodne, že se konečně oholí. Jinak vzduchoprázdno jako v laciném videobéčku. Všichni běhají sem a tam, odhalení přicházejí bez logiky a když si ani jeden z agentů neví rady, objeví se starý známý. Prostě nuda, okořeněná Xzibitem, který neumí ani trochu hrát a děsí diváka tím, že by mohl za pár vteřin začít rappovat. Scary stuff. 4/10 za Amandu Peet a... a....a za debilní, ale aspoň trochu zábavnej vtípek s Bushem.*:D* ()

Galerie (54)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se od 10. prosince 2007 do 15. března 2008 v Kanadě. (Varan)
  • Jediná chvíle (mimo titulky), kdy je slyšet nezměněné slavné hudební téma Akta X, je když se Mulder a Scullyová zastaví před obrazem prezidenta Bushe. (cariada)

Související novinky

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

Další záhada pro Muldera a Scullyovou

04.11.2007

Příští rok to bude přesně deset let, co se na plátnech kin objevila celovečerní Akta X. Od té doby se pravidelně objevují zprávy o chystaném pokračování. Když už jsme si říkali, že k tomu asi nikdy… (více)

Reklama

Reklama