Reklama

Reklama

Když se Leonard vrací k rodičům po nezdařené sebevraždě, poznává dvě zcela rozdílné ženy - tajemnou krásku ze sousedství a milou dceru rodinných přátel. Volba mezi touhou a láskou však není snadná.
Romantické drama z brooklynské Brighton Beach vypráví příběh mladého Leonarda (Joaquin Phoenix), který se po neúspěšném pokusu o sebevraždu vrací k rodičům. Ti ho mají rádi, ale nerozumějí mu. Záhy poznává dvě ženy: první je tajemná krásná sousedka Michelle (Gwyneth Paltrow), která, jak Leonard brzy zjistí, svádí boj s démony své vlastní minulosti, tou druhou je milá a starostlivá Sandra (Vinessa Shaw), s níž se ho snaží dát dohromady rodiče. Leonard sice není zpočátku Sandře příliš nakloněn, ale postupně podléhá jejímu kouzlu. Jenže je tu i Michelle a ta mladíka, jenž ji zjevně přitahuje, požádá o pomoc. Dilema, před nímž rozpolcený Leonard stojí, není vůbec lehké - volba mezi touhou a láskou by ho mohla stát i život. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

nunka 

všechny recenze uživatele

Rozhodne možno "Two lovers" brať ako melancholickú romancu akých už bolo, kde chlapík má ženskú, ktorú nevie či chce, lebo viac chce inú a citové peripetie okolo toho. Pre mňa z toho filmu šlo viac, čo racionálne ťažšie popísať (ešteže máme hviezdičky:)). Príbeh bol hlavne o láske, o vnútornom pnutí, pudovej láske, melanchólii okolo lásky a ľudských citoch, ktorým rácio nerozkáže. Atmosféru presvedčivo a citelne buduje Joaquim Phoenix, ktorý síce má vo filme akože cez 30, emocionálne však oveľa menej - je plachý, krehký, zraniteľný a detský zároveň. Celý film som vdýchla jedným nádychom až na koniec, ktorý skončil ako rozprávka - možno by som šla aj vyššie. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Romantické drama, ve kterém Joaquin Phoenix opětovně dokazuje, že patří do první herecké ligy.. Jeho hlavní postava obtěžkaná psychickými problémy, pokusem o sebevraždu, návratem k rodičům, má jistou vnitřní rozervanost, přesto i oddanost zvyklostem, rodině, povinnostem, mě jednoduše řečeno dostala.. Michelle na mě pocitově působila negativně, Sandru jsem vnímala mnohem lépe.. Zvláštní kousek, stojí za to vidět.. ()

Reklama

larelay 

všechny recenze uživatele

Film vo mne nezanechal ziadne emocie... Ani zaporne, ani pozitivne... Dopozerala som, zatvorila okno, napisala komentar na csfd a zabudla... Nie sice na vsetko, niektore sceny boli vdaka Joaquinovi naozaj skvele, ale to je vsetko. Postavy sa spravaju nelogicky, su vrcholne nesympaticke a tempo filmu je hrozne ubijajuce. Skoda, film mal velky potencial. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Srdce na rozcestí v bouřlivých výšinách času lásky. Volný pád do peřin zamilovanosti. Pomíjivost vztahu. Rozervaně něžný neklid a citlivost Joaquina Phoenixe, jenž je "obklíčen" jednou ženou, se kterou spí a o té druhé sní. Nesmělé jiskření a sympatické oťukávání mezi ním a Vinessou Shaw. Phoenixova ztráta půdy pod nohama, když spatří záhadnou Gwyneth Paltrow, onu nevyzpytatelnou bella donnu. Rty slasti těch správných milenců splynuly a daly šach mat hlasu pokušení v prozření rozumu citů. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Minimalistické (prostředí, lokace, hudba) komorní drama s charakterními herci (nejlepší Vinessa Shaw) a průměrným dějem. Gray má talent rozvíjet osobní vazby a jakž takž zvládá jít v kolejích realistična. Podle traileru jsem očekával více opravdových emocí a méně pozitivních chvil. Nakonec to bylo přesně opačně, ale i tak je to věc která má hlavu a patu, vyjadřuje se jasně a děj nám podává srozumitelně, v dostatečně hutné formě. Rozhodně stoupající tendence. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Toto mal byť posledný film Joaquina Phoenixa pred jeho ukončením hereckej kariéry, čo sa neskôr ukázalo ako nepravdivé. (Arsenal83)
  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama