Reklama

Reklama

Averyho jediným životním potěšením byl jeho čtrnáct let starý nejlepší přítel člověka, pes Red. Pak mu ho zpovykaní výrostci zabili. A tím rozpoutali pomstychtivou bouři. V hlavní roli Brian Cox.Avery Allan Ludlow, veterán z války v Koreji s ošklivými vzpomínkami, žije životem stárnoucího samotáře v malém venkovském městečku, kde provozuje svůj obchůdek s nářadím. Od svého okolí nic nežádá, o pozornost nestojí, jen si chce sem tam v klidu vyrazit na ryby se svým věrným přítelem, čtrnáctiletým psem Redem. Víc nic. Právě během jednoho takového výletu se ale stane zbytečná a krutá tragédie, jejíž obětí je právě Red. Tři dospívající mladíci ho zcela bez rozmyslu odstřelí brokovnicí. Bolestí zdrcený Ave nakonec s pomocí místního novináře vypátrá viníky a žádá spravedlnost, ale jak městské autority, tak rodiče výrostků a sami teenageři se mu jen vysmívají. A tím podněcují skrytý plamen, který již dlouho nezahořel, ale i tak je stále stejně nebezpečný. Avery ví, co je právo. Ale také zná význam slova pomsta. V dramatickém thrilleru Trygvea Allistera Diesena a Luckyho McKeeho mu charismatickou tvář propůjčil skotský držitel cen Emmy a BAFTA Brian Cox. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zabili mu psa a on si hodlá za každou cenu vymoci spravedlnost. Brian Cox září v atmosférickém dramatu, který i přes jednoduchý příběh nakonec tak jednoduchý není. Postavy jsou výborně napsané a zahrané, atmosféra by se v některých scénách dala krájet: A i když se to celé odvíjelo úplně jiným směrem než jakým jsem myslel že to bude směřovat, tak jsem vcelku vlastně hodně spokojen, už jenom díky tomu drsnému závěru. Škoda až moc pomalého tempa, které to místy opravdu moc brzdí.70% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Debilní bezmozkovitý zbohatlický parchanti, kterým není nic svaté! Dobře jim tak, že si je vzal do parády Avery Ludlow, alias Brian Cox, aspoň si příště rozmyslí jen tak bezdůvodně pro zábavu zastřelit bezbranného milého pejska. Tak po trochu osobnějším úvodu, kdy jsem se vyjádřil jako pravý pejskař, můžu pokračovat v hodnocení filmu. Jakmile jsem se o tomto filmu a o jeho popisu děje dozvěděl, tak jsem si řekl, že to musím vidět. Film o tom, jak nějaký parchanti jen tak z legrace zastřelí milého a hodného pejska a jeho majitel chce jen spravedlnost, která je v tomto případě kvůli známostem jeho tatínka slepá, to jsem prostě musel vidět. Já mám totiž pejsky velmi rád, každého kolemjdoucího přítulného pejska si na ulici pohladím, navíc už jsem měl za svůj život několik pejsků, má současná fenka jezevčíka je mým čtvrtým pejskem a život bez pejska si už neumím představit. Takže jako pejskař jsem čekal, jak celý film vygraduje a jestli se dočkám zasloužené pomsty. A na konci jsem se dočkal, i když to bylo provedeno trochu jinak, než jsem očekával. Ale s výsledkem jsem byl maximálně spokojený a i s tím pozitivním koncem si mě tvůrci filmu získali, dokonce i pár slziček ukáplo. Tohle byl prostě film, který mě velmi zaujal a který je ve všech směrech podařený. Kvalitní herecké výkony, výborný děj, který mě celou dobu držel v napětí, jak to vlastně dopadne, to vše z tohoto filmu dělá velice kvalitní a povedenou záležitost. A taky tenhle film přispěl k tomu, že jsem si znovu uvědomil, jak moc mám naší fenku rád, a když ke mně v druhé půlce filmu přišla z pelíšku a chtěla se mazlit, tak jsem to považoval v souvislosti se sledováním tohohle filmu za něco výjimečného a nezapomenutelného. Takovéhle parchanty, kteří se nudí, bych rovnou bez milosti střílel a nebo je dal k dispozici rozzuřeným majitelům psů, ti už by si s nimi poradili. Tomuto filmu tedy bez váhání dávám pět hvězdiček. ()

Reklama

Molly 

všechny recenze uživatele

Red patří k těm filmům, po jejichž zhlédnutí se vám sevře hrudní koš a onen stisk jen tak nepovolí. Je mi smutno, uvědomím-li si, že jsou mezi námi lidé jako Avery - lidé, ke kterým osud nebyl milosrdný, kteří přišli o všechno a jedinou jejich potěchou a důvodem, proč ráno vstát z postele, je psí společník. Ještě smutnější ale je, že jsou mezi námi taky lidé jako Danny - lidé, kteří nemají žádnou úctu k člověku, k životu. Film mnou otřásl a zanechal hlubokou stopu. Mrzí mě jen, že mi ten (un)happy end nedovolil pocítit kýženou satisfakci. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Soucítila jsem s Averym, protože taky miluji pejsky a je smutný, že k takovým případům skutečně dochází. Námět byl určitě dobrý, jen si s ním trochu víc pohrát a mohl to být docela dobrý film. Jinak první polovina filmu byla povedená a Brian Cox svou roli zahrál výborně, ale druhá polovina a hlavně finální část byla naprosto nereálná, takže pro mě to je jen slabší průměr. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když přijde člověk o psa, tak to s ním většinou zamává a pokud o něj přijde někdo, jako třeba Avery Ludlow, pro koho je pes vlastně jediným blízkým tvorem, rozhodí ho to dvojnásob. Kor když mu ho před očima zastřelí banda nafrněných výrostků. Jak už to tak bývá, Avery se spravedlnosti nedovolá, omluvy se nedočká a tak mu nezbývá nic jiného, než jí vzít do vlastních rukou. Obvyklá zápletka, ale celkem netradičně pojatá a netradiční je i relativně poklidně plynoucí děj bez emotivního řvaní a nabušené akce, jež podobná témata často provázejí. Tím víc jsem si mohl užívat one man show výborného Briana Coxe. Jako plus hodnotím i nijak nenatahovanou stopáž. 80% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné novely, kterou napsal Jack Ketchum. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno