Reklama

Reklama

V nedaleké budoucnosti budou mít lidé možnost nahradit své poškozené orgány za umělé náhražky, které za velmi vysokou cenu prodává na úvěr společnost Union. V případě, že majitel nesplácí včas, orgány mu seberou vymahači. Nejlepšími pracovníky v tomto oboru jsou Remy a jeho kamarád z dětství Jake. Náplní jejich práce je násilně odebírat orgány od lidí, kteří nejsou schopni je splácet. A to se neobejde bez smrti majitele! Jednoho dne se Remymu stane úraz, který téměř nepřežije. Když se probudí, zjistí, že mu bylo implantováno jedno z nejlepších srdcí, které jeho společnost nabízí. A s ním samozřejmě pořádný dluh. Když se zpozdí se splátkou, vyšle společnost svého nejlepšího vymahače, Remyho bývalého parťáka Jakea. A tak se najednou lovec stává lovnou zvěří... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (764)

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Chválím režiséra, ačkoli už zkušeného filmaře. Tohle je jeho první větší projekt a je to fakt dost dobrý. Vynikající duo Jude Law a Forest Whitaker za doprovodu parádního soundtracku střílí, mlátí, bodaj, kolem stříká spousta krve a do toho všeho padají fakt vtipný hlášky. Všechno zasazený do celkem drsnýho příběhu o "Repo menech". Celý ten look blízké budoucnosti není tak vlezlý, jako ve spoustě podobných filmů a působí to docela stylově - něco jako Equilibrium. Bitky jsou fakt nářez a ta nejlepší přijde samozřejmě až nakonec. Jude Law ve stylu 300 je brutální řezník a je děsně cool. Scénář si pro diváka přichystal hned několik překvapení a to největší jako třešničku na dortu na samotný závěr. Nejdřív jsem přemýšlel o 3*, ale za posledních cca 30 minut jednu přihodím. "Come on.. again?" ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Ale ano, proč ne. První půlhodinu jsem byl nadšen. Zajímavé řeznické téma, které je hlavními herci podáno tak samozřejmě, že i já jejich práci po chvilce začal brát zcela normálně. Jakmile nastane hlavní twist v ději, začíná to jít od deseti k pěti. Nový románek nedokáže zaujmout, film ztrácí tempo a divák pozornost. Vše vytrhne z letargie až nový útok Unie a následné "soukromé scény", které na konečný děj nemají žádný vliv. Konec mě velmi potěšil, zajimavý a nečekaný. Musím vyzvednout režiserovu práci v soubojích a to hlavně těch, v který je Law. Tak skvělé souboje s nožem jsem snad ještě neviděl. Až na občasnou přehnanost v tom, co lidé vydrží za jatka, skvělé. Stopáž zbytečně dlohá, srazit jí o jednu čtvrtinu, byl bych mnohem spokojenější. I tak za solidních 70%. 16.07. 2010 ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Debutující režisér Miguel Sapochnik má koule. Je jen škoda, že neměl víc peněz a lepší scénář, i tak se můžeme potýkat se slušným vizuálem, solidními akčními scénami i ne úplně špatným příběhem (když přivřeme obě oči). V něm jde o společnost, která nabízí umělé orgány a má ochranitelskou ruku nad řezníky, kteří pohlídají, zda všichni poctivě a včas posílají splátky. Jinak přijdou na řadu nože a jiná kuchadla. Další kličky a zvraty nicméně divákovi moc radost neudělají. Začne se totiž hrát na vážnější noty a už to není ono. Přesto jde o drsné i zábavné sci-fi béčko, které udělá radost hlavně pánům. Ostatně, ti tu vyhrávají na celé čáře i co do herecké práce. Jude Law je dravec (jeho balet s noži je vrcholnou scénou filmu), kterému sedí i pořádná akce, Forest Whitaker sice přehrává, ale i tak jim to spolu sekne. A Liev Schreiber (sakra, vůbec jsem netušil, že klátí Naomi Watts) si užívá další malou zápornou roli s patřičným apetitem. Naopak ženské postavy hrají spíš tu vážnější notu a.. jsou spíš otravné. No, i když se na plátně krví nešetří, * v hodnocení tak nějak šetřit musím. Takže mírný nadprůměr!! Sapochnik má budoucnost.. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Brutálně inscenovaná akce, moře krve a vynikající závěr. Jinak je bohužel 32 milionů v ropzpočtu znát. Slabší výprava, křečovité kulisy apod. Děj mne moc nebavil, ale sledovat dravce Lawa s noži je zážitek, který se jen tak nebude opakovat. Děj je originální tak ze třiceti procent. Jinak je to mix Uprchlíka a Minority Report. Bohužel ani k jednomu se to kvalitativně neblíží, ale už jen pro tu akci minimálně stojí za to si tuhle věc sehnat a v rychlosti proletět. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jak tak koukám na stav našeho zdravotnictví i situaci na trhu práce, asi už bych si pomalu měla začít dělat rekvalifikační kurz na vymahače orgánů. Ale nejdříve si musím nechat vyměnit koleno, nové oči se taky budou hodit a kvalitnější zuby si nechám vmontovat jako bonus. Snad vymahačství vynese dost, abych utáhla splátky, ať se nemusím kuchnout a náhradní součástky vracet. Sadisté a masochisté, tento film si nenechte ujít, dlužíte to sobě i své rodině;-). Jude a Forrest nádherně řádí a závěrečná milostná scéna (hetero, bukvice pohov!) vám zaručeně přivodí orgasmus. Konec nepřekvapil, ale že bych s ním byla spokojená... :-/ 74% ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Na scenári sa začalo pracovať už v roku 2003. (Greenpeacak)
  • Natáčanie prebiehalo väčšinou v Toronte, v provincii Ontario. (Greenpeacak)

Související novinky

Netflix chystá další interaktivní seriál

Netflix chystá další interaktivní seriál

17.09.2021

Streamovací služba Netflix v roce 2018 nabídla divákům svůj první interaktivní zážitek pomocí epizody Black Mirror s názvem Bandersnatch. V té si lidé mohli na obrazovce sami vybírat, jak má hlavní… (více)

Mambo s transplantovaným srdcem

Mambo s transplantovaným srdcem

09.12.2007

...a dalšími orgány si zatančí Jude Law. Už jste asi pochopili, že film studia Universal Repossession Mambo není dalším příspěvkem do vlny tanečních slaďáků. Adaptace sci-fi románu Erica Garcii je… (více)

Reklama

Reklama