Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Nepochopené, avšak líbivé. Co chtěl Tomáš Jana svým dílem říci mi v makovici nedošlo. - Po srozumitelném výkladu (díky odkazu od jednoho z uživatelů) jsem záměr pochopil, ale stejně film nedocenil. Chce to méně jinotajů, pane Jano. Já se na film dívám pro relax, ne pro psychoanalýzu Vašeho alterega. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ono naozaj za 5 miliónov peňazí sa v tom Hulyúde zrejme nedá dosť vyskakovať. To si potom človek musí vystačiť s lúkom rokov 60-tych, požičať si TV hercov a Rona Perlmana (posledne menovaného je najlepšie vystrčiť na plagátik, aj keď sa vo filme ukáže, odhadujem, tak na 10 minút) a točiť celý ten cirkus za tmy a najlepšie kdesi v púšti. Nakoniec vám možno z rozpočtu ostane aj na minerálku, ale len takú, že jemne perlivá. Jemne perlivé sú aj nič nehovoriace dialógy a sú najväčšou slabinou. Pozrieť sa to však dá, aj keď najlepšia scénka príde už v tretine filmu. Jasne že tá s kockou ľadu na prednom sedadle. Za tú dávam slabšie tri. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie moc úspešný americký herec Thomas Jane si uzmyslel, že sa stane režisérom. Využil technické vymoženosti a natočil svoj debut v 3D. A to je tak asi jediná zaujímavá vec na jeho snímku "Tmavá krajina". Žánrovým zameraním sa chcel priblížiť ku dokonalým dielam veľkého Davida Lyncha, ale to sa asi ani nedá. Thomas Jane to celé zmršil. S atmosférou sa snažil pracovať, tak ako to vedel len slávny Alfred Hitchcock. Aj na tom úplne pohorel. Jeho herecký výkon, v hlavnej mužskej úlohe, nebol taktiež nijak oslnivý. Soundtrack bol skôr rušivý ako pôsobivý. Je z toho cítiť amaterizmus, nedostatok skúseností, ale za to ohromnú ambicióznu odhodlanosť natočiť jeden z prvých 3D mysterióznych thrillerov, ktorý plne využíva prácu s hĺbkou obrazu. ** ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová záležitosť, s príjemne štylizovaným vizuálom, muzikou a postupne hustnúcou atmosférou, ktorá vám dá zabudnúť, že vlastne čumíte na klasické thrillerové klišé, okorenené citáciami z iných filmov. V poslednej cca štvrťhodinke sa však pomerne predvídateľná schéma zmení na solídny mindfuck - čo niektorí možno nerozchodia, iným (ako mne) to naopak zdvihne odhodlanie fuknúť o jednu hviezdičku viac. P. S. Malé odporučenie: ak ste sa na konci filmu stratili, pustite si film od začiatku a započúvajte sa do vnútroného monológu rozprávača z úvodných sekvencií. Možno vám to docvakne. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Záměr režiséra, který se zdaleka nepovedlo naplnit, je patrný téměř z každého záběru, každého dialogu... Temná krajina je filmem, který chtěl být výjimečný, chtěl šokovat a hrát si s divákovou myslí - místo toho zbyla jen nedomrlá thrillerová zápletka, průměrné herecké výkony a ucházející pointa v závěru. A Ron Perlman. P.S. Skvělá práce s kamerou. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)

Reklama

Reklama