Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Hollywoodští přikrášlovači umí podat všechno tak, abyste si nakonec mile poplakali. Je jedno, zda jde o vyhlazování národů nebo, jako v tomto případě, únosy dětí pedofily a život na ulici. A mně se díky opakující se systematičnosti těchto Fordů filmu klonují komentáře. Ale vždyť oni ty své filmy taky klonují. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To zase bylo silné téma - na večer až moc! Tyhle pervérzáky, kteří tvoří z "housenek motýly" pověsit za koule do průvanu a něco jim při tom vrazit někam, aby měli čas si trošku v klidu zapřemýšlet, co to vlastně provádí a pokud to dělají otcové vlastním dětem, je to snad ještě horší. Klobouk dolů před holčičkou, která hraje hlavní hrdinku v 7 letech a která má nejen krásnou tvářičku, ale podle mého názoru i skvěle hraje. Naprosto reálné i realisticky pojaté (doufám, že by se rodiče ve skutečnosti při shledání po tak dlouhé době, chovali jinak a srdečněji, i když by to už asi bylo jedno, návrat ztracené dcery by se stejně nekonal...) ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film si troufám rozseknout zhruba v polovině na dvě části, které jsou diametrálně odlišné. Zatímco první část je skvělá, nikoli co se týče obsahu, ale co se týče emocí, které obsah vyvolával. Tak během druhé části jsem nudou málem pošel. První část pojednává o období, kdy je hlavní hrdinka asi 7 letá dívka. K vidění je kupříkladu její únos a poté především její pobyt u "strýčka" v "pěstounské péči", kterého živí pedofilie ostatních lidí. Raději ještě jednou zdůrazním uvozovky, protože si Morien ráda vymýšlí, a tak jsou zcela nezbytné. Tahle část je emotivní jako prase. Mnohokrát se mi ze záběrů proháněly zimomriavky po rukou. Úplně se mi nepozdával ten cirka desetiletý skok dějem. Jakmile slečna zestárne, tak je to o ničem. Stručně řečeno. "Co se v mládí naučíš, ve stáří, jak když najdeš." Není tedy nijak překvapivé, že se po návratu od "hodného strýčka" bude živit tím jediným, co ji tohle "příjemně strávené" dětství naučilo. Tuhle část už každý někde viděl, tudíž ho nic nemůže tolik šokovat a překvapovat. Místy se tedy do děje vkrádá odporná nuda. Zlepší se to až v závěru, kdy se slečna prostitutka vydá kontaktovat rodiče, které považovala za mrtvé. Následuje maximálně 10 minutový pokus o návrat do běžného života, který se brzy ukáže nemožným, protože se hlavní hrdince při pohledu na svého malého bratříčka a sestřičku vybavují nepěkné vzpomínky na "strýčka", který ji kupříkladu asi v 8 letech ve vaně zbavil dětství. Velmi silné téma. Celkově to nebudu s hodnocením, z výše popsaných důvodů, přehánět. Pěkné 3 *. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

První půlhodina skutečně hodně zraňovala na duši a nebylo lehké koukat na smutné oči obou unesených dětí, nicméně to byla rozhodně nejsilnější část filmu. Střihem se posunem o několik let dopředu, kdy jsou Leslie i Donnie téměř dospělí , na ulici prodávají za pár drobných sami sebe a žijí potulným nočním životem bez cíle. Bohužel, film s tímto tématem by si zasloužil silnější scénář a já osobně jsem měl problém i s výběrem herečky, co ztvárnila dospělou Leslie. Oproti Donniemu jsem jí nevěřil její hrané emoce a tím pádem pro mě šel celý film pomalu z kopce. John Malkovich jen ve své dvojminutové roli šéfa útulku mě přesvědčil víc než ona. Rozvinout linii příběhu spíše kolem únosců malých dětí a celého tohoto nechutného systému, koukal bych na to sice se sevřeným žaludkem, ale hodnotil bych pak mnohem výše. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Do bodky súhlasím s larelay. Inak dej je mierne iný, než ho líči Morien. Ide o príbeh dvoch detí (perfektne zvládnuté úlohy detských hercov mimochodom), ktoré banda pedofilov unesie a zneužíva. V dospelosti sa tieto deti stanú asociálmi, ktorí bojujú o svoje prežitie na okraji spoločnosti ... A dodám, že TOM ARNOLD a HAROLD PERRINEAU ako slizkí pedofili podávajú excelentne mrazivé výkony. (27.3.2009) Milá neneka: nevyjadrujem svoje "uznání nad excelentními výkony pedofilů", ale nad excelentnými výkonmi hercov, ktorí ich stvárnili. Tak zo mňa prosím nerob netvora. Alebo byť matkou je menejcennejšie než byť otcom ? (19.4.2009) ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama