Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si filmu příliš nevšímal, ale během chvíle mě dokázal okamžitě zaujmout. Příjemná komedie o tom, když nevíte, co se životem, a tak si ho osladíte jedním dobře vyvedeným nápadem, odehrávajícím se po jeden dlouhý a nesmírně odvážný rok. Plus má tenhle film, pro mě, jeden velký bonus a to ten, že je v něm žrádla, že by se tím nacpala celá tanková divize a to se mně moc líbí. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Jak napsala Kleopatra, je to ten typ filmů, který vás svým kulinářským uměním může motivovat k tomu si něco výjimečného ukuchtit. Tohle nadšení pro vaření sice bude nejspíš chvilkové a většině z nás nevydrží, ale o to víc pak budeme obdivovat Julii Powell, která si zadala nelehký úkol a dotáhla ho až do konce. Film se mi vážně líbil, obzvlášť když vím, že je podle skutečných událostí, což je člověku najednou mnohem bližší. Člověk by pak sáhl v knihkupectví po kuchařce Julie Child nebo by si, pokud to ještě jako já neudělal, přečetl původní knihu Julie Powell. Je zkrátka fajn sledovat takové obyčejně neobyčejné příběhy dvou žen, které skutečně žily, navíc ztvárněné dvěma výtečnými herečkami. ~(4,2)~ ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si to včera pustila před spaním jen s vědomím, že to dle názvu bude o nějakejch dvou ženskejch, z nichž jednu ztvárňuje Meryl Streep, jináč jsem o filmu neměla ani páru. Při úvodních titulkách jsem zjistila, že na režisérské stolici seděla Nora "dám vám tu nejsladší romantiku" Ephron, tak si říkám v souvislosti s názvem filmu a tak...: "To začala na stará kolena točit romantiku o lesbách, či co??". No zase omyl, řekla jsem si ve chvíli, kdy jsem zjistila, že od sebe hlavní hrdinky dělí půl století a dva kontinenty. Takže jsem stále nevěděla o čem to bude, ačkoli mě to pomalu ale jistě začínalo bavit a to díky komediálnímu herectví zmíněné Meryl, pak se příběh začal pomalu klubat, jedna píše kuchařku a druhá se asi o padesát let později rozhodne podle té kuchařky vařit a psát si o tom čím dál úspěšnější blog. Půlka filmu, já se bavím a furt se nemůžu zbavit dojmu, že mi to připomíná Ďábel nosí Pradu, kde špičkovou módu nahradila špičková kuchyně. Ani nevím proč mě to tak příjemně dostalo, filmy o vaření mě nikdy nijak extra nebraly a řadím se mezi ty, co jídlo raději konzumují, než připravují, každopádně jsem se u filmu báječně odreagovala a usínala jsem s takovým tím pocitem, že jsem viděla něco hodně milého. Uvažovala jsem o čtyřech hvězdách, ale ty dávám jen filmům, které buď přinesly něco nevídaného, nebo mě přivádějí k myšlence, že bych je ráda viděla co nejdříve znovu, to ale není tento případ, tudíž dávám jen silné tři kousky a považuji film hned po Samotáři v Seattlu za nejlepší romanci paní Ephronové, v níž druhá polovička byla nahrazena jídlem. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

První polovina fakt za 5*, naprosto dokonalý hlášky, vtipný situace, rychle to ubíhalo, doplněné perfektní hudbou. Druhá polovina je našpicovaná trapnýma dlouhýma proslovama, ubohou (ale zřejmě nezbytnou) vložkou, kdy opustí manžel úspěšnou manželku .. to byl zase trapas, na takový 2,5 hvězdičky max. Takže nakonec 4* a velké díky Meryl za další super film, výbornou roli a Meryl-fans partě za nezapomenutelné 2 hoďky v kině =) ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, na ktorom je potešujúce najmä to, že vznikol jeden príbeh z dvoch knižiek. Film, pri ktorom Meryl získala už svoju 16 nomináciu na Oscara netreba pozerať s úplne prázdnym žalúdkom. Celý film sa tam varia neuveriteľné dobroty a už po takej polhodine sa pristihnete ako pregĺgate sliny. Každopádne tu ide perfektnú oddychovku, pri ktorej nie koniec vôbec dopredu jasný. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Píseň ''Stop the Train'', která se nachází na soundtracku k filmu, je od Henryho Wolfa, syna Meryl Streep. (CliffLee)
  • Aby se Meryl Streep naučile reprodukovat typický hlas Julie Child, sledovala v rámci přípravy na roli její záznamy. (jezurka42)
  • Ve scéně, kde filmová Julia Child naseká celou hromadu cibule, se natáčelo s opravdovou cibulí. (Ernia)

Reklama

Reklama