Reklama

Reklama

George Simmons je prototypem úspěšného muže, který má vše, po čem touží. Jako klubový komik sklízí nemalé ovace obecenstva a jeho vystoupení nabývají na obrovské popularitě. Georgeův bezstarostný život se změní v okamžiku, kdy se dozví o své nevyléčitelné nemoci. Podle lékařů mu nezbývá ani rok života. V klubu se seznámí s amatérským komikem Irou, kterého si najme jako osobního asistenta a nabídne mu, aby mu se svými vtipy na představeních dělal předskokana. George bývá často podrážděný a necítí se dobře. Ira si myslí, že by měl o svém zdravotním stavu říct i ostatním lidem, což udělá a je překvapen rozdílnými reakcemi svého okolí. Krátce nato George zjistí, že díky experimentální léčbě jeho nemoc ustupuje. Navíc se do jeho života vrátí bývalá přítelkyně a on začne zvažovat, co je pro něj důležité a co dává jeho životu skutečný smysl. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (435)

JFL 

všechny recenze uživatele

Funny People mají jediný problém - je to velmi chytrý film vytvořený v mantinelech hlavního proudu. Pracuje tedy s určitými schématy a klišé, ale současně je obměňuje a nově realizuje. Kdyby takhle vypadla celá hollywoodská produkce, pak by to mělo velmi blahodárný vliv na kvalitu celé kinematografie a také na náročnost diváků. Další problém tkví v tom, že režisér má za sebou dva úspěšné a proslulé filmy, jenže jeho novinka je krokem trochu jinam a především dál. Apatow se ukazuje jako plně vyspělý autor a bravurní scenárista, který po dvou filmech, kde zkoušel, co si může dovolit, nyní pokročil dál a plně ustanovil svůj styl. Už nepracuje s formátem teenagerské ani romantické komedie, nýbrž melodramatu, přičemž způsob jakým Funny People mísí hrubozrnný humor se sentimentem a tragičností dokládá především dramaturgickou preciznos Apatowa. Výsledkem je úsměvně tragický i líbivě jízlivý film o stescích a emocionálních konfliktech vtipných lidí, aneb jsou hrubozrnné vtipy o smrti vtipné, když je říká někdo, kdo umírá? ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Na komedii docela roztahaný snímek s kousky dějových dramat, které to pozvedají společně se sympatickými herci na trošku lepší úroveň. Neustále se scénář snaží být vtipný, což se popravdě podařilo jen v malé míře. Moc nechápu, jak se publikum při představení v tomto filmu mohlo smát takovým blbostem, které Adam Sandler se Sethem Rogenem vyprávěly. Ani jeden vtip který jim prošel pusou mi nepřišel vtipný a jako baviče bych je tam odtud vypráskal. Koho baví řeči jenom o věcech týkajících se sexu apod. vulgárností? Sice ty dějové linky s milostnými vztahy alespoň za něco stojí, nicméně se nedá říct že by mě vyloženě bavily a zažral se do nich. [5,5/10] ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

To, že je tak dlouhý, by mi u tohohle filmu ani tak nevadilo, když o tom tak přemýšlím, nenapadá mě jediná souvislejší scéna, která by v něm být nemusela. Problém vidím naopak v jakési dvojjedinosti filmu. On v podstatě docela povedeně vypráví dva žánrové příběhy postupně za sebou, nejdřív komediální a místy dost humornou sondu do života komiků na stojáka, poté nešťastně zamilované drama (s komediálním nádechem) dvou zralých lidí. Kdyby to Apatow nějak rozsekl a z jednotlivými částmi si trochu více vyhrál a ještě více je vymazlil, mohl získat dva kratší, ale u mě pravdepodobně o * lepší filmy. Takhle pohromadě to ale o tu hvězdičku přichází. Potěšilo mě jednak to, že Sandler nehraje hlavní roli, sice to tak vypadá, ale pro mě je hlavní postavou Pichus. Hodně dobrý cameo výstup takřka nepoznatelného Eminema. Jen jinak mnou vždy mile viděná Leslie Mann mi tady nějak neseděla. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Smutný film o vtipných věcech. Příjemné překvapení fungující jako bromance i jako čistá romance. Funny people jsou pro Adama Sandlera tím samým, co Věčný svit neposkvrněné mysli pro Jima Carreyho. Apatow se až nebezpečně přiblížil nekorektní poetice filmů Kevina Smithe a natočil bezesporu svůj nejlepší film, kterému nebrání v rozletu ani delší stopáž. Bez rozmyslu 8.5/10 Půlka hvězdy je za Leslie Mann, která v každé scéně až neskutečně září - radost pohledět. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Swedish nazi giant, Eric "family budha" Bana a Sandler v dramatckej polohe. Toto sú všetky dôvody prečo nepôjdem pod 3 hviezdy a zbytok už bol len marný boj s Apatowovou prepálenou mozaikou štyroch zbytočných filmov v jednom obludnom balení. Stále neviem prečo jeho režisérske plody vôbec riešim. 50% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (16)

  • Dej filmu a jeho postavy sú založené na románe Scotta Fitzgeralda: "The Great Gatsby" (Veľkolepý Gastby). (Flipper)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 154krát což je 1,01krát za 1 minutu. (Dixxx)
  • Namiesto miniroly Jamesa Taylora na Myspace show, kde George a Ira vystupovali bol originálne zamýšľaný Bruce Springsteen. (Flipper)

Reklama

Reklama