Reklama

Reklama

Děj hororu se odehrává v ospalém městečku Riverton ve státě Massachusetts, kde koluje legenda o sériovém vrahovi s rozpolcenou osobností - rivertonském rozparovači. V den, kdy zemřel, přísahal, že se vrátí, aby zavraždil sedm dětí, které se v noci téhož dne narodily (říká se jim Rivertonská sedma). Patnáct let to byla jen povídačka pro děti - až do šestnáctých narozenin dětí z Rivertonské sedmy, kdy je neznámý útočník začne jednoho po druhém vyvražďovat. Zrodil se rozparovač znovu v těle jednoho z nich, nebo snad tehdy vůbec nezemřel? Přežil snad pád do řeky v hořícím voze ambulance? Jeho tělo nebylo nikdy nalezeno, policie tedy věřila v logické vysvětlení, že leží na dně řeky - ale je to tak opravdu? Vše závisí na jednom šestnáctiletém chlapci: musí záhadu rozluštit dříve, než bude on i zbytek Rivertonské sedmy mrtev. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (186)

hladass 

všechny recenze uživatele

No, co si budeme nalhávat, My Soul to Take se Cravenovi vůbec nepovedl... Vraždy jsou neinvenční, chování postav směšné (hlavně ten dívčí "gang", ten mě dostal), děj víceméně žádný, zato pořádně natahovaný... Ale na druhou stranu, začátek byl velmi slušný a párkrát jsem se i zasmál... Ale co už, Carven je pro mě prostě hororová ikona a i když se mu ne vždy podaří natočit slušný horor, tak jsem rád, že mi ukázal, že i Hory mají oči, jaké je to bydlet v Posledním domě nalevo, jak vypadá Had a duha a hlavně, že v Jilmové ulici se opravdu nevyplatí usínat... To by vás pak mohl ve snu navšívit sympatický vtipálek se spáleným obličejem v červeno-zeleném svetru, kloboukem na hlavě a s rukavicí s břity na ruce... A to už byste se ani nemuseli probudit... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No nevím, ale řekl bych, že od začátku nového „tisíciletí“ to jde s Wesem z kopce. Neviděl jsem zatím všechny jeho filmy, ale ty poslední stojí za hovno. Moc se mi nelíbil ani Vřískot 3 ani 4 a tohle už vůbec ne. Cravene, Cravene, to zas byla kravina. Horor natočený snad pro dvanáctileté publikum by možná ještě dokázal zaujmout svou myšlenkou (pointou), ale to by to muselo být natočené úplně jiným způsobem. Další teen vyvražďovačka, která se nás snaží zaujmout především kupou nudných dialogů, toporných hereckých výkonů a minimem zajímavých scén nemá šanci na úspěch ani náhodou. Zvlášť když se většina mord scén opět odehrává mimo záběr kamery a ještě nám jsou nabídnuty tak uspávajícím způsobem, že to snad ani není možné. O logice se tu raději ani bavit nebudu. Přitom začátek, zas až tak hrozný nebyl. Připadal jsem si jak při sledování seriálu Dawson's Creek – tady taky většina lozila oknem… Charakteristika jednotlivých postav byla tak ubohá, až se mi za ně chtělo „brečet“. Atmosféra až na pár okamžiků nulová a o napětí, bych taky raději nemluvil. Bylo tu sice možné narazit na několik zajímavých momentů, jenže ty to už prostě nedokázali zachránit. Zatím nejhorší režisérův film, jaký jsem měl možnost vidět.30% ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdysi oslavovaný mistr hrůzy Wes Craven se po několika dlouhých letech vrátil ke svému oblíbenému žánru, a podle vlastního scénáře si natočil slasher, který přichází se zpožděním dobrých 15ti let. Odvar těch nejprofláklejších teen vyvražďovaček neobsahuje nějaký výraznější nápad, peprnější scény, a už vůbec žádné nahotinky. Za to má nudné zabíjení, slaďounké obsazení a přepálenou stopáž. Tohle Craven snad ani nemohl myslet vážně. Není divu, že taková hororová parodie v kinech propadla. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Tak na rovinu musím říct, že vraždy byly naprosto o ničem - bez fantazie a odbyté. To bych od Wese, nebo vůbec od někoho, kdo je v hororovém průmyslu tak dlouho, čekal fakt víc. Taky se mi nějak nezdála ta přeměna hlavního hrdiny z naprostého posery během pár hodin v takového tvrďáka. Ale jestli něco k teenage hororu patří, tak jsou to právě takováto klišé. Jinak si nemůžu stěžovat. 65% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Kvůli čemu se mi ten film vlastně "líbil"? Odpověď je jednoduchá. Narozdíl od většiny novodobých hororů beze špetky atmosféry, které mimochodem tak nějak odstartoval sám Wes Craven se svým "Vřískotem" (budiž za to, můj milovaný Wesi, proklet:-)), jí má tato nenáročná pitominka poměrně dost. Ať už se jedná o úvod s do slova a do písmene nesmrtelným schizofrenikem, povedenou scénu s kondorem, změny hlasu či úžasně schizofrenní závěr typu "Vrah je tenhle. Nebo že by tenhle? Ne, teď už je to jasný, je to tamten... Že by to fakt dělal ten Rozparovač? Nebo...". "My Soul to Take" zkrátka kombinuje nepříjemné momenty s momenty typicky cravenovskými (tzn. ironickými až sebeironickými) a o to více zamrzí, že celý prostředek působí tak strašně amatérsky (viz. honička a dvojitá vražda v lese). A může mi někdo říct, proč tam byly kraviny jako zóna Fang a tak podobně?!?XD Dodatek: Po čtvrtém "Vřískotu" vše odpuštěno.:-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Do 3. rozměru byl film převeden až během postprodukce. (ČSFD)
  • Název filmu vychází z dětské modlitby "Now I lay me down to sleep, I pray the lord my soul to keep. Should I die before I wake, I pray the Lord my soul to take." (Chatterer)

Reklama

Reklama