Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta dětí na cestě za pokladem pirátů. Dobrodružný film s řadou triků a efektů podle námětu Stevena Spielberga. Parta dětí najde mapu, na které je vyznačen úkryt pokladu pirátů. Na cestě za zlatem musí zdolat řadu nástrah a vyváznout z mnoha nebezpečných situací. O zlato se však zajímá i skupina zločinců, která se chce dostat k bohatství jako první. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (252)

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Kouzelný a hlavně jeden z mých nejoblíbenějších dobrodružných filmů z útlého dětství. Je škoda, že dneska se takový žánr už příliš nenosí a podobných filmů vzníká čim dál tím méně, ale taková je holt dnešní doba. Z aktualního dospělejšího pohledu už samozřejmě vidím tu škálu nesmyslů, kterými nás Donner bezhlavě krmí, ale i tak jsem se při sledování místy pobavil přímo královsky a o to jde především. Možná bych ještě mohl trošičku rýpnout do počtu hereckého obesazenstva dětských rolí, kterých je podle mě zbytečně moc a zvláště pak mladší diváci z toho můžou mít trochu chaotickou paseku, ale to je na úhlu pohledu. Jinak si myslím, že jde pořád o jeden z nejzajímavějších dětsky laděných dobrodružných filmů, na které můžete na obrazovkách narazit a rozhodně by ho bylo hříchem minout. Když si připočtu i oficiálně vydanou videohru, kterou mám taktéž nesmírně moc rád a úžasně rytmickou titulní píseň od Cyndi Lauper, nemůžu prostě jinak, než střílet plnými 5ti hvězdičkami. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Dětský film, který je v 21. století už trochu mimo, ale kultovní status, kterého nabývá v zámoří je pochopitelný a zasloužený. Typický produkt 80. let a Marshallovské/Spielbergovské produkce je dnes zajímavý hlavně účastí Seana Astina a Joshe Brolina (kurňa ten klučina je přece ten drsňák z Tahle země není pro starý...), kteří jsou v dětských rolích ještě více neodolatelní než ve svých dospělích reinkarnacích. 50 % ()

Reklama

andriy 

všechny recenze uživatele

V dětství jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec...skvělá a zábavná dobrodružná podívaná. Update: Tak jsem se na to podíval znovu po mnoha letech, a z mého dětského nadšení nevyprchalo vůbec nic. Poprvé jsem film viděl v originále a musím říct, že český dabing se tehdy hodně povedl, některé hlášky jsou dokonce do češtiny přeložené lépe, než je tomu v původním znění [viz třeba "Fuj, ty smrdíš víc jak celá tělocvična." :)]. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgie jako hrom. Takový milý Indiana Jones pro mladší diváky. Taky jsem chtěli zažívat podobná dobrodružství jako ta parta kluků. Ale v našem okolí byla jen jedna stará a zpustá vila, ve které bydlela stará paní a ta se na zápraží zjevovala jako duch. Pořád se při reprízách dobře bavím. Zavzpomínat si na dětství není na škodu, zvlášť v dnešní bláznivé době. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Ako veľmi malý som bol fanatikom do čohokoľvek dotýkajúceho sa pirátskej tematiky (Hook bol mojou modlou) a vidieť Goonies v cca. 6-tich rokoch by bolo míľnikom môjho detstva. Pri dnešnom sledovaní som si užil vlnu spomínania kombinovanú s pochutnávaním si na vysokokalorickej 80s estetike a postupoch. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (58)

  • Režisér Richard Donner se ve filmu obevil ve scéně, kdy rošťáci vylezáji z jeskyně, jako šedovlasý šerif, který s kolegy přijíždí na čtyřkolkách. (Don_Salieri)
  • Make-up Johna Matuszaka trval 5 hodin. Mrkací oko, které bylo mimo jeho obvyklého umístění, bylo ovládáno dálkově. Proto musel někdo odpočítávat mrkání, aby John mrkal synchronizovaně. Při natáčení na lodi bylo nutné, aby se John nenamočil. Bohužel se namočil, což o den zdrželo natáčení. (mi-ib)
  • Datův opasek má na sobě napsáno "007". Hudba z bondovek hraje i v momentě, kdy se Dato spouští na laně k Mickeymu domů. (mi-ib)

Související novinky

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

Oscaroví režiséři u Star Wars seriálu

22.03.2023

Je to teprve pár dní, co se režijní duo známé jako The Daniels (Daniel Kwan a Daniel Scheinert) zasloužilo o Oscara za nejlepší režii a vlastně i nejlepší film na 95. ročníku udílení cen Akademie.… (více)

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Vzniknou Rošťáci 2?

Vzniknou Rošťáci 2?

07.04.2014

Pokud vám film z titulku nic neříká, není to zas tak velké překvapení. Rošťáci Richarda Donnera (Superman, Smrtonosná zbraň) jsou obří klasikou spíš v zámoří, kde v osmdesátých letech nabrali podobný… (více)

Reklama

Reklama