Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Autoři používají spoustu ohraných prvků a oblbováků a navíc chtějí diváka překvapit něčím originálním. Tomuto hororu se to docela povedlo. Pointa filmu je dobrá, i když možná příliš hnaná k dokonalosti a pak už to nepůsobí tak jak by mělo. Co teda ale rozhodně nedokážu skousnout je chování postav. Když jsem v nějakém uzavřeném prostoru, tak je jasný, že si to s duchy rozdám, ale tahle rodinka mohla kdykoliv vzít roha. Já nevím jak vy, ale kdybych se já dozvěděl, že můj dům byla márnice, zabíjeli se tady lidi a navíc se pak začaly dít divné věci, tak bych prchnul co nejdál by se dalo. Ale tady tito rozchodí úplně všechno a i po x-tém vyděšení paranormálními jevy se z toho dostanou a jede se dál... 55% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Film se sice hned na začátku snaží upoutat hláškou, že to je podle skutečný události, ale záhy je celkem jasný, že to je celý přikrášlený a přehnaný až hanba. Jinak příběh se vyvíjí tak nějak typicky pro tyhle horory s mysteriózníma barákama, ale je zpracovanej značně nudícím způsobem a nemá moc co novýho přidat a ani se o to vlastně nesnaží, posléze je ještě vyvinut pokus to zachránit jakýms takýms napínavějším finále, ale to taky za moc nestojí a celá pointa je za prvé dementní a za druhý příšerně ohraná, takže tvůrci můžou být vůbec rádi, že sem to dokoukal, protože to je fakt slaboučký a nudící ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Podle skutečné události...cha, cha...jistě, blesky jim křižovaly barákem, dveře se samy otevíraly a zavíraly a dům se otřásal v základech. No, tomu snad uvěří jen naiva. Další duchařská tuctovka, která nevyděsí. Oceňuji, že film není přeplněn prvoplánovými lekačkami a že je zde nápad s krematoriem a nekromancií. Jenže co s horrorem, když naní strašidelný, ba co dím, spíše úsměvný. Zlaté hammerovské strašení... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Ako racionálne a skepticky uvažujúcemu človeku (aspoň si to o sebe myslím) mi hlava moc neberie tú poznámku o natáčaní na základe skutočnej udalosti, ale nevšímajúc si tohto detailu sa jedná o hodnotnú duchárčinu, v ktorej som sa zase niečo nové dozvedel. Nebyť tohto filmu, tak by som si nadosmrti myslel, že ten dorastenec na plagáte zvracia, ovšem teraz už viem, že z neho len "prýšti" ektoplazma. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Ještě dlouho před shlédnutím filmu jsem si vyhledával nějaké údaje o těch skutečných událostech, podle kterých byl natočen. Snad proto jsem čekal, že se v rámci nějaké mrazivé atmosféry bude snímek držet trochu při zemi a bude trošku realističtější, než nakonec byl. Proto mě možná trochu zklamalo, že se z něj nakonec vyklubala na můj vkus až moc typická duchařina se vším všudy. Ono to jako špatné není, řemeslně je to docela slušně udělané, ale snad proto, že jsem se hrabal v těch informacích, mi přišlo, že tvůrci zbytečně moc tlačili na pilu, dávali tam všeho přehršel, zbytečně a v každém možném okamžiku. Originální to tedy není, dostal jsem prakticky všechno, co jsem po pár minutách očekával. špatné to ale také není. Víc než ta duchařská, mě bavila ta realistická (mezivztahová) linie, což podporovaly povedené herecké výkony jak skvělé a poměrně přirozené Virginie Madsen, tak toho mladého kluka a samozřejmě i Amandy Crew (za tu sprchovou scénu bych tvůrcům nafackoval - proč do filmu dáváte sprchovou scénu, když jí pak kvůli tomu, že z nějakého důvodu nechcete ukázat herečku tak, jak se sprchuje zcela nepřirozeně tu scénu natáčíte z blbých úhlů a vlastně ji tím zkazíte - a učiníte ji naprosto zbytečnou?). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)
  • Postava reverenda Popesca byla založena na Johnu Zaffisovi, který tento případ skutečně vyšetřoval. (Chatterer)
  • I když Elias Koteas vypadá ve filmu mnohem starší, než je Virginia Madsen, je ve skutečnosti starší jen o šest měsíců. (Chatterer)

Reklama

Reklama