Reklama

Reklama

Trhliny

  • Velká Británie Cracks (více)
Trailer

Obsahy(1)

Drama, ve kterém zazářila Eva Green, se odehrává na internátní škole kdesi v Británii. Stejně jako britské klima, i tato škola je chladná, ponurá a přísně vyhlížející. Povyražením pro místní schovanky, které trpí ztrátou svých domovů, je jejich skokanský tým, který vede slečna G. (Eva Green). Volnost a povzbuzení se děvčatům dostává pokaždé, když jsou vytrženy ze všedních dnů a mohou spolu se slečnou G. hovořit o čem je napadne či poslouchat historky z dalekých dobrodružných cest své ochránkyně. Bohužel, tuto zdánlivě klidnou atmosféru naruší příjezd španělského děvčete, které vidí dál než za hranice pozemku školy.
Drama na motivy stejnojmenné knihy od spisovatelky Sheily Kohler vás donutí vidět samotu a obavy z jiných perspektiv. (berusche)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (213)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Psychopatická až thrillerová zložka filmu pridáva, hoci nie som fanúšik lesbických až pedofilných trojuholníkov až kosoštvorcov. Ale mohlo to byť aj vyhranenejšie, nie tie kosoštvorce, ale tá thrillerovosť. Inak ale úloha ako stvorená pre uhrančivú Evu Green, jej to jej veriť na prvý pohľad. Krásna a nebezpečná, úlohy femme fatale a poruchy osobnosti jej proste sedia. Na postavách ale bolo vidieť, že sú staršie než postavy, ktoré majú stvárňovať. Takže sme videli dievčenské kreácie v ženských telách. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1229. hodnocený film: Jáká to náhoda, že právě představitelka slečny G., tedy Eva Green je moje oblíbená herečka podle mě se řadí i mezi nejkrásnější ženy světa. Rozhodně se jedná o zajímavý film, kdy tahle dáma, která má očividně v oblibě své chráněnkyně natolik, že jsou pro ni vším a jejich trénování je jejím jediným smyslem života. Co se však stane, když do spolku sportovkyň, které trénuje, přijde španělská dívka z vyšších kruhů, do které se slečna G. zamiluje a její tým to nese hodně nelibě. Mladou dívku pronásledují na každém kroku, ubližují jí a když ji bijí natolik, že jí jde o život, slečna G. místo pomoci ji chladnokrevně nepodá pomocnou ruku a nese velkou vinu na její smrti, to když jí nepodá malou lahvičku, která dívce pomáhala v dýchání. Dívky se pak k samotné slečně G., jimi kdysi milované ženě, otočí zády a odejdou z jejícho družstva. Film by mohl dosáhnout až na 5*, ale k pomyslnému kroku na vrchol mu zbývá větší nátlak na diváka. Chybí tam trocha napětí, více dialogů a dokonce i více prostoru Evě Green, která pro mě znamená skutečný herecký skvost. Bylo to o fous... 5* ()

Reklama

Dont 

všechny recenze uživatele

Film prakticky bez mužů, asi hlavně pro ženské publikum, ale nemůžu říct, že bych byl zklamaný. Eva Green tradičně skvělá jako oblíbená vychovatelka, ale v dobrém světle se ukázaly i některé mladé herečky, zejména María Valverde a Juno Temple. To vyústění celého příběhu nové španělské spolužačky mělo skutečné grády, kvituju způsob, jakým se s tím Jordan Scott vypořádala. Dovedu si představit, že nemalou část hlavně mužského publika by tenhle snímek asi příliš neoslovil, dokonce možná i nudil. No, můj případ to nebyl, zasloužené čtyři hvězdy. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem si nepřečetl obsah dopředu, neměl jsem ani ponětí, o čem Trhliny budou. No... a byl to trochu šok. Ne, není to nic nového pod sluncem, podobný příběh tu byl již stokrát a na sto způsobů, nicméně z tohoto filmu mi běhal mráz po zádech. Eva Green se do role učitelky náramně hodila, nemluvě pak o hereckém výkonu Juno Temple. Nechce se mi naznačovat cokoliv z příběhu, neboť i malé trknutí může zkazit dojem, ten neopakovatelný dojem, který může vzbudit jen pichlavé britské drama. ()

Saraswati 

všechny recenze uživatele

Za veľmi nevinnou a nežnou formou sa skrýval drsný a drastický obsah. Hoci môže divák z obsahu čo-to vydedukovať už pri zmienke, že ide o príbeh z dievčenskej internátnej školy, neuberá to nič na jeho sile. Všetky herečky boli skvelé a kraľovala im Eva Green, ktorá vyžarovala magickú príťažlivosť a zároveň v jej pohľade bolo od začiatku čosi diabolské. Nuž, zradné kúzlo učiteliek... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (13)

  • Hudbu k filmu složil Javier Navarrete, mimo jiné autor hudby k Faunovu labyrintu. (ČSFD)
  • V knize je Fiamma (María Valverde) italská princezna. Ve filmu je nám představena jako španělská aristokratka. (sirjohn)

Související novinky

Fresh Film Fest 2010 v Praze

Fresh Film Fest 2010 v Praze

28.07.2010

Letošní sedmý ročník Mezinárodního festivalu debutů a studentských filmů Fresh Film Fest proběhne od 25. do 29. srpna v Praze, kam se přesunul z Karlových Varů. Pětidenní filmová přehlídka se… (více)

Reklama

Reklama