Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casey Bowman je americký sirotek, který byl vychováván v klášteře dojo, kde se ho ujal mistr bojových umění Takedou. Z Caseyho se naučil bojová umění tak dobře, že ho Takeda zvažuje jako jednoho ze dvou kandidátů na svého nástupce, který bude mít za úkol pokračovat v dohledu nad posvátnou truhlou Yoroi Bitsu. Druhým kandidátem je další Takedův student Masazuka. Masazuka těžce snáší Caseyho přátelství s Takedovou dcerou Namiko a tak při vzájemném souboji s Casey na něj použije nepovolené praktiky boje. Za to ho Takeda z kláštera vyžene a za svého nástupce zvolí Caseyho. Masazuka potupně z kláštera odchází a slibuje pomstu. Za nějakou dobu se z Masazuky stává nájemný zabiják pracující pro společnost Temple Industries, kterou vede milionář Temple, který zároveň vede tajnou zločineckou organizaci a nechává Masazuku likvidovat své obchodní konkurenty. Masazuka stále cítí, že on by měl být faktickým nástupcem Takedy a stát se strážcem Yoroi Bitsu. Vrátí se tedy do chrámu, kde způsobí povyk a Takeda se proto rozhodne vyslat Caseyho s Namiko s truhlou do New Yorku za svým přítelem, profesorem Garrisonem. Masazuka znovu vrací do chrámu, kde povraždí všechny bojovníky a zabije i Takedu. Zjišťuje však, že truhla je pryč a že s ní Casey odjel do New Yorku... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (218)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to dost mizerný akčnák se Scottem Adkinsem (Undisputed 2), který tu nedostal moc prostoru. Podstatná část děje se odehrává v takovém chrámu, kde se Adkins trénuje, scény s klacky jsou dost amatérké a nevýrazné. Film mě mít původně větší potenciál, ale v konečném výsledku se jedná opravdu o velmi slabý film. Nevím jestli to bylo nízkým rozpočtem nebo tou příšernou kamerou, ale většina soubojů je ve tmě a v dešti jsou dost krátké a jak už jsem zmínil amatérské. Adkins dělal co mohl a to se cení, myslím si, že ani kdyby v tom hrál Tony Jaa film by nevypadal lépe. Celý film má pouhých 82 minut a dobrých 40 minut se to odehrává v tom chrámě. Pak se děj přemístí do USA, kde to už vypadá lepé a sem tam nějaká ta lepší akce je. ** za Adkinse a za trochu srandy. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Este na zaciatku 90. rokov by sa dalo uvazovat o priemere, ale v roku 2009? Florentine evidentne zaspal dobu, akcne sceny su samoucelne. Pribeh o pomste je slaby, Adkins je sice herec - picus, ale bojovnik masakrozne dobry a sa vie bit, ale cele je to podpriemerne, a nema to ani poriadnu reziu. 0 % ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl již 3x v rozmezí dvou let. Poprvé jsem byl nadšený, čtyři hvězdy byly jasnou volbou. Podruhé už byl můj dojem malinko slabší a dnes, když jsem film dokoukal potřetí, musel jsem jít s hodnocením dolů. Spojení Isaac Florentine a Scott Adkins jde krásně dohromady. Akční scény, choreografie a pohybové nadání Adkinse jsou parádní. (viz. filmy Undisputed 2 a 3). Tady ale musím říct, že režisér přestřelil. Když se film odehrával v Japonsku, byly to pěkné záběry, ale jakmile se děj přesunul do USA, film ztrácel na kouzle. No a v závěru, jak se Tsuyoshi Ihara snese z té střechy ve stylu Batmana, to si fakt mohli odpustit. Nicméně film díky nepřehnané délce nenudí, akční scény drží vaší pozornost, takže ho v pohodě dokoukáte. Dnes hodnotím film s konečnou platností 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film so skvelým Scottom Adkinsom v hlavnej úlohe. Má celkom zaujímavý príbeh o výbornom bojovníkovi, ktorý spolu so svojou priateľkou má ochrániť vzácnu zbroj, ktorú ale chce získať aj jeho hlavný protivník z tej istej japonskej školy ako aj hlavná dvojica. Spracovanie nie je až tak moc zaujímavé, ale našťastie má stále dosť vysokú úroveň na to, aby ani nenudil. Ale v každom prípade tento príbeh nemá moc veľký potenciál. Akcie je tu dosť a väčšinou som s ňou spokojný. Má dobrú choreografiu a je aj slušne natočená, ale nájdu sa tu aj niektoré nezaujímavé súboje. Najviac sa mi páči perfektná akcia v sídle sekty, kde Adkins porazí desiatky protivníkov a celá pôsobí ako z Hong Kongského filmu, ale výborný je aj súboj v metre. Moc ma nezaujali súboje s hlavným záporákom, ale od neho poteší hlavne vyčistenie policajnej stanice a ešte niekoľko zneškodnení skupiny protivníkov. Akcia je tu aj dosť krvavá a súboje zase tvrdé, takže aj po tejto stránke som spokojný. Mierne ma tu sklamala réžia, nie je zlá, ale Florentinove predchádzajúce filmy sa mi po tejto stránke páčili viac. Film ale na nie moc vysoký rozpočet vyzerá dosť dobre. Pomerne často strieda prostredie, ktoré je aj zaujímavé a na tento typ filmu sa až moc často odohráva v exteriéroch. A ani herci nie sú najhorší, hlavne Adkinsonova partnerka Mika Hijii je zaujímavá. Som veľmi rád, že si už konečne Scott Adkins zahral hlavnú úlohu v akčnom filme, v ktorom jeho schopnosti nie sú obmedzované ringom, čím nechcem povedať, že by bol Neporaziteľný 2 zlý, aj ten sa mi páčil a teším sa aj na trojku, ale akčného hrdinu chcem vidieť bojovať v normálnom prostredí a proti viacerím alebo aj ozbrojeným protivníkom. Ani tento film ešte nie je presne to, čo by som chcel, ale aj tak som spokojný. Objektívna kvalita filmu- 61%, film sa páči mne na 75%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako žádná sláva to není, ale na Adkinse to má překvapivě docela slušné fighty - i když své kopy z otočky si tady dá hned několikrát. Začátek je zbytečně utahaný, a i když u podobných akčních filmů logiky moc nehledám, tady mne spousta věcí vytáčela do běla - jako pět poldů se nechá zmasit postupně jeden po druhém mečem, ačkoliv mohli několikrát v klidu použít pistoli, ale to oni ne, radši se nechat kilnout, aby hlavní padouch mohl běhat dalších 30 minut po plátně/obrazovce. Ale ta bitka v metru, na střeše a v ústředí Kruhu se povedly, v těch ulicích ke konci to už bylo divně stříhané a nepřehledné, ale díky těm třem soubojům (a zajímavě obepnutému zadku Miky Hidžii) tomu o hvězdu víc přihodím. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama