Reklama

Reklama

Paříž, když to hoří

  • Česko Paříž v letním parnu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Hollywoodskému producentovi Alexanderu Meyerheimovi (Noel Coward) rychle dochází trpělivost. Jeho scénárista Richard Benson (William Holden) už přes 19 týdnů pracuje na novém filmu, a stále není s to ho dokončit. Benson si ve skutečnosti užívá života v luxusním pronajatém pařížském apartmánu, flámuje, nezřízeně popíjí, navštěvuje kasina, ale ze scénáře zatím nenapsal ani čárku. Za dva dny je ovšem termín odevzdání a producent Meyerheim si scénář ve městě pod Eiffelovou věží vyzvedne osobně! Richard si proto najme písařku, půvabnou Miss Simpson (Audrey Hepburn), a hodlá jí scénář nadiktovat z hlavy. Je ostatně už zvyklý takhle pracovat vždy, když jde opravdu do tuhého. Tentokrát ho však napadají jen samé nesmysly a vymezený čas se zatím neúprosně krátí. Tady už pomůže jen jediné - nechat pracovat svou fantazii a celou filmovou zápletku si ve dvou prožít na vlastní kůži. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

Han22 

všechny recenze uživatele

Opět jedna skvělá komedie. Líný scénárista si najme písařku, aby za dva dny stihli napsat scénář k trháku, který očekává jeho producent. A rozjíždí se kolotoč fantazie, dělání si srandy z filmových klišé (ale s láskou) a bruslení mezi nejrůznějšími filmovými žánry. Scénárista promítá do filmu postavy z okolí a do velké lásky sebe a písařku, zatímco se zamilovávají i ve skutečném životě. Je to úchvatně zahrané - Hepburnová je kouzelně naivní, Holden hotový baron Prášil :) je tu pár hereckých i pěveckých cameí (Dietrichová, Sinatra, Astaire) a cameo, který nechce pochopit že je cameo (Curtis) :) A nejvíce jsem se zasmál, když se Hepburnová opije a film se bleskurychle mění na hammer horor, indiánku a letecký film :D ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I'VE GOT AN IDEA! FIRST GOOD ONE I'VE HAD IN FOUR MONTHS. NO, THAT'S NOT TRUE. A FEW WEEKS AGO I HAD AN IDEA TO GIVE UP DRINKING, BUT IT DIDN'T PHOTOGRAPH! Ou, to bylo hodně špatné. Audrey moc nemusím, za to Holden je pašák. Bohužel, film byl strašná slátanina, i když chápu co tím chtěli dokázat. Dobře to fungovalo například ve filmu Muž z Acapulca s Jean-Paul Belmondem. Tenhle film jsem si pouštěl na třikrát a ani po kouskách jsem to nedokázal vydržet dokoukat. Nudné, nemasné a neslané, jak se říká. Jedna hvězda za snahu. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Napadlo Vás někdy, že Frankenstein a My Fair Lady jsou stejný příběh?" Mě to tedy nenapadlo, ale nyní tam tu podobu zcela zřetelně vidím. Bohémský scénárista Richard měl zkrátka pravdu a v tandemu se zasněnou zapisovatelkou slečnou Simpsonovou vytvořil dokonalý pár pro únik z reality do světa fantazie. Sice mi připadalo, že bohém má již poněkud opotřebovaný zevnějšek a nejeden jejich ulítlý nápad trpí nádechem samoúčelnosti, ale kukadla slečny Simpsonové mne donutila zaokrouhlit hodnocení směrem nahoru. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Je letný čas a život je sladký. Raňajky budú u Tiffanyho a nálada je povznesená." Neobyčajný, ani nie film o filme ako skôr scenár o scenári. Ten je vyšperkovaný do detailov, keďže 90% filmu stojí práve na ňom. Zvyšných 10% je "len" ilustračný doplnok, čo znie chabo, ale v podaní Hepburn&Holden, ktorí šlapú na 100% je táto časť nepostrádateľná. Komu sa už navyše dostal do rúk nejaký ten scenár a mal možnosť vidieť jeho štruktúru, veľa pasáží dokáže doceniť viac ako obyčajný laik. Čo sa týka hercov, šarmantný Holden podáva obdivuhodný výkon a Audrey... Audrey je proste Audrey - nádherná ako vždy, dlhé vlasy, krásny úsmev, najkrajšie oči a tá najsladšia angličtina. Jediný vhodný konkurent, ktorý sa opovážil zmerať si sily s jej krásou bolo mesto Paríž a aj napriek jeho krásam a charakteristickému kúzlu, tento boj prehralo. Smútiť ale netreba, Audrey čo sa (okrem iného) krásy týka, neprekonalo nič a to pekne dlho. ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Pomalu rozvíjející se příběh dvou scénáristů, kteří spolu vymýšlejí děj budoucího filmu. Celý snímek je vlastně postavený na představivosti a z divákovi strany hlavně na trpělivosti. Dalo mi celkem práci se do děje dostat tak, aby mě začal bavit. Originální film s nadměrným množstvím fantazie, šarmantním Holdenem a až příliš zasněnou Hepburn. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (13)

  • V době natáčení unesl poblázněný fanoušek Audrey Hepburn z jejího domu v Bürgenstocku Oscara za Prázdniny v Římě (1953) a její spodní prádlo. Oscar byl nalezen nedaleko, prádlo nikoliv. (Zdroj: Audrey Hepburn - Barry Paris) (Mirokukii)
  • Nakrúcanie skončilo len dva dni predtým, než sa začal filmovať ďalší film Audrey Hepburn, Šaráda (1963). (TheRoller)

Reklama

Reklama