Reklama

Reklama

Cinka Panna

Trailer

Obsahy(1)

Najslávnejšia cigánska primáška Cinka Panna žila a tvorila v 18. storočí na pomedzí dvoch svetov: šľachty, ktorej hrávala a cigánskej komunity, v ktorej prežila svoj súkromný život. V spoločenstve, ktoré má svoje vlastné pravidlá bytia. V duchu tradície bola predaná do manželstva. Túžbou mladej ženy je uspieť v tradične mužskej profesii. Stať sa prvou primáškou. Cieľ si však vyžaduje obete. Historický, výpravný, príbeh zachytáva všeobecne platnú tému: boj o uznanie a miesto vo svete. Pripomína, že doba a kostýmy sa menia, ale ľudské problémy ostávajú... A práve tie robia príbeh filmu nadčasovým. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Fingon 

všechny recenze uživatele

70% Přestože Cinka Panna má sem tam hluchá místa, závěrečná půlhodina už odsýpá celkem v pohodě. Co se použití bluescreenu (nebo že by greenscreenu?;-) týče, tam si nejsem moc jistý - je to hodně poznat, na straně druhé se tato technologie v (česko)slovenských filmech příliš neužívá, nebo si alespoň žádný takový film nevybavuji. Výhradu bych měl snad jen k tomu Jánošíkovi, co se tu dvakrát mihnul... ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

"Gadžom sa nehovorí pravda", jedna z mála vět filmu která měla hlavu i patu. Jinak blbost na blbost. Nemohu si pomoci, ale zdálo se mi, že mrtvá dívka si klidně dýchá, hra na housle se mi jevila podivná, rychlé trylky a smyčec skoro v klidu?? Ale jsem hudební antitalent, možná to tak je. Jeden z Romů, mimochodem všichni hovoří slovensky, romsky jen sem tam, pravidelně navštěvuje kino, neb věta na válku jsou třeba peníze, peníze a peníze už v jednom filmu zazněla i když nářečím. Stále jsem marně čekal na zápletku, příběh, nebo na něco. Vydržel jsem to 45 minut a pak film nechal prostě jet a dělal si svou práci. Udělal jsem dobře, protože jen hudba v pozadí stála za poslech, jinak nic. ()

Reklama

ROBOTER 

všechny recenze uživatele

Tož já nevím. Jánošík už byl tehdy 20 let pod kytkama. Rokokové paruky měly naopak přijít až za 20 let. Panstvo by se s cikány určitě tak bratříčkovalo - navíc jim ještě před pár lety Leopold stavěl na hranicích šibenice a cikánským dětem nechal řezat nosy. Některé scény mi svým ztvárněním přišly asi jako vsuvka Support Lesbiens v Máji. Navíc to herecké obsazení cikánských postav bylo taky hodně mimo. Ale Anna Gurji (s krásným "arabsky" vykrouženým obličejem) byla moc pěkná a kamera sem tam taky. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Slovenský historický film legendy Dušana Rapoše o cikánské houslistce 18. století - námět zajímavý, vizuál veselý barevný, bohatě kostýmové, dobré obsazení ( zase Dejdar v nějakém slovenském projektu ) včetně sympatické krásné Anny, kterou režisér i svlékl, ale podtrženo sečteno dvě hvězdy max. Je to nažehlené jak telenovela, dějově naprosto nezáživné, až jsem si na konci položil otázku o čem to vlastně bylo? ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Hmm historický film o cigánskej babe, ktorej zakážu hrať, obťažujú ju, no ona sa aj tak presadí. Gumové scény bez šipky akcie, stupídne niekdy až otravné dialógy. Dobové obleky by sa aj dali zniesť, ale to je na kvalitný historický film trochu málo. Anna Gurji vyzerá, ale iba vyzerá, na obrazovke celkom dobre, no ostatní (ne)cigáni alá Krónerová natretá striebrenkou na tvári vyvolávali až úsmev, no neviem či to bol prvotný zámer. Odpad nedám, i keď som to nedopozeral, ale 1* je až-až. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (5)

  • v záverečnej scéne, ako ide Cinka do sály v zámku (nakrúcané v Kroměříži) prechádza okolo portrétov Františka Jozefa a jeho manželky Alžbety (Sissi). Avšak oni žili až o viac ako storočie neskôr, ako je datovaný dej filmu. (01Zuzana10)
  • V poslednej scéne sú po stenách obvešané elektrické lustre. (EvrinTess)
  • Na filme produkčne spolupracovala česká a slovenská televízia i maďarská spoločnosť Focusfilm Kft. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama