Reklama

Reklama

Televarieté

(pořad)
Komedie / Hudební
Československo, 1970, 74x75 min

Scénář:

Vladimír Dvořák

Účinkují:

Vladimír Dvořák, Jiřina Bohdalová, Vladimír Krška, Naďa Urbánková, Marie Rottrová, Jana Kratochvílová, Jiří Korn, Eva Pilarová, Petra Černocká (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Recenze (126)

xpaja 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl hodně malý, tak se mi to líbilo. Ale to asi jen proto, že v TV mnoho lepších zábavních pořadů neběželo a proto, že jsem mohl zůstat déle vzhůru. Z dnešního pohledu je to stejná "podúroveň" televizní zábavy jako současné estrády. Ale lid si tento druh zábavy žádal a žáda dodnes, takže dobře mu tak. Dávám ---== 10 % ==--- . PS: Fascinuje mě, jaké podřadné umělce z cizích zemí do tohoto pořadu pouštěli a vydávali je za něco extra. ()

lukano 

všechny recenze uživatele

V žádném případě nešlo o normalizační estrádu, jak tady někdo píše. Ba naopak byl tento pořad mnohdy velice kritický tehdejším poměrům podaný zábavnou formou. Člověk se až nestačil divit, jak to tenkrát Bohdalové a Dvořákovi procházelo. Pořad byl vysílán mezinárodně, tak že nikdo z tehdejší nomenklatury zřejmě nechtěl vyvolávat skandál. Kdo nežil za komančů, nepochopí. ()

Reklama

kocourMour

všechny recenze uživatele

Tohle patří spíš do diskuze, ale ta mi teď nějak nefunguje....Je třeba říct, že pořad nemoderovali jen Dvořák s Bohdalovou) . Rok 1977, zde dříve uvedený jako rok vzniku, asi vyplynul z toho, že teprve od tohoto roku ( a sice od dílu 26) začali pořad moderovat Dvořák s Bohdalovou. Od tohoto dílu se taky Televarieté po letech v televizi reprízuje. Ty starší díly asi taková zábava nebyla:-) Moderátoři byli různí, ale většinou Saskia Burešová. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Nevtipné, kýčovité, trapné a publikum obludné. Scénky, které si připravili Vladimír Dvořák s Jiřinou Bohdalovou nejsou vždy nejhorší. Tady je důkaz, že humor není pouze o vulgárnostech, ale dokáže být někdy i trochu inteligentní. Těm dvěma dávám lepší hvězdičku, ale zbytek, který bohužel trvá alespoň hodinu je hrozný. Vím, že ta doba byla velmi třpytivá, kýčovitá a trochu nevkusná, to by mi ani tak moc nevadilo, ale vadí mi, jak se to tváří velice ideálně, bezproblémově, lidi ze sebe dělají idioty. Vše je podle šablony, bez kapky improvizace. Kdyby ti dva měli větší prostor, možná bych dala i hvězdičky tři. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Tradičně protivná Bohdalová a do toho prkenně stojící a zcela nezúčastněně se tvářící Dvořák, který však ze sebe souká jednu hlášku za druhou. A také perfektní muzika (nemám namysli výkvět československého, bulharského či kubánského popu, nýbrž výborně šlapající orchestr). Humor se držel při zdi, aby nebyl problém, ale přesto byly scénky vtipné. Mimochodem, perfektně se vydařil i poslední díl, který se natočil až dlouhá léta po těch předchozích. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (11)

  • 46. a 56. vydanie Televarieté boli vysielané ako hlavné silvestrovské programy. (Raccoon.city)
  • Jiřina Bohdalová a Vladimír Dvořák nemoderovali pořad od začátků, předtím byli moderátory tehdejší hlasatelé. (DavidHodan)

Reklama

Reklama