Reklama

Reklama

Jonah býval vojákem Konfederace. Život mu poté, co málem zemřel, zachránili Indiáni a nyní je po celém Divokém západě znám jako lovec hlav. S pistolí to umí a na tváři má vypálený znak se svými iniciálami. Kvůli násilné minulosti však zůstal ponořen do světa mýtů a legend. Od americké armády dostane nabídku − výměnou za svobodu musí najít a zneškodnit nebezpečného zločince Quentina Turnbulla. Ten shromažďuje armádu a připravuje se na rozpoutání opravdového pekla. Právě on je Jonahův nejstarší nepřítel, který nepřestane, dokud ho nedostane mrtvého. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (533)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Nevím, co tak špatného si v tomto filmu vysloužilo tak bídné hodnocení, ale já jsem tam skoro nic nenašla. Jasně, komiks vůbec neznám, takže nemůžu srovnávat s předlohou, ale myslím, že zpracování bylo povedené. Celé to bylo trošku šmrncnuté komediálním nádechem, ale to mi vůbec nevadilo. Všechny filmové adaptace komiksů nemusí přece dopadnout mistrovsky, jako třeba X-Meni, nebo Spidey. Myslím, že zrovna takový Jonah Hex patří do kategorie těch oddechových a zábavných filmů, u kterých můžete vypnout a užívat si trochu té akce, humoru a možná i lehké parodie. A chápu, že spoustu fanoušků zrovna tato verze naštvala a zklamala. Mně děj rychle utekl, krátká stopáž byla akorát a obsazení skvělé. Drsný Jonah Hex házel jednu hlášku za druhou, krásná Megan Fox mu byla zářícím šperkem, Michael Fassbender byl zase za pokérovaného banditu a John Malkovich tradičně v jedné ze svých záporných rolí. "Hexi, co se stalo s tvých ksichtem?" - "Řízl jsem se při holení, a co se stalo s tvým?" ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Většina diváků a všichni kritici nadávali na Wild Wild West a přitom autoři Jonaha Hexe si o jeho kvalitách/zajímavosti mohou nechat zdát. Toužil jsem o troše steampunku říznutého westernem a mysteriózní rovinou, ale dostal jsem nudnou komiksovou adaptaci, která se plácá ve svých(omlouvám se dámám) zvratkách. Josh Brolin na vše nestačí a Megan Fox neukázala ani větší kus svého těla, kde to jsme? V digitální pohádce složené z několik vrstev, které mají představovat promyšlenou strukturu? Vždyť samotná rovina pomsty, vyobrazenou jako fiktivní souboj na rudém písku je naprosto zbytečná. Stejně jako snaha potěšit fanoušky komiksu miniguny na koni... Krásná ukázka zahozené příležitosti, jak aspoň minimálně pobavit. PS: fakt, že jedna loď pojme 10 továren a ještě dokáže plout mě rozesmál:) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

V jiných rukou to mohl být Wild, Wild Hex, však vznikl z toho hemenex - uklohněný z prošlé šunky Haywardovy pomatené režie a pár zkažených vajec od pilných nosnic Neveldine a Taylor. Suché hlášky Jonáše, co musí u baru vypít mnohem více whisky, než ostatní, protože mu půlka vyteče dírou ve škrani, záchranu nepřinesou, jeho cudná coura Melicharová v roli ozdoby tápe, hardcore hudba jak z filmů o Stathamovi na klíček hlasitě burácí a já už jen odevzdaně čekám, kdy v DaVinciho vrtulníku přiletí Van Helsing a shodí na dědečka Malkoviche atomovou bombu.. V ostatních komentářích je to samý Megan sem, Megan tam, že prý nebyla zvednutá kapota a že toho nebylo moc vidět, ale aspoň jedna hvězda za to, že tam je... Abych řekl pravdu, žádného Renaultu jsem si nevšiml a přitom v této dimenzi Divokého západu by mě osobní automobil ani moc nepřekvapil.. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Muselo by to byť veľmi dobre natočené, aby nás bavil osud a cesta Jonaha Hexa (s podobou zmutovaného prasaťa). V tomto prípade sa tak však nestalo a film je natočený hrozne. Nejakých úvodných 20 minút je pozerateľných, no potom sa to už trpelo veľmi ťažko. Diviak Hex je nezaujímavý hrdina a určite by sa mu nikto z nás nechcel podobať keď budeme veľkí, Megan Fox nie je vôbec pekná v tomto filme a absolutne nechápem ten rozruch okolo jej krásy vo svete a šušlajúci záporák Malkovich je smiešny. Film je zlým vtipom a maximálnym nepodarkom. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Film, který má čistý čas (rozuměj, bez titulků) kolem 70 minut a přesto stihne nudit. To je něco neskutečného. Ale začnu od začátku. Když jsem poprvé viděl trailer na tento film, tak jsem si řekl, že to vypadá na vcelku dobrý relax s Joshem, Johnem, Megan a Lancem (alias Cedric Daniels z The Wire). Jenže… je to všechno špatně. Josh zde nemá šanci něco hrát, když jeho postava je "rádoby drsňák, který probouzí mrtvé", John Malkovich si zachovává (zřejmě jako jediný) svou dobrou hereckou pověst a vystřihl si zajímavého záporáka (ale měl už mnohem lepší role) a Megan… ta holka je sexy, ale tady se mi hodila asi tak, jak byste si ke svíčkové namazali chleba s marmeládou. To bylo jak pěst na oko, prostě modelky do westernů nepatří. Jonah Hex má svá pozitiva pouze v obsazení (hlavně již zmíněný Malkovich) a ve své stopáži. Jenže nemůžu se zbavit dojmu, že i když to nemělo vyšší ambice, tak se z tohohle dala vytřískat mnohem lepší akční jízda, kde bych se nebál napsat "Je to tak blbé, až je to geniální." Takhle mi nezbývá než napsat, že je to tak blbé, až je to stupidní. Hodně slabé dvě hvězdy. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (15)

  • Poslední scéna Megan Fox (Lilah) byla natočena jen 48 hodin předtím, než se štáb a herci zúčastnili Comic Conu 2009 v San Diegu. (Caszidy)
  • Aidan Quinn natočil svou část za tři dny. (HellFire)

Související novinky

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

Michael Fassbender s kolty proklatě nízko

22.09.2013

Divoký západ jej láká už nějakou dobu. Hrál třeba padoucha v propadáku Jonah Hex a měl se objevit v hlavní roli problémového a mnohokrát přeobsazeného westernu Natalie Portmanové Jane Got A Gun. K… (více)

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

Brolin láká Burtona do zvonice

Brolin láká Burtona do zvonice

02.03.2011

Zdá se, že Joshe Brolina během natáčení Jonaha Hexe bavilo sedět několik hodin před každou klapkou v maskérně. Z pozice producenta totiž připravuje pro studio Warner Bros. novou adaptaci klasiky… (více)

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

Coeni získali Brolina, hledají hrdinku

28.12.2009

Western True Grit, který bude v podání Ethana a Joela Coenových mnohem drsnější adaptací románu Charlese Portise než oscarová verze s Johnem Waynem z roku 1969, se působivě zalidňuje. Už víme, že… (více)

Reklama

Reklama